Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 04. 2017.

LEGENDARNA ATLETIČARKA GOST NA BEOGRADSKOM MARATONU: Stiže Galina Čistjakova

Projekat "Legende ponovo u Beogradu" vratiće u naš glavni grad aktuelnu svetsku rekorderku u skoku udalj Galinu Čistjakovu.

LEGENDARNA ATLETIČARKA GOST NA BEOGRADSKOM MARATONU: Stiže Galina Čistjakova

foto: novosti.rs

Projekat "Legende ponovo u Beogradu" vratiće u naš glavni grad aktuelnu svetsku rekorderku u skoku udalj Galinu Čistjakovu. Legendarna atletičarka će biti gost na jubilarnom 30. beogradskom maratonu (22. april). Organizatori ove manifestacije imaju plan da okupe sve bivše promotere, a ona je samo jedna u nizu, a tu ulogu je imala 2015. godine.

- Radujem se što ću ovom prilikom videti i atletske kolege, takođe bivše promotere Beogradskog maratona, koje sam širom sveta sretala tokom karijere, a dugo ih nisam videla - sa zadovoljstvom se Čistjakova odazvala pozivu. - Srećna sam što ću ponovo boraviti u Beogradu i nadam se da ću imati novu priliku da se družim sa najmlađima i prenesem im deo svog sportskog iskustva.

Galina Čistjakova je svetska rekorderka u skoku udalj, sa rezultatom od 7,52 metara iz 1988. godine, i jedina je žena u istoriji atletike koja je obarala svetske rekorde u skoku udalj (dva puta) i u troskoku (jednom). U Beograd će stići iz Bratislave sa suprugom Aleksandrom, koji je takođe jedan od najboljih svetskih skakača udalj.

 

Izvor: novosti.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage