Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Internacionalni festival gastronomije prvi put u Beogradu
Internacionalni festival gastronomije otvoren je danas u Grand kasinu "Beograd" i okupio je 25 izlagača iz pet zemalja koji će danas i sutra predstaviti ljubiteljima hrane i pića svoje proizvode.
Organizatori te manifestacije su Grand kasino "Beograd" i marketinška agencija IFG, a degustacije će biti organizovane u restoranima "Diva", "Džindžer" (Ginger) i "Kameleon" (Chameleon). Ulaz je besplatan.
Štand koji je okupio najviše ljubitelja hrane bio je Pronto Fresko (Fresco) gde su služene različite vrste pečuraka, inćuni, masline, artičoke, a njihovi kuvari su pred posetiocima spremali sendviče i salate za degustaciju.
Vinarija "Svet vina Živoina Đorđevića" (Vorld ov vajn baj Živoin Đorđević - World of Wine by Živoin Đorđević) predstavila se vinima koja su osvojila priznanja na nedavno održanom vinskom takmičenju "Dekanter vorld vajn avards 2008" (Decanter World Wine Awards 2008) u Londonu.
Ta vinarija ima vinograde na Paliću na površini od 225 hektara.
Posle otvaranja u restoranu "Kameleon" (Chameleon) kuvar iz Izraela Rem Herc posetiocima je pripremao njoke u sosu od tartufa.
"Probao sam jela srpske nacionalne kuhinje i veoma mi se sviđaju", rekao je Herc agenciji Beta, dodajući da on ne teži da u Srbiju donese izraelska jela već izraelsku ljubav prema hrani i prema odabiru sastojaka.
Izvor: BETA
Nema komentara.