Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Na Lovćenu divlja vatrena stihija: Požar preti da se proširi na primorje, zaostala municija izaziva detonacije, građani se zovu u pomoć (VIDEO)

Opštinski štab je uputio apel svim građanima i organizacijama da pomognu u gašenju požara, kako bi se odbranila kulturna i prirodna dobra NP Lovćen.

Na Lovćenu divlja vatrena stihija: Požar preti da se proširi na primorje, zaostala municija izaziva detonacije, građani se zovu u pomoć (VIDEO)

Foto: cetinje.me

Situacija sa požarima na teritoriji Opštine Cetinje i dalje je kritična, a gašenje vatre, kao i prethodnih dana otežava jak vetar. Sve vatrogasne ekipe su na terenu, i pokušavaju da spreče da se požar ne proširi i do primorja, javlja jedna crnogorska televizija.

Najkritičnije je na Lovćenu, a vatrena stihija preti da ugrozi Njegošev mauzolej, turističke objekte, i kuće meštana. Na Lovćenu ima dosta zaostale municije, koja pravi probleme vatrogascima, jer dolazi do sporadičnih detonacija. Cetinjskim vatrogascima u gašenju vatre, pored pripadnika Vojske Crne Gore pomažu i kolege iz Budve, Bara, Kotora, Podgorice, Danilovgrada, Nikšića, Rožaja i Kolašina.

U gašenju učestvuju i dva protivpožarna aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore. Pored borbe sa vatrom, vatrogascima je veliki protivnik i umor, jer već nekoliko dana neprestano gase požar. Zbog premora, jutros je u cetinjskoj bolnici ukazana medicinska pomoć i komandiru cetinjske Službe zaštite i spašavanja Peđi Moštrokolu, koji je bio u nesvesnom stanju.

Opštinski štab za krizne situacije definisao je hitne mere i aktivnosti u cilju lokalizovanja požara u Nacionalnom parku Lovćen.
Opštinski štab je ocenio da je situacija na području Lovćena izuzetno složena i da postoji mogućnost da se tokom dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, ponovo pogorša. Vatrena stihija preti da ugrozi Njegošev mauzolej, turističke objekte - Odmaralište Lovćen-Bečići, Avanturistički park, bungalove NP Lovćen, i kuće meštana.

Iz Opštinskog štaba je saopšteno da su angažovani svi resursi – ljudski i materijalni, kako bi se na najefikasniji način u ovom trenutku lokalizovali i ugasili požari na teritoriji Lovćena.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage