Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

HOROR U PRIVATNOM ZOOLOŠKOM VRTU KOD ZRENJANINA - Razjarena Životinja pred 20 ljudi raskomadala Veroniku SarČev (59), koja joj je tri godine donosila hranu

08. 09. 2011.  - Autor: Milan Stojadinović, Radovan Ž. Marković, Stajićevo

Veronika molila za pomoć dok ju je medved komadao

Nemoćni - Tragediju posmatralo 20 radnika i posetilaca, koji su bezuspešno pokušavali da odvrate pažnju zveri. Medveda hicem iz službenog pištolja ubio saobraćajni policajac koji je slučajno naišao

1
a

POSLEDNJA VEST: Pritvoren vlasnik medveda koji je ubio ženu
Vlasniku restorana u okviru kog je držan medved koji je ubio ženu, danas je određen pritvor do 30 dana, saopštio je gradski Osnovni sud. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti.

Veroniku Sarčev (59), radnicu restorana i privatnog zoo-vrta „Trofej" u Stajićevu, kod Zrenjanina, juče je raskomadao ogromni mrki medved kog je hranila prethodne tri godine.

Nesrećna žena ušla je u kavez, kao i mnogo puta ranije, da nahrani medveda Mišu, atrakciju ugostiteljskog objekta, i napuni mu bazen vodom. Zver je nasrnula na nju, oborila je na zemlju i ubila. Veronika je zapomagala i dozivala u pomoć dok je dvadesetak ljudi, uglavnom posetilaca objekta, nemoćno gledalo tragediju. Medveda je na kraju iz pištolja ubio saobraćajni policajac, koji se slučajno zatekao u blizini restorana.

Prvi udarac šapom

Tragedija u privatnom zoo-vrtu u vikend-naselju u Stajićevu dogodila se nešto posle 12 časova.

2
- Veronika Sarčev je prethodne tri godine radila u restoranu, ali nije bila zvanično prijavljena. Juče je neposredno pre tragedije vodom punila bazen u kavezu gde je bio medved. Prema prvim informacijama, od ujutru je nekoliko puta ulazila i izlazila iz kaveza. Dvadeset minuta iza podneva sa sobom je ponela hranu za medveda Mišu - kaže sagovornik Pressa iz policije, i dodaje:

- Prema izjavi svedoka, nesrećna žena je u trenutku napada pobesnele zveri krenula da izađe iz kaveza i bila je okrenuta leđima medvedu, ulazeći u drugi, izdvojeni deo kaveza. Medved ju je prvo šapom udario i oborio na zemlju, a onda je počeo da je grize po nogama i telu i uvlači nazad u kavez.

U policiji kažu da su prisutni radnici i gosti pokušali da pomognu nesrećnoj ženi, ali da je sve bilo uzalud.

- Pritrčali su kavezu pokušavajući da skrenu pažnju medvedu, uplaše ga i oteraju. Udarali su ga nekim motkama, ali zver se nije uplašila i nasrtala je i prema njima. Tada je naišao saobraćajni policajac i iz službenog pištolja ubio medveda, međutim za Veroniku je bilo kasno.

3
Ekipa Hitne pomoći koja je ubrzo stigla mogla je samo da konstatuje smrt. Telo žene je bilo potpuno iskasapljeno i izmasakrirano.

Nešto kasnije, u restoran u Stajićevu izašla je i ekipa Pasterovog zavoda u Novom Sadu, koja je morala da proveri da li je medved eventualno bio zaražen besnilom. Profesor Dušan Lalošević iz zavoda rekao je za Press da su uzeti svi neophodni uzorci koji će odmah biti predati na analizu. Da bi to bilo učinjeno, medved je morao da bude odran na licu mesta.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju Pressa

4

Kuća žalosti - Ekipa Pressa u domu nesrećne Veronike Starčev u Stajićevu

Molili smo je da se okane tog posla

STAJIĆEVO - Ekipa Pressa juče je bila u porodičnoj kući u Stajićevu, u kojoj je živela Veronika Sarčev sa bratom i sestrom. Nesrećna žena je udovica od 20. godine i stalno je govorila da ne želi ponovo da se udaje.

U kući su juče odzvanjali kuknjava i plač. Veronikina rođena sestra Irena stalno je ponavljala da ne može da poveruje šta se dešava. Sestru je i tog dana ispratila na posao sa istom zebnjom i strahom da je medved kog je morala da hrani može napasti.

- Govorila sam joj da ne ide da hrani tog medveda. Snašle bismo se mi i bez tog novca. Međutim, nije htela da me posluša. Tamo je radila prethodne tri godine. Čistila je, spremala, zalivala cveće... Ma, videli ste kako je sve sređeno. Sve je to bila njena zasluga. Jaoj, samo da me je poslušala - govorila nam je kroz jecaje Irena.

Za Veroniku kaže da je vrlo mlada, sa 20 godina, ostala bez muža. Ima dvoje dece, a jednu unuku je othranila od treće godine, kada ju je majka napustila.

- Othranila ju je odmalena. Nedavno smo je i udali. Kako sad njoj da kažem da nema više nane? - priča Irena, dok neprestano šeta s kraja na kraj dvorišta, u grču zbog gubitka sestre.

Ni sestra od ujaka Zorica ne može da veruje šta se desilo. Kroz suze nam objašnjava da je Veronika mnogo propatila u životu, kako je morala da se dovija da bi zaradila da se prehrani i da je na ovaj posao morala da pristane.

- Pričala sam joj, stalno sam joj govorila: „Izdržaćemo mi sve, sestro, i bez tih para." O, bože, zašto? - govori Zorica i plače.

Ispred kuće u Stajićevu brzo su se okupile komšije, pokušavajući da bar malo uteše očajnu porodicu. Svi do jednog hvale Veroniku, govore da je bila duša od žene, uvek spremna da priskoči u pomoć. Kažu i da su je mnogi upozoravali da ima opasan posao, ali da ona jednostavno nije želela da liši najbliže prihoda, koji im je mnogo značio.

Porodica je za tragediju saznala od komšija, a sestrama nije bilo dozvoljeno da vide unakaženo telo. R. Ž. M. - V. N.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.