Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 02. 2011.  - Autor: LJ. STANIŠIĆ

„Glembajevi" sinoć u Ateljeu 212

U velikoj sali Ateljea 212 sinoć je održana premijera predstave „Gospoda Glembajevi", kojoj su prisustvovali poznati glumci, pozorišni kritičari, javne ličnosti, kao i drugi istaknuti umetnici iz sfere muzike, pozorišta i filma

s1
predstava Gospoda Glembajevi, Atelje 212

Iako je bio najavljen dolazak srpskog i hrvatskog predsednika, Borisa Tadića i Ive Josipovića, ova dva državnika se nisu pojavila na premijeri.

Na početku predstave, na sceni se pojavljuje Leon Glembaj (Nikola Ristanovski), koji u razgovoru sa časnom sestrom Anđelikom (Jelena Đokić) pokušava kroz sopstvene umetničke slike da udari na korene glembajevskog carstva. Ubrzo dolaze Fabrici Glembaj (Vlastimir Đuza Stojiljković) i Silberbrant (Svetozar Cvetković), koji svojom uravnoteženošću deluju ubitačno na Leona i dovode ga do očaja. Tragedija ove drame počinje u trenutku pojavljivanja Ignjata Glembaja (Boris Kavaca) i baronice Kasteli (Anica Dobra), koja je u štampi prikazana kao ubica i „kriminalna beštija", a koju po svaku cenu pokušava da zaštiti advokat porodice Pubo Fabrici (Branislav Trifunović).

s2
Ružica Đinđić, Alen Selimović sa Katarinom Vučetić i Duško Vujošević
Uživali... Ružica Đinđić, Alen Selimović sa Katarinom Vučetić i Duško Vujošević

U prvim redovima predstavu su pomno pratili Ružica Đinđić, potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan, bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević, kao i novopečeni ljubavni par, biznismen i bivši funkcioner DS-a Alen Selimović i „survajverka" Katarina Vučetić. Pored njih, Krležu za 21. vek došli su da isprate i Ružica Sokić, Svetlana Bojković, Bora Todorović, Vesna Čipčić, Isidora Minić, Feđa Stojanović, Mladen Andrejević i Svetislav Bule Goncić. U dupke punoj sali mogli su se videti i Marinko Madžgalj, Dubravka Mijatović, Gordan Kičić, Milan Karadžić, Katarina Marković i Bojana Ordinačev. Gromoglasan aplauz na kraju predstave najavio je uspešnu gala premijeru ovog komada, koja će se večeras ponovo održati u Ateljeu 212. Nakon predstave, u velikom holu pozorišta za sve posetioce upriličeno je koktel-druženje sa celom glumačkom ekipom predstave.

s3
Gordan Kičić sa suprugom i Svetlana Bojković
Podrška kolega... Gordan Kičić sa suprugom i Svetlana Bojković

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.