Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 05. 2011.

Poslanici glasaju o 17 zakona i drugih akata

Skupština Srbije trebalo bi danas da glasa o 17 zakonskih predloga i drugih akata četvrte sednice, među kojima su i izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, čime će biti završeno redovno prolećno zasedanje parlamenta

Republički parlament će i ovog puta prolećno zasedanje završiti svečanim intoniranjem himne i postrojavanjem garde Vojske Srbije, shodno Zakonu o Narodnoj skupštini.
       Pre nego što završe zasedanje, poslanici će se izjasniti o predloženim rešenjima o privrednim društvima, o sporazumnom finansijskom restrukturiranju tih društava, o zaštiti korisnika finansijskih usluga i o kontroli predmeta od dragocenih metala.
       Takođe, parlamentarci treba da se izjasne i o predloženim izmenama zakona o ličnim kartama, o duvanu, ali i da izaberu člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije i člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, kao i zbirne liste kandidata za članove Nacionalog prosvetnog saveta i Nacinalnog saveta za kulturu.
       Skupština Srbije treba da glasa i o odluci o prestanku funkcije članu Komisije za hartije od vrednosti Dejanu Malinoviću, kao i da ratifikuje Evropsku konvenciju o predelu, sporazume sa Japanom o ukidanju viza i Alžirom o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.
       Parlamentarci treba da ratifikuju i ugovor sa Vladom Indonezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.
       Skupština Srbije se, kako propisuje Ustav, sastaje u dva redovna zasedanja godišnje - prvo počinje prvog radnog dana u martu, a drugo prvog radnog dana u oktobru i ona ne mogu trajati duže od 90 dana.
       U periodu vanrednog zasedanja predsednik sednicu može da zakaže ukoliko joj dnevni red predlože 84 poslanika ili Vlada Srbije.

Izvor: TANJUG

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook