Press Online :: Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/rss.html VSS: Viktor Jelenić jedini kandidat za predsednika http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/407906/vss-viktor-jelenic-jedini-kandidat-za-predsednika.html Nekadašnji reprezentativac Viktor Jelenić jedini je kandidat za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VSS). ]]> Foto:StarSport

"Broj klubova koji su dali podršku može da bude i veći ako još neki stav stigne poštom. Jeleniću ćemo poslati stav klubova, a on do 16. aprila treba da se izjasni da li prihvata kandidaturu uz dostavljanje predloga programa i plana rada", rekao je generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Kandidaturu za izbor Viktora Jelenića podržalo je 28 klubova, što je više od polovine. 

Skupština Vaterpolo saveza Srbije će biti održana 24.aprila u Beogradu.

]]>
Tue, 10 Apr 2018 17:58:38 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/407906/vss-viktor-jelenic-jedini-kandidat-za-predsednika.html
VK Partizan sada tuži Banjicu! http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/407604/vk-partizan-sada-tuzi-banjicu.html Vaterpolo klub Partizan najavio je da ne prihvata odluke Ustanove sportski centar "Voždovac" i najavio podnošenje tužbe radi utvrđivanja prava svojine. ]]> Foto:StarSport

"Upravni odbor Partizana doneo je odluku da ne prihvata zahtev Ustanove sportski centar 'Voždovac', kojim se od Partizana traži predaja kopija ključeva svih prostorija koje se nalaze u predmetnom objektu. Po zahtevu od Partizana se traži i da se direktoru USC 'Voždovac' obezbedi nesmetan pristup u sve prostorije objekta, kao i da se oslobodi jedna kancelarija koju će koristiti USC 'Voždovac", navodi se u saopštenju kluba. 

"Upravni odbor je direktoru VK Partizan Tatijani Rakas naložio da kod nadležnog suda podnese tužbu radi utvrđivanja prava svojine na objektu", dodaje se. 

Partizan je podsetio da je Privredni sud u Beogradu 23. maja 1997, u skladu sa ranijim rešenjima Skupštine opštine Savski venac i Višeg privrednog suda, doneo Rešenje kojim se upisuje pripajanje Preduzeća SRC "Banjica" Vaterpolo klubu Partizan. 

'Crno-beli' su naveli i da je istog dana Privredni sud u Beogradu doneo Rešenje kojim se briše preduzeće SRC "Banjica" pripajanjem VK Partizan, te imovinu, sredstava prava i obaveze preuzima Partizan. 

"Direktoru je naloženo i da se pokrene Upravni spor protiv Rešenja gradonačelnika Beograda od 22. decembra 2017, po kome Partizan svoj deo prostora na objektu treba da ustupi USC 'Voždovac", navodi se u saopštenju Partizana. 

Partizan je, takođe, demantovao izjave predsednika Skupštine opštine Voždovac Aleksandra Savića, koji je izneo informaciju da su se Partizan i Opština Voždovac dogovorili o uslovima daljeg korišćenja sportskog centra. 

"Na sastanku gospodina Savića i predsednika Upravnog odbora Partizana Aleksandra Šoštara, kao ni na ranijim sastancima, nije bilo reči o imovini, već o sportskim pitanjima i problemima", naveo je Partizan. 

Aleksandar Šoštar se, kako se dodaje, s predstavnicima Opštine dogovorio da pravnici rešavaju pravna pitanja imovine. 

"Vaterpolo klub Partizan je za kratko vreme, od kada ima saznanje o Rešenju gradonačelnika o ustupanju svog dela prostora USC 'Voždovac' i o rezultatima spora između SO Voždovac i SO Savski venac, u koji nije bio umešan, bio maksimalno konstruktivan u iznalaženju adekvatnog rešenja svih spornih pitanja", saopštio je klub. 

Partizan je na kraju naveo da će interese kluba, u skladu sa Odlukom Upravnog odbora, zastupati advokatske kancelarije Milorada Panjevića, Danila Pašajlića, Tome File, Gorana Petronijevića i Dragoslava Slovića.

]]>
Tue, 3 Apr 2018 19:51:55 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/407604/vk-partizan-sada-tuzi-banjicu.html
Partizan otvara novu sezonu vaterpolo Superlige http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/407377/partizan-otvara-novu-sezonu-vaterpolo-superlige.html U sredu počinje vaterpolo Superliga Srbije, koja će ove sezone biti veoma zanimljiva, a prvi meč igra se u Kragujevcu. ]]> Foto:Gettyimages

Na startu domaćeg prvenstva, aktuelni šampion Srbije Partizan, gostuje ekipi Radničkog u Kragujevcu od 20 sati i 45 minuta.

Preostale tri utakmice prvog kola igraju se u narednim danima.

U subotu Vojvodina dočekuje Valjevo Gorenje, dva dana kasnije Crvena zvezda igra protiv Naisa, a u utorak se sastaju Zemun i Šabac. 

Čini se da će ovo prvenstvo biti veoma zanimljivo i da u velikom broju mečeva neće biti favorita, što smo mogli da vidimo i u toku sezone. 

Vaterpolisti Partizana brane trofej, koji su osvajali i u prethodne tri godine. Pariraće im Crvena zvezda, tim koji je imao maksimalan učinak u Regionalnoj A2 ligi, pojačao se povratkom iskusnog Branka Pekovića i sigurno će želeti da vrati trofej u svoje vitrine. Tu su i Šabac i Vojvodina, koji uvek mogu da iznenade večite rivale. 

Način odigravanja je ligaški, po dvostrukom bod sistemu, te će ukupno biti 14 kola. Ni ove sezone neće biti plej-ofa, već će šampion biti tim koji bude najbolji posle 14 odigranih mečeva i jasno je da će svaka utakmica biti veoma važna.

]]>
Wed, 28 Mar 2018 16:41:14 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/407377/partizan-otvara-novu-sezonu-vaterpolo-superlige.html
PREMIJERI NOVOG TAKMIČENJA: Srpski vaterpolisti razbili Maltežane u Splitu http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/405579/premijeri-novog-takmicenja-srpski-vaterpolisti-razbili-maltezane-u-splitu.html Vaterpolo reprezentacija Srbije lakom i ubedljivom pobedom nad Maltom startovala je u Evropa kupu u Splitu - 17:3. ]]> Foto:Kurir sport

Pre utakmice sa Maltom naša selekcija je imala naporan plivački trening pa je možda i to razlog što je sa srpske strane počelo nepovezano, bez pravih akcija.

Za neke čudne odluke mađarskog sudije selektor Savić je već posle polovine četvrtine zatražio tajm-aut. Ćuk je posle pet i po minuta pogodio mrežu za prvi gol kako na turniru tako i u istoriji ovog takmičenja.

Do kraja četvrtine S.Rašović , Mandić i Drašović parabolom su pogodili za 4:0.

Lazić je dva puta obezbedio igrača više, ali bez realizacije.

Sa druge strane Maltežani su teško dolazili do gola, jedan zicer je zaustavio Mitrović.

Kuzin je iz kontre bio strelac prvog gola za Maltu. Revanširali su se Filipović parabolom, Pijetlović i Ćuk sa pet metara, Lazić sa igračem više i Stojanović posle odlične akcije. U poslednjoj akciji druge četvrtine Maltežani nisu iskoistili igrača više, dobro je reagovao Mitrović kojeg je zamenio Pijetlović

I treća četvrtina je počelo golom Kuzina. I odgovor je bio repriza drege četvrtine. Jakšić , Lazić dva puta i Ćuk sa igračem više, pa Pijetlović na dodavanje Filipovića.

Poslednji deo se pretvorio u odradjivanje posla u kojem su se kao strelci istakli Pijetlović, V.Rašović i Lazić. Maltežani su imali tri dobre prilike dva puta odlično reagovao Pijetlović ali je u samom finišu Plumpton postavio konačan rezultat 17:3.

Sutra je daleko teži rival, Grčka u 17.30, a subotu se "delfini" sastaju sa Hrvatskom.

Tri od četiri selekcije plasiraće se na završni turnir.

Malta - Srbija 3:17 (0:4, 1:5, 1:5, 1:3)

Bazen Poljud. Sudije: Teksido (Španija),Marijaš (Mađarska). Igrač više: Malta 2 (0), Srbija 10 (7).

MALTA: Grišti, Buđeli, Galea, Da. Zemit, Abela, J.Zemit, S.Kamiljeri, J.Kamiljeri, Plumpton 1, Kuzin 2, Mici, De. Zemit. Tanti.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović 3, Randjelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 3, Lazić 4, Stojanović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović 1, S.Rašović 1, B.Mitrović.

]]>
Thu, 15 Feb 2018 19:08:04 +0100 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/405579/premijeri-novog-takmicenja-srpski-vaterpolisti-razbili-maltezane-u-splitu.html
Radojević zbog dopinga dve godine van vaterpola http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/405193/radojevic-zbog-dopinga-dve-godine-van-vaterpola.html BEOGRAD - Vaterpolista Partizana i juniorski reprezentativac Srbije Filip Radojević suspendovan je na dve godine jer je pao na doping testu. ]]> Foto: Vaterpolo savez Srbije

Svetska plivačka federacija (FINA) obavestila je Vaterpolo savez Srbije da je tokom doping kontrole, za vreme Svetskog prvenstva juniora u Beogradu, nalaz Radojevića bio pozitivan.

Vaterpolista Partizana je želeći da reši problem sa astmom koristio lek dobijen od svog lekara, a koji sadrži nedozvoljene supstance.

Predstavnici FINA obavili su razgovor sa njim i doneli odluku, a Radojević ima pravo žalbe Sudu sportsku arbitražu u Lozani.

Talentovanom vaterpolisti kazna teče od novembra prošle godine.


]]>
Thu, 8 Feb 2018 18:30:12 +0100 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/405193/radojevic-zbog-dopinga-dve-godine-van-vaterpola.html
Vojvodina kažnjena sa 2.500 evra, Zvezdi pobeda 5:0 http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/405192/vojvodina-kaznjena-sa-2500-evra-zvezdi-pobeda-50.html NOVI SAD - Disciplinska komisije regionalne vaterpolo Triglav lige kaznila je Vojvodinu sa 2.500 evra, a meč protiv Crvene zvezde registrovala službenim rezultatom 5:0 za Beograđane zbog incidenta kada je gledalac gurnuo sudiju u bazen. ]]> Fotot:VK Vojvodina

"Posle prijema izveštaja delegata Nenada Šukića i službenih lica ustanovljeno je da domaćin, novosadska Vojvodina nije preduzela sve neophodne mere osiguranja susreta, pa je meč registrovan službenim rezultatom 5:0 za Crvenu zvezdu, a novosadski klub je kažnjen i novčano sa 2.500 evra", navodi se u saopštenju.

Utakmica vaterpolista Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu prekinuta je dve sekunde pre kraja kada je, pri rezultatu 7:7, navijač domaćih gurnuo sudiju u bazen.

Meč je imao veliki značaj zbog plasmana u Prvu Jadransku ligu.


]]>
Thu, 8 Feb 2018 18:26:27 +0100 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/405192/vojvodina-kaznjena-sa-2500-evra-zvezdi-pobeda-50.html
Srpski vaterpolisti osvojili zlato na Univerzijadi: Dejan Savić je sada zaista osvojio sve što postoji! http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/399465/srpski-vaterpolisti-osvojili-zlato-na-univerzijadi-dejan-savic-je-sada-zaista-osvojio-sve-sto-postoji.html Delfini su u borbi za zlato deklasirali Rusiju sa 15:4. ]]> Foto: Tanjug/Ap

Vaterpolo reprezentacija Srbije koja nastupa na Univerzijadi pod vođstvom Dejana Savića osvojila zlato, pošto su u finalu deklasirali Rusiju sa 15:4.

Ekipa koju predvodi Dejan Savić bila je dominantna u finalu od starta. Poveli su sa 3:0 i odmah protivnicima dali do znanja da nemaju šta da traže u borbi za najsjajnije odličje, a na poluvremenu je već sve bilo jasno kada je bilo 8:2.

Do kraja je Srbija samo rutinski odradila posao i dodatno uvećala prednost za veliki trijumf. Dejan Savić je na ovaj način osvojio buvkvalno i poslednju medalju koja mu je falila u trenerskoj karijeri.

]]>
Wed, 30 Aug 2017 12:24:53 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/399465/srpski-vaterpolisti-osvojili-zlato-na-univerzijadi-dejan-savic-je-sada-zaista-osvojio-sve-sto-postoji.html
SVADBA, SVADBA! Oženio se NAŠ POZNATI vaterpolista! Evo kako je bilo na VENČANJU (FOTO) http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/398010/svadba-svadba-ozenio-se-nas-poznati-vaterpolista-evo-kako-je-bilo-na-vencanju-foto.html Mlada je trudna, a stomak nije uspela da sakrije ispod venčanice. ]]> Foto: Pixabay

Naš vaterpolista Miloš Ćuk oženio je svoju izabranicu Jovanu, sa kojom je godinama bio u emotivnoj vezi.

Mladenci su prezadovoljni, a to je govorio osmeh na njihovom licu.

- Za ljubav bih žrtvovao sve osim zdravlja i sreće. I pehar bih žrtvovao - izjavio je ranije u jednom intervjuu Miloš Ćuk.

]]>
Sun, 6 Aug 2017 17:00:00 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/398010/svadba-svadba-ozenio-se-nas-poznati-vaterpolista-evo-kako-je-bilo-na-vencanju-foto.html
"Delfini" kreću od nule http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396809/delfini-krecu-od-nule.html Vaterpolisti danas u Beogradu počinju pripreme za finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo. Pijetlović: Započinjemo stvaranje tima za Tokio. ]]> foto: novosti.rs

Novi početak olimpijskog šampiona. Vaterpolisti danas počinju pripreme za letnju sezonu, a time i da polako grade igru i stvaraju tim za Igre 2020. u Tokiju. Izabranici Dejana Savića okupiće se u Beogradu, gde ostaju do 9. juna, kada se sele u Kragujevac. Prvi test je od 20. do 25. juna na finalnom turniru Svetske lige u Rusiji, a vrhunac je od 17. do 29. jula na SP u Budimpešti.

- Posle Rija, emotivno smo se ispraznili. Sada smo napunili baterije i krećemo iz početka. Odlaskom Gocića i Nikića tim je promenjen, tako da moramo mnogo toga da izgradimo kako bismo bili onakvi kakvi želimo da budemo u Tokiju - ističe centar Duško Pijetlović.

Svestan je trofejni vaterpolista da nemaju previše vremena za pripreme. I ne krije da mu to ove sezone prija.

- Dobro je što nećemo dugo da treniramo. Ranijih godina radili smo veoma naporno, tako da će nam ovogodišnji treninzi prijati. Ne osećamo pritisak kao ranijih godina, ova takmičenja nisu kvalifikaciona, tako da možemo da ih odigramo mirnije - naglašava Pijetlović.

Bez obzira na to što su osvojili sve, motiva ne nedostaje. "Delfini" žele da nastave pobedničku seriju.

- Uvek je lepo igrati za reprezentaciju. To nas inspiriše, a dosadašnji uspesi obavezuju da igramo na najvišem mogućem nivou. Normalno je da uvek idemo na pobede, prva mesta, ali podvlačim, ove godine taj pritisak nije izražen kao ranijih godina. Naročito je bio jak 2014, kada smo na EP u Budimpešti morali da dokažemo da smo zbog samo jedne slabe utakmice bili sedmi na SP u Barseloni - podvlači Pijetlović.

Osim Duška i njegovog brata Gojka Pijetlovića, na pripreme su pozvani: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Gavril Subotić, Dušan Vasić, Nemanja Vico, Nebojša Toholj, Đorđe Lazić, Nemanja Ubović, Stefan i Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Andrija Prlainović, Miloš Ćuk i Filip Filipović. Zbog povrede će izostati Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

SPARING
 

AUSTRALIJANCI će i ove godine biti gosti naših najboljih vaterpolista. Od 12. juna zajedno će da vežabaju, a 14, 15. i 16. u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu odigraće tri prijateljske utakmice.

 

]]>
Mon, 5 Jun 2017 11:15:37 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396809/delfini-krecu-od-nule.html
Partizanu 8.000 evra za 10. mesto u vaterpolo Ligi šampiona http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396537/partizanu-8000-evra-za-10-mesto-u-vaterpolo-ligi-sampiona.html U elitnom takmičenju će iduće godine umesto 12 igrati 16 klubova, koji će biti podeljeni u dve grupe. ]]> foto: novosti.rs

Evropska plivačka federacija (LEN) nagradila je pobednika Lige šampiona, mađarski Solnok sa 50.000 evra.

Finalisti, dubrovačkom Jugu pripalo je 40.000, dok će vaterpolisti Partizana Rajfajzen za 10. mesto dobiti 8.000 evra.

Inače, u Ligi šampiona će iduće godine umesto 12 igrati 16 klubova, koji će biti podeljeni u dve grupe.

 

]]>
Tue, 30 May 2017 10:07:21 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396537/partizanu-8000-evra-za-10-mesto-u-vaterpolo-ligi-sampiona.html
Filipović dobio nagradu LEN za najboljeg vaterpolistu Evrope http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396448/filipovic-dobio-nagradu-len-za-najboljeg-vaterpolistu-evrope.html Srpski reprezentativac je prošle godine sa "delfinima" osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, Svetskoj ligi i Olimpijskim igrama, gde je proglašen za najboljeg igrača. ]]> foto: novosti.rs

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović primio je nagradu LEN za najboljeg igrača Evrope u 2016. godini.

Filipoviću je trofej uručio predsednik LEN Paolo Bareli tokom ceremonije na Fajnal siksu Lige šampiona u Budimpešti na kojem učestvuje sa italijanskim Pro Rekom.

Filipović je prošle godine sa selekcijom Srbije osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, Svetskoj ligi i Olimpijskim igrama, gde je proglašen za najboljeg igrača.

 

]]>
Fri, 26 May 2017 11:57:33 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396448/filipovic-dobio-nagradu-len-za-najboljeg-vaterpolistu-evrope.html
Za evropsku klupsku krunu bori se čak 11 Srba http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396326/za-evropsku-klupsku-krunu-bori-se-cak-11-srba.html Srpski vaterpolisti biće najbrojniji na završnom turniru Lige šampiona, koji će se igrati od četvrtka do subote u Budimpešti. ]]> foto: novosti.rs

Čak 11 naših vaterpolista boriće se od četvrtka do subote na F6 Lige šampiona u Budimpešti za titulu prvaka Evrope.

U četvrtfinalu se u četvrtak uveče sastaju: Olimpijakos - Jug (19.00), Eger (B. Mitrović, Ćuk, Vapenski) - Breša (Ranđelović, Ubović, 20.30).

Polufinale, petak: Pro Reko (Filipović, D. Pijetlović, Mandić, trener Vujasinović) - Olimpijakos/Jug (19.00), Solnok (Gocić, Prlainović, Aleksić) - Eger/Breša (20.30).

Finale je u subotu (16.45), a titulu brani dubrovački Jug.

 

]]>
Thu, 25 May 2017 11:37:25 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/396326/za-evropsku-klupsku-krunu-bori-se-cak-11-srba.html
Bez pobednika u večitom derbiju: Slađi bod Partizanu http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/395299/bez-pobednika-u-vecitom-derbiju-sladji-bod-partizanu.html U derbiju šestog kola Superlige za vaterpoliste crveno-beli i crno-beli odigrali nerešeno – 9:9. ]]> foto: novosti.rs

PARTIZAN je odoleo Crvenoj zvezdi u Zrenjaninu. Crveno-beli u derbiju šestog kola Superlige za vaterpoliste nisu uspeli da savladaju večitog rivala sa dva i više golova razlike – 9:9 (1:0, 3:3, 2:4, 3:2).

Šampion je tako osvojio slađi bod, jer ga sada, pošto je na Banjici pobedio Zvezdu sa 7:6, od nove krune dele još dve pobede. Meč je obeležio Zvezdaš Tankosić, koji je pet puta savladao Dobožanova.

Ostali rezultati: Šabac – Stari grad 12:6, Valjevo Gorenje – Vojvodina 10:14.

Tabela: Partizan Rajfajzen 16, C. zvezda 13, Šabac 12, Vojvodina 12, Valjevo Gorenje 3, Stari grad 3.

 

]]>
Thu, 4 May 2017 10:26:12 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/395299/bez-pobednika-u-vecitom-derbiju-sladji-bod-partizanu.html
"Večiti" derbi u Zrenjaninu http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/395243/veciti-derbi-u-zrenjaninu.html Vaterpolisti Crvene zvezde su ove sezone domaćini u Zrenjaninu i nisu ni pomislili da večerašnji (20.30) duel šestog kola Superlige sa Partizanom Rajfajzen organizuju u Beogradu. ]]> foto: novosti.rs

Vaterpolisti Crvene zvezde su ove sezone domaćini u Zrenjaninu i nisu ni pomislili da večerašnji (20.30) duel šestog kola Superlige sa Partizanom Rajfajzen organizuju u Beogradu.

- Zašto bismo menjali bazen na kojem smo ove godine ugostile sve ekipe - ističe predsednik Zvezde Viktor Jelenić.

U ostalim mečevima večeras se sastaju: Šabac - Stari grad (18.00), Valjevo Gorenje - Vojvodina (20.00).

TABELA: Partizan R. 15, C. zvezda 12, Šabac 9, Vojvodina 9, Valjevo 3, Stari grad 3.

 

]]>
Wed, 3 May 2017 11:32:51 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/395243/veciti-derbi-u-zrenjaninu.html
Partizan zadovoljan rezultatima u Ligi šampiona: Mladi brže sazrevali http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/395046/partizan-zadovoljan-rezultatima-u-ligi-sampiona-mladi-brze-sazrevali.html Možda smo mogli da odigramo neku utakmicu bolje, da osvojimo neki bod više, ali kada se podvuče crta zadovoljni smo, kaže Mirko Bradajić. ]]> foto: novosti.rs

Liga šampiona je i ove sezone bila velika škola za mlade vaterpoliste Partizana Rajfajzen. Crno-beli su sinoć u poslednjem kolu grupe B igrali sa Barselonetom, ali priznaju da su i pored silnih problema tokom sezone napravili nekoliko koraka napred.

- Ove sezone smo imali i dobrih, ali i loših partija. Možda smo mogli da odigramo neku utakmicu bolje, da osvojimo neki bod više, ali kada se podvuče crta zadovoljni smo nastupom naše mlade ekipe. Nismo se obrukali, a igrači su pokazali da su veoma talentovani. Zato i zaslužuju podršku, kako bi nastavili da se razvijaju na pravi način - ističe direktor Partizana Mirko Bradajić.

Naš najtrofejniji klub je u elitnom takmičenju kod kuće pobedio Hanover, kome je na njegovom bazenu "otkinuo" bod. Žestoko su na Banjici namučili Eger, a kalili su se u duelima sa velikanima iz Pro Reka i Juga.

- Mnogo nam je značila ova sezona u Ligi šampiona. Igrali smo protiv dosta starijih i iskusnijih igrača, namerili se na ozbiljne ekipe, što je dosta ubrzalo proces našeg sazrevanja. Svaka utakmica nosi novo iskustvo i vidljivo je da smo napredovali. Trudimo se iz dana u dan da budemo sve bolji - naglašava golman Lazar Dobožanov.

ZAVRŠNICA U BUDIMPEŠTI

Plasman na finalni turnir Lige šampiona od 25. do 27. maja u Budimpešti pre sinoćnjih utakmica osigurali su Pro Reko, Jug, Eger, Solnok i Olimpijakos. Za šesto mesto borili su se Breša i OSC. Italijani su imali dva boda viška. Polufinalisti su kao pobednici grupa Pro Reko i Solnok.

 

]]>
Thu, 27 Apr 2017 09:57:17 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/395046/partizan-zadovoljan-rezultatima-u-ligi-sampiona-mladi-brze-sazrevali.html
Ćirić morao da "prodrma" vaterpoliste Partizana protiv Zvezde: Pogledali smo se u oči http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/394258/ciric-morao-da-prodrma-vaterpoliste-partizana-protiv-zvezde-pogledali-smo-se-u-oci.html Mlako smo ušli u utakmicu, falila nam je agresivnost u odbrani, što se odrazilo i na napad – rekao je trener crno-belih. ]]> foto: novosti.rs

NE bi bili najbolji kada bi igrali samo za tri boda. Vaterpolisti Partizana zadovoljni su samo pobedom nad Crvenom zvezdom (7:6), ali ne i prikazanim u bazenu na Banjici. Priznaju da derbi nije bio previše kvalitetan i da je rezultatska neizvesnost prekrila brojne slabosti.

- Mlako smo ušli u utakmicu, falila nam je agresivnost u odbrani, što se odrazilo i na napad. U prve dve četvrtine dali smo samo jedan gol, što je veoma, veoma malo za nas. Zato smo se na poluvremenu pogledali u oči, promenili dogovor, zaigrali odlučnije, otresitije. To se odmah odrazilo i na rezultat - naglašava strateg Partizana Stefan Ćirić.

Mladi stručnjak podseća i na to da su imali težak ciklus, kao i da je većina igrača od juče na pripremama reprezentacije za meč sa Slovačkom.

- Za dve nedelje odigrali smo tri veoma teška meča u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona, u putu proveli 10-12 sati. Možda nas je dočekao i umor.

Preksinoćni derbi bio je i okršaj golmana. Lazar Dobožanov je za dve odbrane bio uspešniji od Alesandra Kralja...

- Nismo od početka uspeli da uspostavimo ritam i ušli smo, da tako kažem, u klinč sa njima. Ipak, uspeli smo da se podignemo i bolje zaigramo u nastavku - ističe Dobožanov. - Sada sam sa reprezentacijom, a veoma sam motivisan i srećan što ćemo u mom rodnom Bečeju u utorak dočekati Slovačku. Radujem se tom meču.

 

]]>
Mon, 10 Apr 2017 10:32:19 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/394258/ciric-morao-da-prodrma-vaterpoliste-partizana-protiv-zvezde-pogledali-smo-se-u-oci.html
Vaterpolisti Partizana namučili Eger, Mađari overili plasman na fajnal siks http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/394109/vaterpolisti-partizana-namucili-eger-madjari-overili-plasman-na-fajnal-siks.html U pretposlednjem, devetom kolu Lige šampiona, crno-beli su poraženi od mađarskog tima u gostima, iako su pružili vrlo dobru partiju – 8:4. ]]> foto: novosti.rs

U pretposlednjem, devetom kolu Lige šampiona, vaterpolisti Partizan poraženi su od Egera u gostima, iako su pružili vrlo dobru partiju. Više od polovine mečacrno-beli su bili ravnoravan rival vicešampionu Mađarske, koji je otpor srpskog prvaka slomio tek u drugom poluvremenu i slavio 8:4 (0:1, 2:2, 4:1, 2:0).

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj igri, a prvi gol postignut je tek u šestom minutu, kad je Lazić sa igračem više doveo crno-bele u vođstvo od 1:0. U drugoj deonici Eger je uspeo da preokrene na 2:1, ali i na velikom odmoru Beograđani su imali prednost, jer je, ponovo Lazić, u finišu druge deonice pogodio za 2:3.

Eger je drugi put poveo na sredini treće četvrtine 4:3, Partizan je preko Jankovića brzo izjednačio, ali domaći su do poslednjeg odmora poveli 6:4 i sajoš dva gola u četvrtom kvartalu slavili pobedu, kojom su obezbedili plasman na fajnal siks. Crno-beli ostaju na petom mestu grupe B sa četiri boda.

EGER – PARTIZAN 8:4 
(0:1, 2:2, 4:1, 2:0)
Bazen u Egeru. Sudije: Teiksido (Španija) i Vojevodin (Rusija). Isključenja: Eger 6, Partizan 10.
EGER: Mitrović, Andjal, Deker, Čučković 2, Hošnjanski 1, Lorinc 1, Ćuk, Kovač 1, Erdelji 1, Vapenski 2, Bedo, Harai, Čisar.
PARTIZAN: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Repanović, Lazić 2, Toholj, Drašović 1, Radanović, Jakšić, Radojević, Stojanović, M. Janković 1, Brakočević.

 

]]>
Thu, 6 Apr 2017 09:25:27 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/394109/vaterpolisti-partizana-namucili-eger-madjari-overili-plasman-na-fajnal-siks.html
Savić objavio spisak kandidata za susret sa Slovačkom http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/393972/savic-objavio-spisak-kandidata-za-susret-sa-slovackom.html Nova imena na selektorovom spisku su Dragoljub Rogač iz Vojvodine i Petar Tomić iz Partizana. Tim Srbije sparingovaća sa Pro Rekom. ]]> foto: novosti.rs

Savezni selektor Dejan Savić je odredio kandidate za susret sa Slovačkom u poslednjem kolu grupe Svetske lige. Meč će biti odigran u Bečeju 11. aprila.

Savić je pozvao mlade igrače: Dobožanov, Rističević (golmani), Jakšić, Drašović, V. i S. Rašović, Toholj, Lazić, Lukić, Subotić, Tomić, Rogač, Stojanović, Radojević i Janković. Nova imena su Dragoljub Rogač iz Vojvodine i Petar Tomić iz Partizana.

- Okupićemo se u nedelju pre podne u Košutnjaku. U Bečej ćemo krenuti u utorak ujutru kako bi stigli na trening pre podne. Još jedna provera za mlade igrače. Rezultatski cilj smo ispunili ali smo i videli dosta igrača i to će puno značiti u narednom periodu - rekao je Dejan Savić.

Dan posle utakmice igrači sa ovog spiska, izuzev Tomića, otputovaće u Đenovu gde će im se pridružiti Ranđelović.

Sparingovaćemo sa Pro Rekom čiji će igrači Filipović, Pijetlović i Mandić trenirati i sa nama ali i saĐenovljanima. Za 15. april je predviđen zvaničan susret u Torinu.

]]>
Tue, 4 Apr 2017 14:18:49 +0200 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/393972/savic-objavio-spisak-kandidata-za-susret-sa-slovackom.html
PARTIZAN DOČEKUJE HANOVER: Vreme je da potopimo Nemce http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/392968/partizan-docekuje-hanover-vreme-je-da-potopimo-nemce.html Crno-beli danas (18.30) na Banjici u osmom kolu grupe B dočekuju Hanover, protiv kojeg su osvojili jedini bod u dosadašnjem toku takmičenja. ]]> foto: novosti.rs

Vreme je za prvenac mladih vaterpolista Partizana Rajfajzen u Ligi šampiona. Crno-beli danas (18.30) na Banjici u osmom kolu grupe B dočekuju Hanover, protiv kojeg su osvojili jedini bod u dosadašnjem toku takmičenja. Beograđani su 21. decembra u trećem kolu ispustili 12:7 i zadovoljili se remijem.

- Posle plasmana na F4 Regionalne lige rasterećeni očekujemo duel sa Hanoverom. Meč sa Nemcima je veliki izazov za nas, kako u cilju sazrevanja ekipe, tako i zbog bodova - naglašava strateg Partizana Zoran Milenković.

Perjanice Nemaca su bivši Partizanovi igrači i crnogorski reprezentativci Jokić i Radović. Društvo im prave i zemljaci Brguljan i Sekulić.

- U prvom meču izmakla nam je pobeda, što želimo sada pred našim navijačima da ispravimo - podvlači Milenković.

U preostalim mečevima grupe B danas se sastaju: Jug - Barseloneta (19.00), Pro Reko - Eger (20.30).

o Tabela: Pro Reko 21, Jug 14, Eger 12, Barseloneta 8, Hanover 3, Partizan 1 bod. 

BREŠA NA SOLNOK

OSMO kolu grupe A Lige šampiona, danas: Solnok - Breša (18.00), OSC - Špandau (19.00), Nica - Olimpijakos (19.00).

Tabela: Solnok 19, Olimpijakos 19, Breša 11, OSC 8, Špandau 3, Nica 0 bodova.

]]>
Wed, 22 Mar 2017 09:49:07 +0100 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/392968/partizan-docekuje-hanover-vreme-je-da-potopimo-nemce.html
Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Nemačke http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/392495/vaterpolisti-srbije-ubedljivi-protiv-nemacke.html Tim Dejana Savića pred domaćom publikom u A grupi Svetske lige savladao je ubedljivo selekciju Nemačke sa 20:3 (5:1, 5:0, 7:1, 3:1). ]]> foto: novosti.rs

Vaterpolisti Srbije su opravdali ulogu favorita i prednost domaćeg terena u Zrenjaninu, pa su meč u A grupi Svetske lige savladali ubedljivo selekciju Nemačke sa

20:3 (5:1, 5:0, 7:1, 3:1). 

Srbija je ostvarila četvrti trijumf, uz jedan remi, u tom takmičenju i obezbedila prvo mesto kvalifikacione grupe i plasman na Završni turnir u Moskvi.

Sve je bilo rešeno već posle prve deonice, ekipa Dejana Savića stekla je četiri razlike i kasnije konstantno povećavala prednost.

Bazen: Jug. Gledalaca: 500. Sudije: Alban (Francuska), Kiranis (Grčka). Igrač više: Srbija 6 (3) , Nemačka 6 (1). Peterci: Srbija 4 (4), Nemačka 2 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 3, Ubović 2, Aleksić 2, Jakšić 1, S. Rašović 2, Prlainović 3, Lazić 1, B. Mitrović

NEMAČKA: D. Šimanski, Sterlecki, Van der Boš, Kesler 1, Prus 1, Jungling, Kalberg, G. Šimanski, Štam 1, Cuk, Restović, Ejdner, Tom

]]>
Wed, 15 Mar 2017 09:59:33 +0100 Vaterpolo http://www.pressonline.rs/sport/vaterpolo/392495/vaterpolisti-srbije-ubedljivi-protiv-nemacke.html