Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Skandal... Ruski ambasador napustio Beogradski bezbednosni forum

16. 09. 2011.  - Autor: E. P.

Konuzin: Ima li ovde Srba?!

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin demonstrativno je juče napustio Beogradski bezbednosni forum nezadovoljan što niko nije pokrenuo pitanje slanja kosovskih carinika na prelaze Brnjak i Jarinje o kome raspravlja SB UN

s
Aleksandar Konuzin

- Zbunjen sam. Nato, Kfor i Euleks planiraju da dovedu kosovske carinike na prelaze na severu Kosova i time prekrše svoj mandat, Rezoluciju 1244 i odluku SB UN iz 2008, a iz publike na tu temu nije postavljeno ni jedno jedino pitanje. Zar u ovoj dvorani nema Srba?! Brinete li za sudbinu svojih sunarodnika - uzviknuo je u nekoliko navrata Konuzin, govoreći emotivno i povišenim tonom.

- Ovde u dvorani nema nikog ko brani interese Srbije! NATO i članice EU će biti protiv vaših nacionalnih interesa, ali imam utisak da je vas baš briga.

- Recite mi koje interese su imali ruski volonteri kada su dolazili da se bore sa vama. Rusija ima interese. A ko ih nema? Naši interesi se poklapaju sa vašim i branićemo vašu zemlju, uprkos interesima nekih Srba da se vaša zemlja stavi pod stranu kontrolu. U Srbiji postoje ljudi koji su spremni da prodaju privredna postrojenja bilo kome, a ne Rusima, iako su svesni da će tako postrojenja propasti - govorio je u dahu Konuzin.

Posle intervencije moderatora Ivana Vejvode da je govorio duže od drugih učesnika panela, Konuzin se okrenuo ka publici i upitao da li može da nastavi da govori. Nakon što je to publika odbila, Konuzin je ljutito napustio dvoranu u Domu Vojske Srbije u kojoj je održan forum.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.