Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 08. 2009.

Tadić pomilovao Zorana Stanojevića, koji je u Prištini osuđen na 15 godina

Predsednik Boris Tadić pomilovao je policajca Zorana Stanojevića iz Starog Grackog kod Lipljana, koga je Međunarodni sud u Prištini 2002. godine osudio na 15 godina zatvora zbog navodnog ubistva jednog albanskog civila u selu Račak. Stanojević je u zatvoru proveo sedam godina, a kaznu je izdržavao u Prokuplju

s
Zoran Stanojević

Zajedno posle sedam godina... Zoran i Ivanka Stanojević sa decom

Zoran je sve vreme tvrdio da nije kriv, a prema procenama upućenih stručnjaka, tokom sudskog procesa nisu izvedeni čvrsti dokazi da je on ubio civila u Račku.
- Obraćao sam se ovih godina svim nadležnim institucijama, ali bez uspeha. Još uvek ne mogu da verujem da sam slobodan i polako se ovih dana navikavam na to. Sve strepim da je ovo samo san - kaže Zoran za Press.
Ovaj slučaj je pogotovo zainteresovao javnost kada se Zoranova supruga Afrodita, inače Albanka, s kojom ima sina Slađana i ćerku Slađanu, s decom doselila u Prokuplje da bi bila bliže suprugu. Ona je čak promenila i ime u Ivanka.
- Svašta smo proživeli ovih godina i samo nas je ljubav održala. Sada konačno možemo da živimo normalno. Najviše me je pogađala činjenica da je Zoran osuđen za nešto što nije uradio. Godine koje su prošle ne mogu da se izbrišu, ali pošto smo konačno zajedno, one nisu ni važne - kaže Ivanka, dok joj suze radosnice teku niz lice.
Ona se priseća da je najviše muka imala od svojih sunarodnika koji su je neprestano vređali što je udata za Srbina i čak tvrdi da je upravo to uticalo da Zorana osude na 15 godina zatvora.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.