Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 01. 2009.  - Autor: B. BOJIĆ

BIA deli sudbinu građana

Bezbednosno-informativna agencija iz budžeta za 2009. godinu dobila je 3.510.866.000 dinara

s
BIA

Štednja u tajnoj policiji... BIA će ove godine trošiti gde je neophodno

Načelnik logistike u BIA Zoran Milkovski za Press nedelje kaže da će BIA nastojati da državi ne pravi nepotrebne troškove i da će štedeti u meri koja ne remeti poslove Agencije.

- Oko stotinak miliona dinara smo uštedeli prošle godine. S obzirom na finansijsku situaciju, štedimo gde god možemo. Delimo sudbinu svih građana. Ipak, posao je na prvom mestu i, gde je neophodno, moramo da potrošimo - kaže Milkovski.

Od tri i po milijarde dinara dobijene iz budžeta za 2009, u Agenciji su milion i po namenili za donacije nevladinim organizacijama. Za stavku „usluge po ugovoru", BIA je odvojila 46.891.000, za „specijalizovane usluge" - 32.240.000, za nagrade zaposlenima i ostale posebne rashode - 117.065.000, a za „naknade u naturi" - 5.900.000. U 2009. godini BIA na mašine i opremu planira da utroši 293.673.000, dok će na materijal otići 205.795.000 dinara.

Milkovski kaže da je Agencija milion i po dinara namenila Udruženju penzionisanih pripadnika Agencije „Banjica".

- Sva ministarstva imaju takve stavke. A takva vrsta dotacije kod nas je prvi put uvedena. Samo Udruženje je osnovano pre godinu - godinu i po dana. Planirano je da jednim delom novca dobijenog iz budžeta dotiramo Udruženje, recimo, za troškove telefonske linije i još poneki trošak. Ne verujem da ćemo sav milion i po dinara, što na prvi pogled deluje mnogo, utrošiti. Toliko je predviđeno za tu stavku, ali mislim da će biti potrošeno manje - kaže Milkovski.

On objašnjava da postoje potrebe BIA koje zaposleni pripadnici ne mogu iz različitih razloga ili se „ne isplati" da ih obavljaju. U tim slučajevima Agencija angažuje ljude, najčešće po Ugovoru o delu.

- Recimo, prošle godine smo bili angažovani prilikom predavanja dokumenata Arhivu Srbije. Zaposleni nisu imali vremena to da obave pa smo angažovali penzionisane pripadnike Agencije na mesec-dva. Stavka „usluge po ugovoru" odnosi se i na angažovanje stručnjaka za softver, za pravna zastupanja u slučajevima kada nas neko tuži, ali i za seminare, obrazovanje i stručno usavršavanje našeg kadra - kaže Milkovski.

On objašnjava da je 32.240.000 dinara za „specijalne usluge" namenjeno za zdravstvenu zaštitu zaposlenih po ugovoru, za usluge javnog zdravstva, održavanje objekata BIA po celoj Srbiji, grafičke usluge...

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.