Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 06. 2012.

Troje mrtvih u eksploziji u banatskom mestu Idvor

Tri osobe su nastradale, a osam je povređeno u eksploziji bombe, koja se dogodila rano jutros u kafiću u banatskom mestu Idvor

1

Posle burne svađe sa obezbezbeđenjem lokala "Dama" u Idvoru, Saša B. (36) je aktivirao ručnu bombu, dok je njegov brat Igor (37) pokušao da ga spreči. Nije uspeo i obojica su preminula na licu mesta. Treća osoba koja je poginula je njihov prijatelj Miroslav Simonović (28). Svi su iz Sefkerina kod Opova.

- Njih trojica u društvu nemačkog državljanina Stefana Hana su došli u diskoteku, ali obezbeđenje nije htelo da ih pusti u lokal. Izbila je svađa, a zatim je došlo i do fizičkog obračuna - kaže izvor iz MUP Srbije.

Povređeni u jutrošnjoj eksploziji, Zoran Surdan i Zoran Todorov izjavili su za Tanjug da se sve dogodilo u sekundi i da se jedan običan izlazak u grad pretvorio u tragičan događaj.

Surdan (26) iz Sakula i Todorov (32) iz Idvora, koji su lakše povređeni, oporavljaju se u Pančevačkoj bolnici, a kako su rekli, Saša B. je aktivirao ručnu bombu nakon verbalnog sukoba sa obezbeđenjem tog ugostiteljskog objekta.

Lekar specijalista ortopedije Pančevačke bolnice Mijat Despotović rekao je Tanjugu da su su Todorov i Surdan u bolnicu primljeni oko pet sati sa više ustrelnih rana po nogama od gelera, ali bez preloma i oštećenja krvnih sudova, dodajući da su pacijenti sada dobro, i da će nekoliko dana biti u bolnici.

Surdan je, kako je naveo, manje video šta se tačno u lokalu desilo "a više je osetio".

"Iz jednog sasvim običnog izlaska odjedanput je pukla bomba na samo metar iza mojih leđa, koja je raznela gomilu stakla, caša... Sve se razletelo po lokalu, pa i geleri, koji su završili nama po rukama, nogama, telu... leteleo je na sve strane", kazao je on, dodavši da se "sve dogodilo u jednoj sekundi".

Surdan je objasnio da mu je nekoliko gelera prošlo kroz noge, a da je četiri do pet gelera ostalo u nogama, budući da su neki udarili u kost kolena i zadržali se, napomenuvši da još oseća bolove u nogama.

Todorov (32), koji je dobio 13 gelera po nogama i licu, objasnio je da je stajao u blizini ulaza kada su neki momci probali da uđu, a da ne plate ulaz, nakon čega ih je obezbeđenje zaustavilo i raspravljalo se sa njima.

"Nisam video šta ima u ruci Saša B. Prišli su njegovi drugovi i sklonili ga sa strane od obezbeđenja. U tom trenutku je odjeknula ekslozija i svi su razbežali okolo - kroz prozore, sporedna vrata, gde god su mogli da nađu izlaz. Tek kada sam izašao napolje video sam da mi krv ide niz noge i lice i video sam šta se desilo...", kazao je on.

Surdan i Todorov su rekli da ne poznaju mladića koji je aktivirao bombu, kao ni one sa kojima je stigao i naveli da ih je u toku dana posetio i vlasnik lokala.

ivica antrfile 400

Dačić: Istraga da utvrdi zašto je objekat u Idvoru radio

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će istragom biti utvrđeno zašto je radio ugostiteljski objekat u Idvoru, u kome su rano jutros u eksploziji bombe poginula tri mladića, kada mu je odlukom nadležnih bilo zabranjeno poslovanje.

"To će biti predmet dalje istrage", rekao je Dačić izrazivši žaljenje što je došlo do još jednog tragičnog incidenta u kasnim noćnim satima. Dačić je dodao da su nadležne policijske uprave donele nalog za zatvaranje tog objekta, pre nego što je došlo do incidenta i naveo da i taj primer pokazuje da je očigledno da se moraju izvršiti izmene dela zakonskih propisa.

Prema njegovim rečima, te izmene bi se odnosile na to da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima veći uticaj na davanje dozvola za rad ugostiteljskih objekata.

Dačić je istakao i da kada policija zatvori ugostiteljski objekat, kao što je bio slučaj sa brojnim objektima tog tipa posle tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast", stižu brojne urgencije sa svim strana.

"Kada se dese ovakve stvari, svi peru ruke i prebacuju krivicu na policiju", rekao je on, dodavši da će policija nastaviti sa kontrolom ugostiteljskih objekata.

Ugostiteljski objekat "Dama" u kome su rano jutros tri osobe poginule u eksploziji ručne bombe, radio je i pored toga što je pre dva do tri meseca dobio zabranu obavljanja delatnosti, izjavila je danas Tanjugu potparol Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković.

Ona je ukazala da se zbog toga desilo da su oko ponoći u tom lokalu bili inspektorka protivpožarne zaštite i ovlašćeno službeno lice Odseka za vanredne situacije Policijske uprave Pančevo koji su kontrolisali rad i sačinili zapisnik.

Medakovićeva je rekla da je uviđaj završen i da je pokazao da je nakon što je Saša B. (36) aktivirao ručnu bombu u objektu "Dama" u banatskom mestu Idvor kod Kovačice, poginulo troje ljudi, a šestoro osoba zadobilo lakše i teže povrede.

Istražni sudija je naredio obdukciju tela osoba koje su poginule, dodala je ona.

Medakovićeva je rekla da je bomba M75 aktivirana posle verbalnog sukoba Saše B. sa radnicima obezbeđenja lokala. Nakon aktiviranja bombe, na licu mesta je preminuli su Saša B. i njegov rođeni brat Igor B. (37), dok je Miroslav S. (28) preminuo na putu do bolnice.

Kako je navela Medaković, teške telesne povrede zadobili su Ivan I. (30) iz Opova, Aleksandar I. (19) iz Bavaništa, i Stefan N. (35) iz Opova. Svi su zbrinuti u Beogradu.

Dva pacijenta sa lakšim telesnim povredama smešteni su u Opštoj bolnici Pančevo na odeljenju ortopedije, a radi se o Zoranu T. (32) iz Idvora i Zoranu S. (26) iz Sakula.

Tom prilikom povređen i jedan radnik obezbeđenje Zoran M. (34) koji je zbrinut u bolnici u Zrenjaninu.

Inače, vlasniku lokala je protivpožarna zaštita 24. aprila donela rešenje o zabrani rada, koje on nije ispoštovao.

Medakovićeva je objasnila i da se lokal, čiji je vlasnik B. S. (55) iz Idvora, sastoji iz dva dela i da je u prvom, manjem ulaznom delu aktivirana ručna bomba i da su se svi povređeni upravo nalazili u tom prvom delu.

Ona je kazala da još nije poznat motiv, dodajući da ne raspolaže informacijama da li je Saša B. od ranije poznat policiji.

Izvor: Pressonline - Ag.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.