Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 12. 2009.  - Autor: Ekipa Pressa

Otkrivamo - Grci kupuju TV Foks!

Generalni direktor grčke televizije Antena 1 Minos Kirijaku posetio juče Beograd kako bi okončao pregovore o kupovini TV Foks, Grci nude jedan evro!

1

Grčka televizija Antena 1 planira da kupi televiziju Foks u Srbiji, otkriva Press! Zbog ove kupovine u Beogradu je juče bio generalni direktor ove televizije Minos Kirijaku, koji je privatnim avionom iz Atine u Srbiju stigao u 12.30. Prema našim saznanjima, ovaj grčki biznismen ponudio je za Foks samo jedan evro!

Sagovornik Pressa upućen u dešavanja na medijskom tržištu kaže da je „ponuda" od 1 evra za Foks - realna!

- Televizija Foks je odlučila da napusti Srbiju, bez obzira na to da li će nekom prodati ili ne svoju filijalu u Srbiji, jer imaju velike gubitke i jednostavno ne mogu da se održe na ovom tržištu. Slična stvar sa Foksom dogodila se i u Poljskoj, odakle se ova kuća jednostavno povukla. Prema grubim procenama, američka medijska kuća je do sada u Foks Srbija uložila oko 50 miliona evra i nema nameru više da ulaže. Iz ovih razloga cena od 1 evra sasvim je pristojna - navodi sagovornik Pressa.

2

Foks: To su interne stvari

Slađana Paunović, PR menadžer TV Foks, na pitanje da li će biti prodati grčkoj Anteni 1 kaže za Press da ne komentariše nagađanja, glasine i spekulacije.

- Kao ozbiljna medijska kuća imamo vrlo jasnu politiku kad su u pitanju interne stvari naše kompanije, o bilo kom segmentu da se radi. Ako ikada dođe do bilo kakvih izmena u vezi sa radom naše kuće, svakako ćemo vas obavestiti o tome - kaže Slađana Paunović.

On dodaje da je ponuda grčke televizije za preuzimanje Foksa „vrlo ozbiljna" i po tome što se na njenom čelu nalazi vrlo uticajan Grk.

- Vlasnik Antene Minos Kirijaku je, pored toga što je vlasnik ove televizije, i član vrlo uticajnog Olimpijskog komiteta Grčke kao predsednik sportskog društva streličarstva. Kirijaku ima i vrlo jake ekonomske i političke veze u Srbiji i zato mnogi njegov dolazak u Srbiju tumače kao „tačku na i" kada je reč o kupovini Foksa. Prema dosadašnjim informacijama, u slučaju prodaje novi vlasnik će godinu dana zadržati brend Foks - navodi sagovornik Pressa.

3
Jak kao Grčka ...Minos Kirijaku ima jake ekonomske i političke veze u Srbiji
Jak kao Grčka ...Minos Kirijaku ima jake ekonomske i političke veze u Srbiji

Zbog zakonske procedure u Srbiji koja ne predviđa mogućnost prenosa frekvencije na drugog vlasnika i prodaju više od 50 odsto vlasništva televizije, planirano je da grčka kompanija kupi najvećeg pojedinačnog osnivača Foksa, firmu „Njuz" iz Holandije, koja ima 49 odsto vlasništva. Zamenik predsednika RRA Goran Karadžić kaže za Press da se njima „zvanično niko od televizija nije obratio sa zahtevom za izmenu u vlasničkoj strukturi".   

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najnovije

Nije pronađen nijedan članak.