Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 11. 2010.  - Autor: EKIPA PRESSA

Oštetili firmu za 2 miliona evra

Uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su privatizacijom oštetili firmu „Kobest" iz Mladenovca za 1,5 miliona evra i manjinske akcionare za 500.000 evra

s
Uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su privatizacijom oštetili firmu „Kobest" iz Mladenovca za 1,5 miliona evra i manjinske akcionare za 500.000 evra

Policija je uhapsila sedam osoba zbog sumnje da su u postupku privatizacije oštetili preduzeće „Kobest" iz Mladenovca za više od 1,5 miliona evra i manjinske akcionare za 500.000 evra! U bekstvu je Slobodan Radojević (42), zvani Boba Era, iz Sopota, zbog zloupotrebe položaja.

begunac... Slobodan Radojević
Begunac... Slobodan Radojević

U nastavku akcije na suzbijanju mahinacija u postupku privatizacije uhapšeni su direktori privrednog društva „Kobest" Nikola Kangrga (41) i Slobodan Đoković (63), obojica iz Beograda, kao i direktor iste firme Dejan Đurić (50) iz Mladenovca.

- Uhapšeni su i direktor tog privrednog društva Aleksandar Vujanović (61) i vlasnik privrednog društva „Kapiten S produkt" Edo Bulat (42), obojica iz Beograda. Privedeni su i izvršni direktori za finansije mladenovačke firme, Lela Davidović (54) iz Mladenovca i Biljana Živanović (43) iz Sopota - navodi se u saopštenju policije i dodaje:

Prenosio novac na svoj račun

- U bekstvu je Slobodan Radojević (42), zvani Boba Era, iz Sopota, vlasnik privrednog društva MBR iz Vlaškog Polja, koje je kupac društvenog kapitala preduzeća „Kobest" iz Mladenovca i „Auto Srbija" iz Beograda. Za njim policija traga zbog sumnje da je izvršio nekoliko zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni su od decembra 2003, kada je preduzeće MBR za 82 miliona dinara kupilo 74 odsto društvenog kapitala „Kobesta", do marta 2009, postupajući po nalozima Radojevića, prenosili sredstva na račun njegovog preduzeća.

- Na osnovu ugovora o pozajmicama sa računa firme „Kobest" prenosili su sredstva na račun preduzeća MBR, čime su navedeno preuzeće oštetili za oko 86,7 miliona dinara, a manjinske akcionara za oko 22,5 miliona dinara. Po nalogu Radojevića, sredstvima „Kobesta" nabavljena je oprema za pekarsku industriju, koja je zajedno sa poslovnim prostorom data bez naknade na korišćenje privrednom društvu „Auto Srbija" - piše u saopštenju.

Lažne kompezacije

U isto vreme, navodi se u saopštenju, po nalogu Radojevića firmi „Kapiten S produkt" isporučena je roba iz proizvodnog programa „Kobesta" u iznosu od oko 9,2 miliona dinara.

- U knjigovodstvu „Kobesta" to je evidentirano kao plaćanje kompenzacijom za izvršene usluge od strane kupaca, za koje je proverama utvrđeno da nisu izvršene. Osumnjičeni su oštetili preduzeće „Kobest" u do sada utvrđenom iznosu od više od 1,5 miliona evra, a manjinski akcionare za iznos veći od 500.000 evra - dodaje se u saopštenju MUP-a.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.