Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 02. 2017.

Đurković hoće da ugasi rukomet na KiM

Čelnici RS Kosova i Metohije pisali državnom vrhu i sportskoj javnosti tražeći da im hitno pomognu. Pismo upućeno na adrese Nikolića, Vučića, Dačića, Udovičića i Đurića.

Đurković hoće da ugasi rukomet na KiM

foto: novosti.rs

Rukometni radnici Kosova i Metohije duboko su razočarani odnosom UO RSS oličenog u predsedniku Božidaru Đurkoviću, koji na svaki način pokušava da poništi postojanje rukometnog sporta na teritoriji AP KiM, kao i pre nekoliko godina, kada je kao istaknuti funkcioner Evropske federacije dao saglasnost za priznavanje i uključivanje takozvane federacije nepostojećeg Kosova u međunarodne forume, suprotno Ustavu Republike Srbije i međunarodnom pravu.

Ovo se ističe u pismu koje su potpisali prvi čovek RS KiM Slavoljub Mandić i generalni sekretar Siniša Lazić, a koje je upućeno predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću, ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću, sportskoj i rukometnoj javnosti.

U dopisu se naglašava da Đurković na volšeban način uspeva da se izvuče, čak i kada grubo povređuje pravo našeg naroda koji živi na KiM:

- Njegove nesportske i nečasne radnje oličene su u višemesečnim pokušajima da ugasi rukometni sport na KiM zbog sitnosopstveničkih interesa i sticanja lične koristi... Upravo sada, Đurković na sve načine pokušava da izbaci AP KiM iz Statuta RSS, pritiscima i ucenama, nametajući svoju volju.

Čelnici RS KiM su na kraju pisma zatražili pomoć:

- Molimo za vašu hitnu reakciju radi opstanka rukometnog sporta na prostoru KiM.

Izvor: novosti.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage