Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

SRBIJA NA VELIKOM ISPITU HUMANOSTI

25. 02. 2012.  - Autor: Slađana Vukašinović, Beograd

Sergej mora da živi

Spas - Za operaciju osmomesečnog mališana, obolelog od tumora na mozgu, neophodno najdalje za mesec dana sakupiti 50.000 evra

1
Život mog osmomesečnog sina sada je u mojim rukama... Ako u roku od mesec dana ne prikupim 50.000 evra za operaciju tumora na mozgu, Sergej neće preživeti. Neću ni ja, zbog griže savesti što nisam bio sposoban da nađem novac.

Ovako za Press govori Saša Milićević, otac malog Sergeja, kojem je na Neurohirurškoj klinici u Beogradu nekoliko dana pre Nove godine ustanovljena strašna dijagnoza - tumor na mozgu. Lekari su konstatovali i da je operacija veoma komplikovana i preporučili da se obavi u inostranstvu. Takav zahvat radi se na samo tri klinike u svetu, od kojih je najbliža u Rimu (ostale dve su Toronto i Sijetl), gde bi sve koštalo 50.000 evra. Od trenutka kada je sve ovo saznala, za porodicu Milićević počinje agonija. Jer oni novac za Sergejev spas jednostavno nemaju.

Zloslutna prognoza

- Još mi u ušima odzvanjaju zloslutne reči neurohirurga KCS, koji nam je saopštio da moramo brzo da reagujemo jer vreme ne radi za nas. I prošle noći sam skočio iz kreveta preplašen upozorenjem lekara da ukoliko ne obezbedimo novac za operaciju, moj sin neće živeti duže od nekoliko meseci. Ni kad na tren zaspim ne mogu da se oslobodim strašnog bremena odgovornosti - nastavlja potresnu priču Saša Milićević.

2

Računi za uplatu

- U Komercijalnoj banci su otvoreni računi na ime Sergeja Milićevića:
- dinarski račun: 205-9011004580162-90
- za uplate iz inostranstva devizni račun:

Instrukcije za plaćanje:

SWIFT-BIC: KOBBRSBG
IBAN/account number: RS35205903101757305097 za uplate iz Srbije devizni račun: (samo pravna lica) 90-310-1757305.0
Saša sam izdržava četvoročlanu porodicu, koja živi u vlažnom i iznajmljenom stanu na Konjarniku. Supruga Jasna kaže da od 29. decembra gotovo ne spavaju i ne jedu.

- Ništa nije ukazivalo na to da bi Sergej mogao da oboli. Rođen je kao zdrava beba. Sve je bilo u redu dok nismo primetili da mu se oči čudno obrću. Ipak, kada smo ga prvi put odveli u bolnicu ni na kraj pameti nam nije bilo da bi to mogao da bude znak nečeg ozbiljnog. Međutim, rezultati ispitivanja srušili su ceo naš svet - kroz suze govori Jasna i dodaje da operacija mora biti u inostranstvu, jer bi inače pretila ozbiljna opasnost da dete tokom zahvata ostane bez vida.

- Operacija u Rimu čeka se mesec dana. Mi smo poslali dokumentaciju i oni su pristali da prime Sergeja. Problem je novac. A vi mi recite da li roditeljsko srce to može da izdrži. Znamo da je teško vreme, ali se nadamo da ima firmi i dobrih ljudi koji mogu da nam pomognu - ridajući završava Jasna.

Humanitarni koncert

Prve uplate na račune za Sergeja počele su da stižu, jedan deo novca je prikupljen, ali je to još daleko od potrebnih 50.000 evra. Pojedinci uplaćuju koliko mogu, a Muzička škola „Josif Marinković" sutra organizuje koncert od kog je sav prihod namenjen za pomoć Sergeju.

3
Još mi u ušima odzvanjaju zloslutne reči neurohirurga KCS da moramo brzo da reagujemo jer vreme ne radi za nas ... Saša Milićević
- Zahvalni smo svima, posebno učenicima i nastavnicima OŠ „Jelena Ćetković", u koju ide naš stariji sin Rastko. Dugujemo i veliko hvala opštini Zvezdara, koja nam je uplatila najveću donaciju od 50.000 dinara - poručuju Milićevići. 

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.