Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 02. 2010.  - Autor: S. VOJINOVIĆ

Ekskluzivno otkrivamo: Šiptarovog doktora ubicu hapse u Kanadi!

Doktor Miroslav Risović, koji je osumnjičen da je za račun „zemunaca" ubijao pacijente, lociran u Torontu, uskoro bi mogao da bude uhapšen i izručen Srbiji

s
Ekskluzivno otkrivamo: Šiptarovog doktora ubicu hapse u Kanadi!

Nema slike... Fotografija doktora Miroslava Risovića nikada nije objavljena u srpskim medijima

Doktor Miroslav Risović, koji je osumnjičen da je po nalogu vođe „zemunskog klana" Dušana Spasojevića Šiptara ubijao pacijente u beogradskom Urgentnom centru, lociran je u Kanadi i uskoro bi mogao da bude optužen i izručen Srbiji, saznaje Press! O „slučaju Risović" razgovaralo se, kako nam je potvrđeno, i tokom nedavne zvanične posete ministarke pravde Snežane Malović Kanadi.

Dušan Spasojević

Doktor Risović je iz Srbije pobegao posle ubistva Zorana Đinđića. On je privođen u „Sablji", ali je pušten zbog nedostatka dokaza, što je iskoristio da sa hrvatskim pasošem emigrira u Kanadu. U međuvremenu, prikupljeni su dokazi koji teško terete doktora Risovića, pa bi on uskoro mogao da bude uhapšen.

Iako je Risović dobio kanadsko državljanstvo, on bi mogao da bude izručen našoj zemlji pošto, kao dvojni državljanin, i dalje ima i srpski pasoš.

Doktora Risovića je kao člana takozvane „bele ekipe zemunskog klana" tokom suđenja za ubistvo premijera Đinđića teško optužio svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi. On je rekao da je dr Miroslav Risović bio na stalnoj vezi sa Šiptarom i da je imao zadatak da dokrajči žrtve koje bi preživele sačekuše „zemunskog klana".

„On je imao zadatak da dokrajči one koje bi preživeli...", rekao je Bagzi u Specijalnom sudu. Bagzi je, takođe, rekao i da je Šiptar svojevremeno, da bi zaštitio Risovića, naredio da se prebije načelnik Urgentnog centra dr Đorđe Bajec.

„Kada se Risović sukobio sa načelnikom dr Đorđem Bajecom, Dušan je poslao svoje ljude da ga prebiju...", svedočio je Bagzi.

Ubio Fiškale?!

Takođe, bivši načelnik Kriminalističke policije MUP-a Srbije Mile Novaković svojevremeno je izjavio da je dr Risović bio umešan u ubistvo braće Fiškal iz Požarevca!

- Voleli su pojedini lekari da se pojave u društvu „najjačih faca" u gradu. Zaneli su se... Risović se pojavio kada su se Fiškali, jedan, pa drugi, u Urgentnom centru borili za život. Šta je kao anesteziolog radio u vreme operacija, ili posle njih, nije tačno utvrđeno. Ali sigurno se zna da je dolazio bez poziva i van svoje smene. Veoma indikativno. Baš kao i njegovo bekstvo... - rekao je Novaković u vreme akcije „Sablja".

a
Snežana Malović

Ministarka Malović bez komentara

Ministarka pravde Snežana Malović juče nije htela da komentariše naša saznanja.

- Memorandum o saradnji koji su u Otavi potpisali specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i direktor Odeljenja za ratne zločine Ministarstva pravde Kanade Teri Bajtner predstavlja važan korak u saradnji dve zemlje. 8Vidovi saradnje mogu biti različiti, kao što su saslušanje svedoka ili okrivljenih, pribavljanje adresa, dostava dokumentacije i drugih relevantnih informacija - diplomatski nam je odgovorila Malovićka.

Za učešće u ubistvu braće Fiškal doktora Risovića je na suđenju za ubistvo Đinđića optužio i jedan od optuženih Milomir Kaličanin.

- Kada je 31. decembra 2000. u Urgentni centar dovezen ranjeni Zoran Živković Fiškal, doktor Risović je u operacionu salu došao van svoje smene. Zoran je umro posle te operacije. Isto se ponovilo 40 dana kasnije, kada je po povratku s pomena rođenom bratu teško ranjen i Dragan Fiškal. I on je umro posle operacije u kojoj je, opet van smene, učestvovao Risović... Risoviću je u oba slučaja Spasojević zapretio da „Fiškali ne smeju da prežive" - izjavio je Kaličanin.

Kanađani ga drže na oku

Doktor Risović je 2003. u Kanadu ušao sa legalno izdatom iseljeničkom vizom, pa tamošnjim vlastima nije bilo teško da ga pronađu.

- Risović je jedno vreme bio i pod prismotrom kanadske policije. Upravo tokom razgovora sa kanadskim zvaničnicima dobijeno je dosta informacija da već možemo da pokrenemo istragu - otkriva sagovornik Pressa.

b

„Slučaj Šarić" odložio Risovića?!

U zvaničnu posetu Kanadi, pored ministarke pravde i predstavnika Specijalnog tužilaštva za ratne zločine, trebalo je da ide i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

- Upravo je tužilac Radisavljević trebalo da u Kanadi razgovara o doktoru Risoviću, ali je on, nažalost, zbog „slučaja Šarić" morao da odustane od puta u Kanadu - dodaje naš izvor iz Ministarstva pravde.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.