Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 05. 2011.

Poslanici glasaju o 17 zakona i drugih akata

Skupština Srbije trebalo bi danas da glasa o 17 zakonskih predloga i drugih akata četvrte sednice, među kojima su i izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, čime će biti završeno redovno prolećno zasedanje parlamenta

Republički parlament će i ovog puta prolećno zasedanje završiti svečanim intoniranjem himne i postrojavanjem garde Vojske Srbije, shodno Zakonu o Narodnoj skupštini.
       Pre nego što završe zasedanje, poslanici će se izjasniti o predloženim rešenjima o privrednim društvima, o sporazumnom finansijskom restrukturiranju tih društava, o zaštiti korisnika finansijskih usluga i o kontroli predmeta od dragocenih metala.
       Takođe, parlamentarci treba da se izjasne i o predloženim izmenama zakona o ličnim kartama, o duvanu, ali i da izaberu člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije i člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, kao i zbirne liste kandidata za članove Nacionalog prosvetnog saveta i Nacinalnog saveta za kulturu.
       Skupština Srbije treba da glasa i o odluci o prestanku funkcije članu Komisije za hartije od vrednosti Dejanu Malinoviću, kao i da ratifikuje Evropsku konvenciju o predelu, sporazume sa Japanom o ukidanju viza i Alžirom o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.
       Parlamentarci treba da ratifikuju i ugovor sa Vladom Indonezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.
       Skupština Srbije se, kako propisuje Ustav, sastaje u dva redovna zasedanja godišnje - prvo počinje prvog radnog dana u martu, a drugo prvog radnog dana u oktobru i ona ne mogu trajati duže od 90 dana.
       U periodu vanrednog zasedanja predsednik sednicu može da zakaže ukoliko joj dnevni red predlože 84 poslanika ili Vlada Srbije.

Izvor: TANJUG

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.