Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 11. 2020.  - Autor: zenskikutak.rs

KISELI KUPUS: Saveznik dobrog ZDRAVLJA!

Doživljavate li kiseli kupus kao manje vrednu hranu? Razmislite još jednom, jer najnovije istraživanje pokazuje da je fermentirana hrana jako zdrava!

KISELI KUPUS: Saveznik dobrog ZDRAVLJA!

Malo ko će to pomisliti, ali fermentirane namirnice – u narodu poznate kao kisele – su vrlo zdrave. Takve tvrdnje potkrepljuje i najnovije istraživanje naučnika sa sveučilišta Cambridge koje otkriva da fermentirana hrana – posebno mlečni proizvodi – sprečavaju razvoj dijabetesa tipa 2, i to za 25 posto.

Kako pojašnjavaju naučnici, fermentacija je dobra jer u njoj učestvuju dobre bakterije, a sam proces fermentacije je potpuno prirodan te umanje prisutnost šećera i ostalih nezdravih sastojaka u namirnici. Zbog svega toga telu je puno lakše apsorbirati takve namirnice.

U našemu probavnom sustavu nalazi se između 70 i 80 posto svih imunoloških stanica. Fermentirana hrana stimuliše bakterije koje pomažu jačanju imuniteta. Dakle ako vas svako malo hvata prehlada ili neka druga tegoba, obavezno uvedite u prehranu fermentirane namirnice, savetuje Alison Clark iz organizacije British Dietetic Association.

Kiseli kupus, jogurti te ostale fermentirane namirnice vaši su saveznici u borbi za zdravlje pa bi bilo pametno da ih učinite delom svoga svakodnevnog jelovnika.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati