Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konferencija... Dačić i Dragan Đilas najavili nastavak saradnje

19. 06. 2011.

SPS posle izbora ponovo ide u koaliciju sa DS-om

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je juče da je cilj te stranke da na narednim izborima ostvari značajne rezultate i nakon toga napravi koaliciju sa Demokratskom strankom

s
Dačić, Đilas

- Uz dužno poštovanje prema koalicionim partnerima, cilj nam je da ih pobedimo na narednim izborima, koji će biti održani u redovnom terminu, i nakon toga da pravimo koaliciju - kazao je Dačić na izbornoj konferenciji beogradske organizacije SPS-a.

On je od koalicionih partnera u Vladi Srbije zatražio da se sa poštovanjem ophode prema socijalistima i njihovim stranačkim koalicionim partnerima JS i PUPS.

Izbori u martu

- Da nije bilo SPS-a ne bi bilo ni vladajuće koalicije, ili bi bilo neke druge koja ne bi bila tako dobra za Srbiju - kazao je Dačić. On je istakao da SPS, PUPS i JS sa osvojenih 7,6 odsto glasova na poslednjim izborima ne mogu da izdejstvuju ostvarenje svih svojih zahteva i da zbog toga na sledećim izborima treba postići bolji rezultat.

- Rezultati moraju da budu bolji, da bi se socijalisti efikasnije borili za bolji položaj penzionera i radnika - dodao je predsednik SPS-a.

Dačić je izjavio da očekuje da izbori budu u martu sledeće godine, a da SPS na tim izborima postigne što bolji rezultat, pa možda i pobedi ostale aktere na političkoj sceni, dodavši da „socijalisti sigurno u tu izbornu trku neće ući s ciljem da budu treći".

Govoreći o oduzimanju kuće Slobodana Miloševića, Dačić je naveo da građanima neće biti bolje zbog toga i poručio onima koji misle da je time SPS-u zadat udarac da su socijalisti preživeli i jače udarce. On je izrazio zahvalnost „onima koji su socijaliste svrgli sa vlasti" 5. oktobra 2000. godine, jer, kako je naveo, da nije bilo tako, socijalisti bi možda i dalje mislili da su najbolji i nepogrešivi.

- Shvatili smo da istorija ne počinje sa nama, ali da može sa nama i da se završi kao posledica loše politike - kazao je Dačić.

Koalicija kao porodica

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je odluka o saradnji SPS-a i DS-a pre tri godine bila hrabra i velika, i da je Srbiju povela na pravu stranu, prema Evropi. Đilas je istakao da veruje da je budućnost Srbije u koaliciji te dve stranke, kao i partija sa kojima one sarađuju u Beogradu.

- Siguran sam da ćemo na izborima pobediti i nastaviti da vodimo grad na ovaj način - rekao je Đilas.

On je naglasio da stranke koje čine gradsku vlast u Beogradu mogu biti ponosne na rezultate koji su postignuti poslednje tri godine i dodao da je „sjajno što Beograd posle 40 godina dobija most, što ima nove i sređene ulice, škole, obdaništa..." Đilas je ocenio da koalicija u Beogradu funkcioniše „kao porodica koja se ponekada posvađa i ne govori dva dana, ali na kraju mora da počne da razgovara".

- Neko će da lupa vratima, neko će da ukida deci mobilni, kompjutere, ako nisu dobra, ali svi smo naši. U koaliciji svako ima ideje i svoj program - rekao je Đilas, koji je i zamenik predsednika DS-a.

Đilas je podsetio da je on prvi pre pet godina, u istoj prostoriji u kojoj se juče održavala izborna konferencija rekao da je besmisleno da demokrate sa socijalistima ne prave koalicije na lokalu, jer SPS ima sjajne ljude na lokalnom nivou.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.