Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 07. 2010.  - Autor: M. FIĆOVIĆ

Formirana vlast u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici juče je formirana opštinska vlast, nakon izbora održanih 30. maja. Vlast su formirali DS, koalicija SPS-PUPS-JS, G17 Plus, SDP Rasim Ljajić i GI „Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović. Za predsednika Skupštine opštine izabrana je Ksenija Božović (GI Olivera Ivanovića), a za zamenika skupštine Aleksandar Spirić (G17 Plus).

1
Radno... Konstitutivna sednica

Konstitutivnu sednicu napustilo je sedam odbornika DSS-a „iz principijelnih razloga" i za sutra su zakazali konferenciju za novinare.

Odbornici SNS-a, pozivajući se na Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije po kojem javni funkcioner može da vrši samo jednu funkciju, osporili su mandate Olivera Ivanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, načelnika kosovskomitrovačkog okruga Radenka Nedeljkovića i radnika opštine Zorana Bratića.

- Oni ne mogu biti odbornici, već neko drugi s njihove izborne liste. Ovo glasanje smatramo nelegitimnim - izjavio je za Press Krstimir Pantić, odbornik naprednjaka.

Oliver Ivanović ističe da je ta odluka na preispitivanju Ustavnog suda i da je do konačne odluke i uputstva za primenu primedba neosnovana.

- Ja ću ostavku svakako podneti posle konstitutivne sednice i ustupiti mesto nekom sa svoje liste, kao što sam i najavio. Predvodio sam inicijativu kako bih pomogao ljudima iz Mitrovice, ali sam ranije već rekao da ću nakon konstituisanja tako postupiti zbog obaveza u ministarstvu. Ja nisam sporan - kazao je Ivanović.

Posle konstituisanja skupštine opštine održana je prva redovna sednica, na kojoj je za predsednika opštine izabran Ivica Mirković (DS), a za njegovog zamenika Saša Dedović (SDP). Izabrano je i pet članova opštinskog veća iz vladajuće koalicije. Oliver Ivanović je, kako je i najavio, podneo ostavku.    

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.