Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prioriteti Šest ciljeva DSS-a za razvoj Srbije

27. 06. 2011.  - Autor: Ag.

Koštunica: Nerealna politika vlasti prema EU

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je juče da je najveći problem Srbije to što je sadašnja vlast zaustavila razvoj države, i posebno kritikovao „pogrešnu i nerealnu politiku prema EU"

s
Koštunica je za jačanje „porodičnih tradicionalnih vrednosti"
CILJ... Koštunica je za jačanje „porodičnih tradicionalnih vrednosti"

Na sednici GO DSS-a Koštunica je rekao da Srbija i EU saradnju treba da zasnivaju na obostranom interesu i međusobnom poštovanju i da Beograd treba da saopšti Briselu da nijedna evropska zemlja nije trgovala svojom teritorijom i da to ne može ni Srbija.

- Kosovo pripada nama, jer je naše, a EU pripada ono što je njeno. Ispada da je Kosovo važnije EU nego vlasti u Srbiji. Više je stalo Briselu da nam uzme Kosovo nego sadašnjoj vlasti da ga brani - kazao je Koštunica.

Lider DSS-a je ocenio da vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje.

- Zato na izborima, koji se približavaju, glavna tema nije i ne treba da bude EU, jer se do kraja decenije neće ni postavljati pitanje ulaska Srbije u EU. Prava tema jesu razvoj Srbije i kako obezbediti da se pokrene privreda i zaposli narod -izjavio je Koštunica. On je rekao da Srbija treba da ostane neutralna.

- Srbija nije neprijatelj NATO-u i to je samo po sebi jasno. Srpski narod u ogromnoj većini jedino želi da ostane vojno neutralan - precizirao je Koštunica.

Govoreći o ciljevima DSS-a za naredni period, Koštunica je rekao da je prvi cilj da se pokrene razvoj zemlje, da se uspostavi nacionalni konsenzus su KiM, Vojvodina i Raška neotuđivi deo Srbije. Cilj je saradnja sa Rusijom, EU, SAD, Kinom i drugim državama, zadržavanje vojne neutralnosti i dalje jačanje povezivanja Srbije i RS.

- Šesti cilj je da se zaustavi izumiranje Srbije i da se ponovo pokrenu život, rađanje i jačanje porodičnih tradicionalnih vrednosti - rekao je Koštunica.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage