Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 03. 2010.

Danas potpisivanje ugovor sa Štrabagom za most "Gazelu"

Javno preduzeće "Putevi Srbije" najavilo je da će danas potpisati ugovor sa austrijskom građevinskom firmom "Štrabag" o izvođenju radova na rekonstrukciji beogradskog mosta "Gazela"

Austrijska kompanija "Štrabag" je pobedila na tenderu za rekonstrukciju "Gazele" sa ponuđenom cenom od 58 miliona evra.
   Bord direktora Evropske investicione banke (EIB) odobrio je 11. marta, u okviru novih uslova sporazuma, prvu isplatu  od 10 miliona evra za obnovu mosta "Gazela".
   Ta odluka je doneta na zahtev vlasti Srbije, uzimajući u obzir hitnost rekonstrukcije i zabrinutost javnosti za bezbednost tog mosta zbog ubrzanog pogoršanja njegovog fizičkog stanja, kao i s tim povezani socijalno-ekonomski uticaj.
   Ovo odobrenje EIB je usledilo posle nedavne odluke Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) da isplati sredstva za finansiranje pristupnih saobraćajnica "Gazeli".
   Isplata sredstva iz zajama EIB od 33 miliona evra, prvobitno potpisanog 2007, bila je odložena zbog niza nerešenih pitanja, vezanih za iseljavanje porodica ispod "Gazele".
   EIB bi trebalo da odobri Srbiji ukupno 93 miliona evra - 33 miliona za rekonstrukciju mosta "Gazela" i 60 miliona evra za obilaznicu oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca.
   Planirano je da radovi na rekonstrukciji mosta "Gazela" traju 22 meseca.
   "Por" će izvoditi radove na rekonstrukciji autoputa i dela obilaznice sa podizvođačem "Ratko Mitrović", a na "Gazeli" "Štrabag" sa "Mostogradnjom" kao podizvođačem.
   Posle potpisivanja ugovora u "Putevima Srbije" biće održana konferencija za novinare, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Izvor: TANJUG

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.