Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Policija otkrila imovinu dilera - Grupe Dalibora RistiĆa i Hikmeta HajroviĆa od narkotika zaradile deset miliona €

10. 12. 2011.  - Autor: Ekipa Pressa, Beograd

Vođa klana iz Borče novcem od droge kupio stan sa 7 soba

Dalibor Ristić Dača, odbegli bos „borčanskog klana", koji se krije pod lažnim identitetom i sa promenjenim ličnim opisom, poseduje sedmosobni stan u blizini „Marakane". Avioni, kamioni - Ristićev glavni kompanjon Hikmet Hajrović prljavim novcem kupio tri kuće u Novom Pazaru, a veruje se da ima i nekoliko skupocenih automobila

1
Pronađeni kilogrami droge ... Ristićev i Hajrovićev klan su pre razbijanja snabdevali narkoticima veliki deo Srbije i tako zgrnuli ogromno bogatstvo

Narko-klanovi Dalibora Ristića Dače i Hikmeta Hajrovića, koji su nedavno razbijeni u akciji „Geto", zaradili su od prodaje droge više od deset miliona evra, saznaje Press u MUP-u.

Ristić, vođa „borčanskog klana" koji je u bekstvu, i Novopazarac Hajrović, koji je nedavno uhapšen, tesno su sarađivali i bili glavni snabdevači drogom za Sandžak, Kraljevo i područje Beograda. Oni su imali razgranatu mrežu dilera, u koju su mogli da uđu samo provereni članovi.

U bekstvu sa parama

Od tih poslova zaradili su ogroman novac, koji su potrošili na luksuznu imovinu, uglavnom nekretnine i automobile. Istragom o funkcionisanju ovog narko-klana kriminalistička policija došla je do podataka o imovini članova bande, koji nikada nisu imali legalno zaposlenje i sve što imaju stekli su prodajom narkotika i ostalim prljavim poslovima.

2

Razbijene tri velike grupe

Razbijanje narko-grupe Dalibora Ristića Dače i Hikmeta Hajrovića, kao i „novog zemunskog klana" Uroša Petrovića Urketa, dve su najveće akcije policije u ovoj godini. U tim akcijama uhapšeno je više od 50 osoba, razrešeno više od 20 razbojništava, pljački, otmica, presečeni su narko-kanali i oduzeta veća količina novca, droge, automobila i nekretnina.

Kako saznajemo, najzanimljiviji je i najvredniji sedmosobni stan Dalibora Ristića Dače, koji se nalazi nedaleko od stadiona Crvene zvezde.

- Radi se o luksuznom stanu u novoizgrađenom objektu. Stan je na dva nivoa i ima više od 250 kvadrata. Uz to, otkrili smo još nekoliko stanova i lokala koje su trgovci heroinom zaradili. Takođe, posedovali su i automobile, koji su privremeno oduzeti odmah nakon hapšenja. Hikmetu Hajroviću oduzet je za sada samo „golf 5", u kojem je i uhapšen posle jurnjave na Ibarskoj magistrali, ali se osnovano sumnja da je tri velike kuće u Sandžaku napravio novcem stečenim od trgovine narkoticima - saznajemo u policiji.

3
Drži pola Novog Pazara ... Uhapšeni narko-bos Hikmet Hajrović

Ristić, za kojim je raspisana poternica, najverovatnije se krije u Srbiji, sa lažnim identitetom i promenjenim ličnim opisom.

- Obavili smo dve potrage u okolini Beograda i, prema nekim tragovima, očigledno je da je zamalo umakao. Ima pomagače iz klana, koji su mu odani vojnici, a očigledno sa sobom nosi i dovoljno novca koji je stekao od narkotika - dodaju u policiji.

4

Glavni dileri

- Dalibor Ristić Dača, vođa „borčanskog narko-klana": trenutno u bekstvu sa velikom količinom prljavog novca, poseduje sedmosobni stan kod stadiona Zvezde i nekoliko luksuznih automobila

- Hikmet Hajrović, vođa „novopazarskog klana": uhapšen pre mesec dana u akciji „Geto", poseduje tri kuće u Novom Pazaru i nekoliko automobila

- Uroš Petrović Urke, vođa „novog zemunskog klana": u bekstvu, poseduje kuće u Zemunu, na Gardošu i u Prigrevici, lokale, automobile, udele u sportskim klubovima...

Inače, beogradska policija ušla je u trag i imovini Uroša Petrovića Urketa, vođe „novog zemunskog klana", koji se do razbijanja i hapšenja u aprilu bavio razbojništvima i pljačkama. Pored toga, operativci MUP-a imaju i podatke gde se on trenutno nalazi.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju Pressa

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.