Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Policija otkrila imovinu dilera - Grupe Dalibora RistiĆa i Hikmeta HajroviĆa od narkotika zaradile deset miliona €

10. 12. 2011.  - Autor: Ekipa Pressa, Beograd

Vođa klana iz Borče novcem od droge kupio stan sa 7 soba

Dalibor Ristić Dača, odbegli bos „borčanskog klana", koji se krije pod lažnim identitetom i sa promenjenim ličnim opisom, poseduje sedmosobni stan u blizini „Marakane". Avioni, kamioni - Ristićev glavni kompanjon Hikmet Hajrović prljavim novcem kupio tri kuće u Novom Pazaru, a veruje se da ima i nekoliko skupocenih automobila

1
Pronađeni kilogrami droge ... Ristićev i Hajrovićev klan su pre razbijanja snabdevali narkoticima veliki deo Srbije i tako zgrnuli ogromno bogatstvo

Narko-klanovi Dalibora Ristića Dače i Hikmeta Hajrovića, koji su nedavno razbijeni u akciji „Geto", zaradili su od prodaje droge više od deset miliona evra, saznaje Press u MUP-u.

Ristić, vođa „borčanskog klana" koji je u bekstvu, i Novopazarac Hajrović, koji je nedavno uhapšen, tesno su sarađivali i bili glavni snabdevači drogom za Sandžak, Kraljevo i područje Beograda. Oni su imali razgranatu mrežu dilera, u koju su mogli da uđu samo provereni članovi.

U bekstvu sa parama

Od tih poslova zaradili su ogroman novac, koji su potrošili na luksuznu imovinu, uglavnom nekretnine i automobile. Istragom o funkcionisanju ovog narko-klana kriminalistička policija došla je do podataka o imovini članova bande, koji nikada nisu imali legalno zaposlenje i sve što imaju stekli su prodajom narkotika i ostalim prljavim poslovima.

2

Razbijene tri velike grupe

Razbijanje narko-grupe Dalibora Ristića Dače i Hikmeta Hajrovića, kao i „novog zemunskog klana" Uroša Petrovića Urketa, dve su najveće akcije policije u ovoj godini. U tim akcijama uhapšeno je više od 50 osoba, razrešeno više od 20 razbojništava, pljački, otmica, presečeni su narko-kanali i oduzeta veća količina novca, droge, automobila i nekretnina.

Kako saznajemo, najzanimljiviji je i najvredniji sedmosobni stan Dalibora Ristića Dače, koji se nalazi nedaleko od stadiona Crvene zvezde.

- Radi se o luksuznom stanu u novoizgrađenom objektu. Stan je na dva nivoa i ima više od 250 kvadrata. Uz to, otkrili smo još nekoliko stanova i lokala koje su trgovci heroinom zaradili. Takođe, posedovali su i automobile, koji su privremeno oduzeti odmah nakon hapšenja. Hikmetu Hajroviću oduzet je za sada samo „golf 5", u kojem je i uhapšen posle jurnjave na Ibarskoj magistrali, ali se osnovano sumnja da je tri velike kuće u Sandžaku napravio novcem stečenim od trgovine narkoticima - saznajemo u policiji.

3
Drži pola Novog Pazara ... Uhapšeni narko-bos Hikmet Hajrović

Ristić, za kojim je raspisana poternica, najverovatnije se krije u Srbiji, sa lažnim identitetom i promenjenim ličnim opisom.

- Obavili smo dve potrage u okolini Beograda i, prema nekim tragovima, očigledno je da je zamalo umakao. Ima pomagače iz klana, koji su mu odani vojnici, a očigledno sa sobom nosi i dovoljno novca koji je stekao od narkotika - dodaju u policiji.

4

Glavni dileri

- Dalibor Ristić Dača, vođa „borčanskog narko-klana": trenutno u bekstvu sa velikom količinom prljavog novca, poseduje sedmosobni stan kod stadiona Zvezde i nekoliko luksuznih automobila

- Hikmet Hajrović, vođa „novopazarskog klana": uhapšen pre mesec dana u akciji „Geto", poseduje tri kuće u Novom Pazaru i nekoliko automobila

- Uroš Petrović Urke, vođa „novog zemunskog klana": u bekstvu, poseduje kuće u Zemunu, na Gardošu i u Prigrevici, lokale, automobile, udele u sportskim klubovima...

Inače, beogradska policija ušla je u trag i imovini Uroša Petrovića Urketa, vođe „novog zemunskog klana", koji se do razbijanja i hapšenja u aprilu bavio razbojništvima i pljačkama. Pored toga, operativci MUP-a imaju i podatke gde se on trenutno nalazi.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju Pressa

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook