Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 01. 2007.  - Autor: O. RADULOVIĆ

'BOLJI ŽIVOT'

Delegacija SRS-a, u čijem je sastavu bila i glumica Lidija Vukićević, zatražila od predsednika Tadića da podnese ostavku!

s
s

Konsultacije delegacije SRS-a i predsednika Srbije o sastavu nove vlade okončane su juče zahtevom radikala da Boris Tadić podnese ostavku?! Naime, posle polučasovnog razgovora u Predsedništvu Srbije, funkcioner SRS-a Nataša Jovanović izjavila je da predsednik Srbije mora da podnese ostavku jer, kako je rekla, "pogrešno tumači Ustav, koji propisuje da stranka sa najviše glasova na izborima treba da formira novu vladu".

Inače, kao što je Press prošle nedelje i najavio, u delegaciji SRS-a koja je juče bila kod predsednika bila je i poznata glumica Lidija Vukićević, poznatija kao Viki iz popularne serije "Bolji život".

- Tadić mora da podnese ostavku i zato što je DS na izborima osvojio 230.000 glasova manje od SRS-a. Takođe, Tadić je bio nosilac liste DS-a, čime je još jednom prekršio Ustav Srbije. Rekli smo mu da mora da podnese ostavku ako ima imalo časti i morala - kazala je Jovanovićka.

Ona je objasnila da se predsednik Tadić uopšte nije ni bavio mogućnošću da radikali dobiju mandat za formiranje nove vlade.

- Predsednik i njegovi savetnici očigledno imaju neko drugo viđenje onoga što Ustav propisuje. Oni se nešto presabiraju sami sa sobom, pa onda sa drugim strankama. Ali, to je već njihov problem. Mi pre svega vodimo računa o interesima građana Srbije i zbog toga smo predložili Tadiću da podnese ostavku - istakla je primetno nervozna Nataša Jovanović.

S druge strane, iz kabineta Borisa Tadića saopšteno je da su predstavnici SRS-a tokom razgovora u Predsedništvu "odbili da se izjasne o imenu svog kandidata za predsednika vlade"?! Kako je navedeno u saopštenju, predstavnici SRS-a predložili su Tadiću da mandat za sastav vlade poveri toj stranci, kao i da predsednik Srbije, posle održanih izbora za narodne poslanike, podnese ostavku.

a

Lidija Vukićević: Bilo je na nivou

Glumica Lidija Vukićević kaže da je susret sa predsednikom bio "kulturan i uljudan".

- U potpunosti je ispoštovan protokol. Razgovor je bio zaista na visokom nivou. Sve je izgledalo kulturno i uljudno. Svi učesnici su maksimalno ispoštovali sagovornike. Znate, mislim da je to jako lepo. To je zapravo jedini način da se konstruktivno komunicira za dobrobit Srbije... - kaže Lidija Vukićević.

- Predstavnici SRS-a odbili su da se izjasne o imenu svog kandidata za predsednika vlade kojeg bi eventualno predsednik republike, u skladu sa Ustavom Srbije, predložio Skupštini. Oni su odbili da navedu da li bi njihov eventualni kandidat mogao da obezbedi podršku u Narodnoj skupštini za izbor vlade - kažu u Predsedništvu Srbije.

U saopštenju iz Tadićevog kabineta takođe se navodi da je predsednik "upoznao predstavnike SRS-a sa odredbama Ustava Srbije o proceduri za izbor vlade, po kojoj predsednik republike predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade, a ne daje mandat za sastav vlade političkim strankama ili izbornim listama".

Izvor Pressa iz Predsedništva kaže da su članovi delegacije SRS-a bili uljudni i ponašali se veoma kulturno.

- Nataša Jovanović je bila malo nervoznija, ali sve u okviru normale. Vukićevićka nije ni progovarala, samo je sedela i zabacivala kosu... - kaže naš sagovornik.

U "pregovaračkom timu" radikala, pored Jovanovićke i Vukićevićke, bili su i funkcioneri stranke i poslanici Sulejman Spaho i Filip Stojanović.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.