Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 01. 2011.

U apotekama nema desetak vrsta lekova

U beogradskim apotekama trenutno nema oko desetak vrsta lekova i kapi, a i nitroglicerina ima u malim količinama i, za sada, ga je moguće nabaviti samo u jednoj veledrogeriji, rekli su danas Tanjugu farmaceutski stručnjaci

Osim "nitroglicerina" koga u beogradskim apotekama ima u veoma malim količinama, nedostaju i kapi za bebe "vigantol", "spalmotil" rastvor, sirupi "eritromicin"i "sinacilin" tablete "kliacil"...
       Međutim, u međuvremenu je u apoteke stigao „berodual"- rastvor za ihalaciju, što će pomoći onima koji se tokom zimskih dana muče sa prehladama i respiratornim infekcijama.
       Umesto nitroglicerina, pacijenti u apotekama mogu naći njegovu zamenu "nitrolingval" sprej, koji je skuplji, a koga sada ima u dovoljnim količinama.
       Pomoćnik direktora za poslove proizvodnje, nabavku sirovina i registraciju u farmaceutskoj kompaniji "Srbolek" Olivera Marčeta kazala je Tanjugu da su od 23. decembra prošle godine do 10. januara ove godine veledrogerijama isporučili oko 65.000 pakovanja tog leka, a da ga sada ima u samo jednoj veledrogeriji.
       Kako je kazala, njega apoteke mogu poručiti iz veledrogerije „Vega" dodajući da je u toj veledrogeriji bilo oko 15.000 pakovanja, a da je problem prouzrokovan time što apoteke od te kuće nisu nabavile lek.
       Marčeta je kazala da u „Srboleku" trenutno na lageru ima oko 5.500 pakovanja „nitroglicerina" koja će biti prodata narednih dana.
       U farmaceutskoj kući „Aktavis" naveli su da trenutno nema nestašiće njihovih proizvoda i da se ne očekuje da će je biti u narednom periodu.
       Direktor sektora korporativnih komunikacija Maja Gedošev rekla je Tanjugu da iz palete „Aktavisovih" proizvoda za sada ne nedostaje nijedan lek i da su svi distributeri u potpunosti snabdeveni medikamentima.
       Ona je navela da je pre nekoliko meseci u Leskovcu otvoren magacin u koji služi za skladištenje lekove samo za tržište Srbije i da je on za sada pun.

Izvor: TANJUG

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook