Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novi čin - Nastavak drame na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici

19. 01. 2012.  - Autor: Ljubinka Račić, Beograd

Hoće da otpuste doktorku koja je razotkrila korupciju

Posle kraćeg zatišja, ponovo bura na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici. Doktorka Bojana Bokorov, koja je svojevremeno javno upozorila na trgovinu listama čekanja, tvrdi da joj nameštaju otkaz zbog navodne lekarske greške

1
Doktorka Bokorov, zamenik upravnika Klinike za radiološku terapiju, izričito negira da je napravila ikakvu grešku i sigurna je da je po sredi osveta za otkrivanje korupcije. Ona za poslednje događaje direktno proziva upravnika te klinike dr Marka Eraka.

Osveta zbog spora

Po prijavi koju je Erak 5. decembra prošle godine dostavio direktoru Instituta za onkologiju, dr Bokorov je, navodno, četiri dana pre toga obradila i planirala da ozrači zdrave umesto bolesnih dojki kod dve pacijentkinje. Zbog toga je formirana komisija, koja je, kako stoji u dokumentaciji, pregledala sve papire i razgovarala sa dr Bokorov. Piše i da je ona priznala učinjenu grešku.

A

Nedavno tražila vanredni nadzor

Dr Bokorov je, podsetimo, upozorila javnost na trgovinu listama čekanja u Kamenici, a pre mesec dana je zatražila i hitno sprovođenje vanrednog stručnog nadzora, pošto su članovi ekipe koja ga je prethodno sprovodila uhapšeni u akciji „Kraba".

S druge strane, Erak tvrdi da nepravilnosti u radu nije bilo.

 

Bojana Bokorov, međutim, kaže za Press da je sve potpuna laž:

- Sa mnom niko nije razgovarao o navodnom propustu, jer ga nisam ni počinila. Nikakva komisija nije formirana. U radioterapiji je takvu grešku nemoguće napraviti. Niti sam zračila, niti sam se spremala da zračim zdrave dojke. U celoj priči tačno je samo to da dr Erak pokušava da mi namesti stručnu grešku i otkaz, pošto protiv njega vodim sudski spor zbog zlostavljanja na radu.

Ona ističe da je direktora Instituta više puta obaveštavala o namerama dr Eraka, ali da se on oglušio o to.

- Šta više, smanjio mi je platu. Ovo se sve dešava pošto sam ja 15. decembra obavestila direktora da mi dr Erak sklanja kartice pacijenata koji su još u obradi kako bi se stvorile mogućnost za grešku - kaže dr Bokorov.

Upravnik sve negira

Dr Marko Erak tvrdi za Press da je dr Bokorov ocrtala pogrešne dojke i naglašava da joj niko ne namešta otkaz.

3
Nema komisije, niko sa mnom nije razgovarao ... Dr Bojana Bokorov
- U vreme kada je ona načinila stručnu grešku, radio sam u Kladovu. Zvali su me lekari sa Instituta i rekli mi da su na kolegijumu, 2. decembra, utvrdili da je ona obradila za zračenje zdrave dojke. Sva sreća što se sav taj materijal prikazuje na video-prezentaciji, pa je to sutradan na kolegijumu uočeno. Možete li da zamislite šta bi bilo u suprotnom. Dajte, molim vas... Pa ta doktorka jedan dan radi, drugi uzima bolovanje. Apsolutno ništa nije protiv nje. Bez obzira što je iznela gomilu laži, mi smo pokušali da do kraja budemo kolegijalni - kaže dr Erak i dodaje da je sa dr Bokorov, u ime komisije koja je formirana, razgovarao dr Mladen Prvulović. 

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.