Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zajedno smo jači: Ministar prosvete i nauke primio mlade naučnike

16. 12. 2011.  - Autor: Ana Vlahović

Pomažu država i privreda

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović primio je juče šestoro gimnazijalaca koji su na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici osvojili dve srebrne i četiri bronzane medalje.

s

Naš ponos: Mladi naučnici juče u ministarstvu

Marijana Vujadinović, Luka Bojović i Maksim Stokić iz Beograda, Stefan Velja iz Novog Sada i Irena Đorđević i Anđela Šarković iz Niša izneli su utiske sa takmičenja i probleme koji ih muče.
- Moramo da novcem koji imamo raspolažemo na najbolji način. Vi ste najbolji od najboljih, ali imate i mnogo drugara koji zaslužuju da im se posveti pažnja. Mnogobrojne su i kompanije koje nam pomažu, među njima najviše „Telekom" - rekao je Obradović, dok je direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović dodao da talentima iz ove škole mnogo pomažu opština Stari grad, kao i grad Beograd i nekoliko privatnih kompanija.
U „Telekomu Srbija" navode da su 2010. godine za različite projekte u oblasti obrazovanja, nauke i podrške mladima izdvojili više od 18 miliona dinara, dok će ove godine taj iznos premašiti.
- Među najznačajnije aktivnosti u proteklom periodu ubrajamo program podrške mladim talentima. Samo za odlazak učenika na međunarodna takmičenja izdvojili smo više od četiri miliona dinara u prethodne dve godine - ističu u „Telekomu".
U društveno odgovorne kompanije prema najtalentovanijima spadaju i „Delta holding", mobilni operater „Vip" koji stipendira već petu generaciju „Vip studenata", „Telenor", „Koka-Kola", Banka Inteza i još nekoliko banaka...

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage