Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 11. 2009.

Papa Benedikt XVI izrazio saučešće zbog smrti patrijarha

Rimski papa Benedikt XVI izrazio je Sinodu Srpske pravoslavne crkve (SPC), mitropolitu Amfilohiju i svim vernicima SPC saučešće povodom smrti patrijarha Pavla, saopštila je danas Apostolska nuncijatura

"Primio sam žalosnu vest da je Gospod dozvao ka sebi njegovu svetost Pavla, patrijarha SPC. Želim da izrazim Vama, svetom Sinodu i svim vernicima crkve, moje iskreno saučešće, upućujući moje zajedništvo u molitvi sa svima koji oplakuju svog Oca i Pastira", navodi se u pismu koje je upućeno "čuvaru patrijaršijskog trona" Amfilohiju i Sinodu SPC.
U pismu se podseća da je patrijarh bio "svedok vere u duhovne snage" u vremenima koja su bila posebno teška i obeležena sukobima i ratovima.
"Molim Gospoda da njegov primer može biti uteha za srca njegovih vernika i mnogih drugih ljudi dobre volje koji će podstaknuti njegovom ustrajnošću, nastaviti da u potpunosti žive hrišćansku veru i revnosno služe za postizanje pomirenja i mira", navodi se.
Papa Benedikt XVI je izrazio očekivanje da će sećanje na patrijarha "biti poziv" svima da nastave put dijaloga i traganja za zajedništvom među svim sledbenicima Hrista.

Izvor: BETA

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.