Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 03. 2013.

Srebrenički Srbi ogorčeni predlogom SDA

Srebenički Srbi protive se da kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Dževad Mahmutović bude ministar u Vladi Republike Srpske jer je on, kako navode, u građanskom ratu u BiH učestvovao u likvidaciji srpskog stanovništva, za šta je nagrađen muslimanskim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”.

Srebrenički Srbi ogorčeni predlogom SDA

Borci Srpske pitaju da li to znači da će naredni put i Naser Orić biti predložen za ministra u Vladi Srpske.

Srbi iz Srebrenice i regije Birač smatraju da je nedopustivo da ministar u Vladi Srpske postane Mahmutović, koji je u ratu komandovao napadima na srpska sela i učestvovao u likvidaciji srpskog življa, a u posleratnom periodu ispoljavao mržnju prema Republici Srpskoj i srpskom narodu na predizbornim skupovima i u drugim prilikama.

"Boračkoj organizaciji iz Srebrenice po zlu je poznat Mahmutovićev ratni put i njegova neskrivena mržnja prema srpskom narodu i njemu nije mesto u našoj vladi", izjavio je sekretar srebreničke Boračke organizacije Miloš Milovanović.

On je, kako su preneli banjalučki mediji, agenciji Srna rekao da je Mahmutović nagrađen najvećim muslimanskim priznanjem za ispoljenu doslednost u proterivanju i likvidaciji srpskog naroda ovog kraja u proteklom ratu.

Milovanović, koji je i odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srebrenica, kaže da je ovo cinizam i pokušaj perfidne podvale SDA da Mahmutovićevim izborom za ministra omalovaži hiljade srpskih žrtava, njihove porodice, saborce i Srpsku.

Predsednik srebreničkog SDS-a Momčilo Cvjetinović izrazio je nadu da će mandatar Željka Cvijanović razumeti poruke Boračke organizacije i uvažiti stav predsednika Srpske Milorada Dodika da nosilac "Zlatnog ljiljana" ne može biti izabran za ministra.

Iznenađeni i nezadovoljni ovim, kako ističu, "licemernim predlogom" SDA, mnogi srebrenički Srbi pitaju da li će naredni put ta stranka možda predložiti Nasera Orića za ministra u Vladi Republike Srpske.

Dževad Mahmutović je kandidat SDA za ministra trgovine i turizma Republike Srpske, a pojedini mediji javili su da je nosilac muslimanskog ratnog priznanja "Zlatni ljiljan".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da u novoj vladi Srpske neće biti neko ko ima sumnjivu ratnu prošlost i da tako nešto nije ni zvanično najavljeno.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage