Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 05. 2012.

Naša Srbija i Holcim donirali Matematičku gimnaziju

„Naša Srbija" u saradnji s kompanijom Holcim Srbija i njenim kupcima, u okviru projekata za podršku deci i mladima, odlučila je da donacijom u iznosu od 1.000.000 dinara pomogne Matematičkoj gimnaziji kako bi omogućila odlazak učenika na Međunarodnu olimpijadu u Argentini, koja se održava sredinom jula.

s
Naša Srbija, Holcim

Ugovor o donaciji potpisali su danas direktorka „Naše Srbije" Mina Milićević i direktor Matematičke gimnazije mr Srđan Ognjanović. Potpisivanju su prisustvovali učenici Igor Spasojević i Ivan Tanasijević, članovi matematičkog olimpijskog tima Srbije 2012.
- Matematička gimnazija je obrazovna ustanova od posebnog nacionalnog značaja čiji učenici postižu izvanredne rezultate na najvažnijim međunarodnim takmičenjima, tako da nam je posebna čast i zadovoljstvo da uz pomoć kompanije Holcim i njihovih kupaca podržimo njene vredne i talentovane učenike. Ovo je samo početak naše saradnje, nastavićemo da podržavamo rad škole i zajedničke poduhvate njenih učenika čiji blistavi uspesi čine ponosnim sve nas u Srbiji. „Naša Srbija" želi da omogući talentovanoj deci da se školuju na najboljim svetskim univerzitetima, i da se po završenom školovanju vrate u Srbiju i daju svoj doprinos razvoju naše zemlje i društva - izjavila je Mina Milićević, direktorka „Naše Srbije".
- Zahvalni smo na ovoj donaciji „Naše Srbije", koja je prepoznala rad i talenat naših učenika i pomogla im da učestvuju na najvećem matematičkom takmičenju Internacionalne Matematičke Olimpijade. Sa svoje strane mi ćemo učiniti sve da omogućimo najbolje uslove za pripreme i sigurni smo da će naši učenici dostojno reprezentovati svoju zemlju - izjavio je mr Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije.
U okviru projekata koji za cilj imaju unapređenje obrazovanja, „Naša Srbija" započela je i rad na kulturno-obrazovnom projektu „Srpski kod" koji treba da doprinese očuvanju i boljem razumevanju našeg nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage