Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 08. 2012.

Zaustavljeno širenje požara na Tari

Požar na Tari se ne širi, ali on još nije ugašen, izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke jedinice Užice Saša Cicvarić

slika 1
slika1

Zaustavljeno širenje požara na Tari

Cicvarić je agenciji Beta kazao da je na potezu od Zaovina prema Oštrelju i Mokroj Gori zaustavljeno širenje vatre i to područje više nije ugroženo. "Nema evakuacije stanovništva niti je bilo koji objekat od početka požara bio zahvaćen vatrom", rekao je on. U gašenju vatre učestvuje sto vatrogasaca, 50 pripadnika žandarmerije, vojska, radnici "Srbijašuma", meštani, lovci. Na terenu je oko 400 ljudi.

Područje ugroženo požarom u Zaovinama danas će obići premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

 

Sprečeno širenje požara u podnožju Kopaonika

Požar u podnožju Kopaonika je u potpunosti pod kontrolom, a vatrogasci su se noćas borili sa jakim vetrom koji je na tom području duvao i uspeli da spreče širenje požara, rekao je jutros agenciji Beta komandant kruševačke vatrogasno spasilačke jedinice Vladica Stanković.

Pod kontrolom svi požari koji su noćas bili razbuktani na području Čačka

Više požara koji su se noćas ponovo bili razbuktali u okolini Čačka, stavljeni su pod kontrolu, rekao je danas agenciji Beta načelnik sektora za vanredne situacije u Čačku Dragiša Broćić.

U Šumadiji u toku noći izbilo više od 20 požara

Na više lokacija u Šumadiji protekle noći izbilo je više od 20 požara u kojima je ugavnom gorela šuma, izjavio je Tanjugu komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevca Nenad Milošević.
"Vatra je na tom prostoru pretila da zahvati i kuće meštana i vikendaša, ali efikasnom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan jutros oko četiri sata, posle gotovo desetočasovne intervencije", rekao je Milošević.

Ugašen požar u blizini administrativnog prelaza Merdare

Požar na prostoru sela Borovac u samoj blizini administrativnog prelaza Merdare kod Kuršumlije jutros je u potpunosti ugašen, ali je izbio novi požar u atru sela Matarova duž administrativne linije, izjavio je Tanjugu predsednik mesne zajednice Merdare Časlav Milošević.

Požar bukti na Koritniku, vetar dodatni problem

Veliki požar koji je pre nekoliko dana izbio na planini Koritnik, u ataru sela Gornji Krstac i Rapča na Gori, na krajnjem jugu Kosova, i dalje besni.
Kordinator za saradnju s medijima pri opštini Gora Nazim Mehmedi izjavio je da vatrogascima i građanima veliki problem predstavlja vetar koji raspiruje vatru koja gori na Koritniku.

Izgorelo 100 hektara šume u okolini Prokuplja, požar lokalizovan

U ataru sela Bejašnice u opštini Prokuplje danas je izbio veliki požar u kome je izgorelo 100 hektara državne šume, ali je požar lokalizovan.
Kako je Tanjugu izjavio šef odeljenja za gazdovanje šumama preduzeća ''Srbijašume'' Goran Milosavljević, brzom intervencijom vatrogasno spasilačke jedinice i radnika preduzeća ''Srbijašume'' sprečeno je da vatrena stihija zahvati kuće i pomoćne objekte meštana sela Bejašnica u Prokuplju.

slika 2
slika 2


Izvor: Pressonline - Ag.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.