Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

30. 12. 2009.  - Autor: B. ILIĆ

Udavio se dečak!

Jedanaestogodišnji Š. A. iz Leskovca upao u nabujalu Veternicu dok se sa četiri mlađa druga igrao pored obale. Potraga za telom dečaka još traje

1
Nestao u sekundi... Obala sa koje je Š. A. upao u reku Veternicu
Nestao u sekundi... Obala sa koje je Š. A. upao u reku Veternicu

Jedanaestogodišnji Š. A. iz leksovačkog romskog naselja „Slavko Zlatanović" utopio se u ponedeljak poslepodne u Veternici kod Hemijske škole u Leskovcu. Dečak je upao u nabujalu reku dubine oko dva metra dok se sa četiri mlađa druga igrao pored obale. Specijalizovane ronilačke ekipe MUP-a, vatrogasci i Leskovčani još uvek tragaju za telom dečaka.

Drugovi Š. A., koji su se te večeri igrali sa njim, kažu da su videli kada je on upao u vodu, ali nisu smeli da mu pomognu jer su se plašili da se ne utope.

- Došli smo nas petorica da se igramo pored reke. Onda smo videli neke stare dušeke i hteli smo da ih zapalimo kako bi uzeli metalne federe i posle ih prodali u otpad. On je bio najstariji od svih nas i krenuo je da uzme neko drvo koje je bilo pored obale. Videli smo samo kako je upao u vir i kako ga nosi voda. Počeli smo da vrištimo i dozivamo u pomoć, ali nikog nije bilo da nam pomogne. Tek posle desetak minuta došli su neki ljudi, a posle i policija - pričaju dečaci koji su bili sa nesrećnim Š. A.

2
Ožalošćen... Brat nastradalog dečaka
Ožalošćen... Brat nastradalog dečaka

Potraga za dečakom trajala je čitavu noć i nastavljena je tokom jučerašnjeg dana. Pretražuje se deo korita Veternice u dužini od skoro tri kilometra.

- Prvo smo tražili 200 do 500 metara nizvodno od mesta gde se dečak utopio i to nije dalo rezultate. Onda je jedan naš član sa opremom teškom oko 100 kilograma ušao u vodu i reka ga je čak i sa tom težinom vukla niz korito, pa smo zato odlučili da potragu nastavimo još kilometar-dva nizvodno - kaže jedan od pripadnika ronilačke policijske ekipe.

Š. A. je živeo u romskom naselju „Slavko Zlatanović" sa roditeljima i još trojicom braće.

- Moj brat je i preko leto česta dolazio na ovo mesto, kao i većina nas. Tu je u blizini puno divljih deponija i uglavnom smo sakupljali komade gvožđa i žicu. U ponedeljak je izašao iz kuće i sa tri-četiri dečaka mlađa od njega otišao je u pravcu Hemijske škole. Nesrećnu vest nam je javio jedan dečak koji je dotrčao i plačući nam rekao da je brat upao u reku i nestao - ispričao je E. A., stariji brat nastradalog dečaka.

3
Svi traže dečaka... „Vodovod" je zatvorio propust na brani da bi vodostaj opao, ali ni to nije pomoglo u nalaženju Š. A.

Kako bi pomogli roniocima, u leskovačkom „Vodovodu" su odlučili da maksimalno zatvore propuste na brani „Barje" i veštačkom jezeru iz koga ističe reka Veternica. Iako je desetak sati nakon zatvaranja ventila vodostaj opao za skoro 50 centimetara, do zaključenja ovog broja telo dečaka nije pronađeno. Inače, pre pet godina u Veternici se takođe utopio dečak, čije je telo pronađeno nekoliko meseci kasnije, uprkos višednevnim potragama ronilaca.   

Izvor: Press

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.