Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 02. 2011.  - Autor: LJ. STANIŠIĆ

„Glembajevi" sinoć u Ateljeu 212

U velikoj sali Ateljea 212 sinoć je održana premijera predstave „Gospoda Glembajevi", kojoj su prisustvovali poznati glumci, pozorišni kritičari, javne ličnosti, kao i drugi istaknuti umetnici iz sfere muzike, pozorišta i filma

s1
predstava Gospoda Glembajevi, Atelje 212

Iako je bio najavljen dolazak srpskog i hrvatskog predsednika, Borisa Tadića i Ive Josipovića, ova dva državnika se nisu pojavila na premijeri.

Na početku predstave, na sceni se pojavljuje Leon Glembaj (Nikola Ristanovski), koji u razgovoru sa časnom sestrom Anđelikom (Jelena Đokić) pokušava kroz sopstvene umetničke slike da udari na korene glembajevskog carstva. Ubrzo dolaze Fabrici Glembaj (Vlastimir Đuza Stojiljković) i Silberbrant (Svetozar Cvetković), koji svojom uravnoteženošću deluju ubitačno na Leona i dovode ga do očaja. Tragedija ove drame počinje u trenutku pojavljivanja Ignjata Glembaja (Boris Kavaca) i baronice Kasteli (Anica Dobra), koja je u štampi prikazana kao ubica i „kriminalna beštija", a koju po svaku cenu pokušava da zaštiti advokat porodice Pubo Fabrici (Branislav Trifunović).

s2
Ružica Đinđić, Alen Selimović sa Katarinom Vučetić i Duško Vujošević
Uživali... Ružica Đinđić, Alen Selimović sa Katarinom Vučetić i Duško Vujošević

U prvim redovima predstavu su pomno pratili Ružica Đinđić, potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan, bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević, kao i novopečeni ljubavni par, biznismen i bivši funkcioner DS-a Alen Selimović i „survajverka" Katarina Vučetić. Pored njih, Krležu za 21. vek došli su da isprate i Ružica Sokić, Svetlana Bojković, Bora Todorović, Vesna Čipčić, Isidora Minić, Feđa Stojanović, Mladen Andrejević i Svetislav Bule Goncić. U dupke punoj sali mogli su se videti i Marinko Madžgalj, Dubravka Mijatović, Gordan Kičić, Milan Karadžić, Katarina Marković i Bojana Ordinačev. Gromoglasan aplauz na kraju predstave najavio je uspešnu gala premijeru ovog komada, koja će se večeras ponovo održati u Ateljeu 212. Nakon predstave, u velikom holu pozorišta za sve posetioce upriličeno je koktel-druženje sa celom glumačkom ekipom predstave.

s3
Gordan Kičić sa suprugom i Svetlana Bojković
Podrška kolega... Gordan Kičić sa suprugom i Svetlana Bojković

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook