Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

joŠ jedno apokaliptiČno predviĐanje

05. 01. 2011.  - Autor: B. ĆUKIĆ

21. maja 2011. smak sveta!

Američki zagriženi hrišćanin Harold Kamping, proučavajući Bibliju, izračunao je da će 21. maja ove godine Isus sići na zemlju i da će sa sobom u raj povesti odabrane, dok će ostatak čovečanstva umreti u mukama

s1
Isus

Smak sveta neće se dogoditi 2012, kako je predviđeno kalendarom drevnih Maja, već ove godine, i to 21. maja, predviđa vlasnik američkog hrišćanskog Porodičnog radija iz Kalifornije Harold Kamping. On je matematičkim proračunom, konsultujući Bibliju, došao do zaključka da će tog dana Isus Hrist drugi put sići na zemlju, ali ovoga puta ljut, i da će spaseni biti samo odabrani, a preostali će umreti u strašnim mukama.

Kamping (88) je skoro 70 godina proučavao Bibliju, pa je do tačnog datuma apokalipse došao nakon podrobne analize biblijskih tekstova.

Brojke i slova

Naime, prema njegovim rečima, Bog je tvorac Biblije i svaka reč i brojka napisana u njoj ima posebno, duhovno značenje.

- Određeni brojevi pojavljuju se u Bibliji kada se govori o određenim temama. Tako je broj 5 vezan za pokajanje, broj 10 za celovitost, a broj 17 za raj. Upravo pokajanje, celovitost i raj označavaju biblijsku priču o danu za naplatu grehova. Svevišnji će sići na zemlju, one koji veruju u njega odvešće u raj, a ostalima sledi patnja i, na kraju, smrt u strašnim mukama - ispričao je Kamping listu „San Francisko kronikl".

s2
Harold Kamping
Kampingova računica:
5 - pokajanje
10 - celovitost
17 - raj
(5x10x17) x (5x10x17) = 722.500
1.978 (broj godina od 1. aprila 33. do 1. aprila 2011) x 365,2422 (broj dana u solarnoj godini) =722.449
722.500 - 722.449 = 51
1. april 2011. + 51dan = 21. maj 2011

On je dalje objasnio kako je došao do tačnog datuma smaka sveta - 21. maja.

- Isus Hrist je razapet 1. aprila 33. godine. Od tada do 1. aprila ove godine prošlo je 1.978 godina. Kada se taj broj (1.978) pomnoži sa brojem dana u solarnoj godini, odnosno 365,2422 dobija se rezultat 722.449. Na taj rezultat dodate još 51, a toliko je dana između 1. aprila i 21. maja, i dobićete identičan rezultat kao kada brojeve pet, deset i 17 pomnožite i dignete na kvadrat - kaže Kapming.

Ovaj zagriženi hrišćanin objasnio je da će nakon Isusovog silaska na zemlju ona biti uništena prirodnim katastrofama poput zemljotresa, poplava i erupcija vulkana. U prirodnim nepogodama umreće svi oni koje Isus ne bude poveo sa sobom u raj.

a

Maje su čovečanstvu dale godinu i po više

Prema ranijim mračnim predviđanjima, smak sveta trebalo je da se dogodi 21. decembra 2012. godine. Naime, većina onih koji veruju da će čovečanstvo baš tog dana zadesiti kataklizma poziva se na drevne Maje, čiji se veliki kalendar završava tog kritičnog dana. Pored predviđanja baziranog na kalendaru drevnog naroda, kraj sveta 2012. pre tri godine najavio je i magazin „Nju sajentist". Naučni časopis najavio je sudnji dan pozivajući se na istraživanje koje je pokazalo da bi Zemlju mogla da pogodi Sunčeva superoluja, koja bi našu civilizaciju vratila u mračno doba, a očekivani datum je, naravno, 21. decembar 2012.

Sumorne prognoze o kraju sveta, koje je Kamping najavio pre nekoliko dana, nisu prve najave „tačnog" datuma sudnjeg dana. On je sličnu apokalipsu najavio i za 6. septembar 1994. godine, a tom prilikom takođe je prognozirao kraj civilizacije. Scenario kraja sveta bio je gotovo identičan - Isus silazi na zemlju, spasava samo odabrane, a ostali okončavaju život u božanskom plamenu. Ipak, neostvarena prognoza o kraju sveta od pre skoro dve decenije nije pokolebala Kampinga i njegove sledbenike da odustanu od istraživanja Biblije, i da, nakon 16 godina, ponovo izađu u javnost sa katastrofičnim predviđanjima kraja sveta.

Doslovno tumačenje

Inače, Isusov povratak nakon kojeg dolazi smak sveta događaj je koji je u engleskom jeziku poznat pod terminom „rapture" i temelji se na doslovnom tumačenju poslednjeg poglavlja Biblije - „Otkrovenje Jovanovo". Najava smaka sveta posebno je draga američkim fundamentalistima poput Kampinga, koji veruju da će upravo njih vrhunsko božansko biće nakon povratka na Zemlju prihvatiti pod ruku i odvesti ih u kraljevstvo nebesko.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati