Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 10. 2008.  - Autor: NA. STOJANOVIĆ

DRŽAVA JE UBILA KNELETA!

Dušan Knežević, otac Aleksandra Kneževića Kneleta (21), koji je ubijen pre 16 godina u apartmanu hotela „Hajat", tvrdi da su tajne službe i policija odradile ovo ubistvo i prikrile tragove zločina

S
Pokušao sam da sprovede istragu... Otac Dušan Knežević

Pokušao sam da sprovede istragu... Otac Dušan Knežević

Dušan Knežević, otac Aleksandra Kneževića Kneleta, koji je ubijen pre 16 godina u hotelu „Hajat", tvrdi da je država ubila njegovog sina! Knežević kaže za Press da je jasno da iza ovog zločina stoje država i policija i da bi jedino bivši načelnik DB-a Rade Marković mogao da odgovori na pitanje ko je ubica!

A

Misterija u „Hajatu"

Miša Cvijetinović, nesuđeni zet jednog od pokojnih bosova srpskog podzemlja Radeta Ćaldovića Ćente, bio je osumnjičen za ubistvo Kneleta. Policija je utvrdila da je dan pre ubistva imao kontakte sa Kneževićem jer mu je Knele „konfiskovao" džip. Tog dana Knežević je odvezao džip na imanje pokojnog Darka Ašanina u Krnješevce i prodao ga za sumu od 5.000 maraka. Iste večeri, pokojni Goran Vuković, „kum" voždovačkog ganga, takođe je viđen u „Hajatu", gde se sastao sa Kneževićem. Cvijetinović je ubrzo po oslobađanju nestao - neki tvrde da je ubijen, a drugi da se sklonio u strahu od osvete Kneletovih prijatelja.

Ostalo je nejasno ko je ušao nesmetano u hotel pored kamera, zakucao na vrata apartmana i ubio Kneleta bez ikakvih tragova ili buke. Dve teze su do danas ostale u opticaju - ili je to bio neko ko je odlično poznavao Kneževića i koga je ovaj bez opreza pustio u sobu, ili je u pitanju policija.

Na Topčiderskom groblju u Beogradu juče je održan pomen Aleksandru Kneževiću Kneletu, koji je početkom devedesetih bio jedan od najpoznatijih žestokih momaka u Beogradu. Pomenu su prisustvovali Kneletov otac Dušan Buca Knežević, majka Vladanka i brat Marko, rođaci, poznanici, kao i Kneletovi prijatelji, poznati „voždovčani" Srđan Kačavenda, Miodrag Mija Baškalović, braća Predrag i Nenad Asanović, poznatiji kao braća Bambalić...

Dušan Knežević, Kneletov otac, kaže da je ove godine pomenu prisustvovalo manje ljudi nego inače, jer je održan radnim danom.

- Vikendima je dolazilo više ljudi. Sveštenik nam je rekao da treba da održimo pomen na dan kada je preminuo, i to smo učinili. Iako je prošlo 16 godina, mog sina prijatelji nisu zaboravili... Zovu telefonom, sećaju ga se... Mnogi od njih ne dolaze na pomen jer policajci posmatraju i snimaju ko je sve došao na groblje - kaže Knežević. On ne veruje da će ubica njegovog sina biti otkriven.

- Kada sam shvatio da policija ne može da pronađe ubicu, rešio sam da sam sprovedem istragu. Međutim, svako ko je mogao imati bilo kakvu važnu informaciju o tome, pre ili kasnije bio je ubijen ili je nestao - priča Knežević.

Prema njegovim rečima, o Kneletovoj smrti najviše bi mogao da zna njegov prijatelj Darko Stanojević, koji ga je poslednji video živog.

- Darko je kobne noći bio u hotelu „Hajat". Pokušavao sam da dođem do Darka kasnije, da saznam šta se te večeri dešavalo, ali je i on ubijen u Nemačkoj. Niko nije dao odgovor na pitanje kako to da su kamere u hotelu „otkazale i da su nestale trake sa zapisima svih ulazaka u hotel". Jasno je da je to pečat države i policije. Mislim da bi bivši načelnik DB-a Rade Marković mogao dati odgovor na pitanje ko je ubio mog sina - kaže naš sagovornik, dodajući i da je činjenica da većina žestokih momaka radi za policiju, da budu ubijeni kada odrade posao i kad više nisu potrebni državi.

S2
Ubistvo do danas nije rešeno... Spomenik Kneletu

Ubistvo do danas nije rešeno... Spomenik Kneletu

Knežević kaže da se priseća ubistva svog sina „kao da je juče bilo". Čuva čitulje, tekstove koji su tada izašli u novinama i sve što održava uspomenu na njegovog sina. Smatra da su Kneleta ubili jer je bio jak i mogao da okupi oko sebe mnogo ljudi. Oni su se toga plašili.

- Mada ga policija pominje kao vođu voždovačke kriminalne grupe, moj sin nije bio kriminalac. Giški, Belom i mom sinu pretili su kada su formirali Srpski pokret obnove... Deset dana pre ubistva imali su generalnu probu ubistva, kada su im upali u sobu i naterali ih da legnu sa rukama na podu. To je bila opomena - kaže Knežević.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.