Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 02. 2017.

Vujasinović: Bazen muči i Pro Reko

Nemamo svoje plivalište na kojem možemo da treniramo, zato trpe mlađe kategorije, kaže nekada igrač i trener Partizana, danas vođa velikog Pro Reka.

Vujasinović: Bazen muči i Pro Reko

foto: novosti.rs

Svako ima svoju muku. Partizan Rajfajzen ima bazen, ali mu je zbog besparica ugrožen opstanak. S druge strane, najbogatiji vaterpolo klub na svetu, Pro Reko, nema svoje plivalište, zbog čega ne može da se posveti mladim igračima. A Đenovljani žele da, kao i crno-beli, stvaraju vrhunske vaterpoliste.

- Klub je, zasada, stabilan i trudi se da što više ublaži loše strane. Reko nema svoj bazen na kojem može da se trenira i zbog toga trpe mlađe kategorije. Zato je plan da se stari bazen osposobi za sledeću sezonu, a potom izgradi novi. Ako sve bude kako je zamišljeno, stvarno bismo mogli da postanemo klub koji će osim prve ekipe za osvajanja trofeja, imati i jake mlađe kategorije - ističe strateg prvaka Italije Vladimir Vujasinović.

Na opasku da bi idealno bilo da se fuzionišu Partizan i Pro Reko, veliki Vladimir u šali primećuje:

- Kada bi se spojili to bi izgledalo kao NBA u odnosu na celokupnu svetsku košarku. Ali, pošto je u životu nemoguće da se takve stvari dogode bolje je da ne maštamo. U svakom slučaju, u Reku je počelo da se pravi nešto što će nam omogućiti da idemo dalje.

Rad sa najboljim vaterpolistima planete je na neki način i opuštajući za Vujasinovića:

- U Italiji je super. Drugi način rada, drugačiji pristup svemu, ekipa je van onoga što sam imao prilike da radim u Partizanu. Osim možda prve sezone, kada su igrači bili približni ovima. Zato volim da kažem da je rad se ekipom izuzetno lak, da uživam u životu dok momci vežbaju.

MLADI MORAJU DA NAPREDUJU

VUJASINOVIĆ je i seletkor naše mlade reprezentacije, čiju okosnicu čine vaterpolisti Partizana:

- Oni moraju da napreduju non-stop. Normalno je da imaju uspona i padova. Dosta toga zavisi od rezultata, psihološkog momenta. Ali, bitno je da rade dobro, da treniraju iz sve snage i polako će sve dođe na svoje mesto.

 

Izvor: novosti.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage