Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 02. 2018.  - Autor: Kurir

Detalji ubistva

Počelo je suđenje 21-godišnjoj Nuši Bunić koja se tereti da je 15. juna prošle godine nožem ubola bivšeg dečka Nikolu Tureka u vratnu arteriju pri čemu ga je smrtno ranila.

Detalji ubistva

Foto:Kurir

Iako je obilno krvario, ipak je bio dovoljno pri svesti da nazove policiju, kaže svoje ime i šta se dogodilo. Nekoliko minuta nakon što se onesvestio, isti događaj prijavio je i građanin koji je primetio Nikolu u lokvi krvi.

Suđenje je počelo u ponedeljak, ali do daljeg će biti zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnog i porodičnog života osumnjičene.

Nož kojim ga je ranila bio je dugačak 9,5 centimetara. Njime je prerezala Nikolinu karotidnu arteriju, a zatim pobegla sa mesta nesreće. Kada je došla do Akvatehnike nije tražila da neko pozove Hitnu pomoć, već samo njenog oca.


Turek je počeo da obilno krvari, pao je u šok i zadobio moždani udar. Iako su u Opštoj bolnici Varaždin uspeli da mu zašiju arteriju, lekari nisu uspeli da ga spasu njegov život. Policija je pronašla nož kraj Nušinih pantalona i brushaltera na mestu događaja, Nikolinu krv na njemu, kao i na pločicama u portirnici Aquatehnike.

 

Brani se ćutanjem

 

Prema proceni psihijatara, Nuša je osoba s graničnim poremećajem ličnosti, emocionalno nestabilna, impulsivnog ponašanja, koja ne razmišlja o posledicama i nije sposobna da kontroliše svoje postupke, o čemu je govorilo nekoliko osoba koje su je poznavale, prenosi Jutarnji list.

 

Iako je u pritvoru od juna prošle godine i pošto je dvaput ispitana u tužilaštvu,

oba puta je odbila da iznese odbranu, niti je odgovarala na pitanja, što je njeno zakonsko pravo.

 

U daljoj istrazi ispitani su brojni poznanici, svedoci, porodice optužene i žrtve. Otac Nikole Tureka izjavio je kako je njegov sin, godinu dana nakon što je prekinuo vezu s Nušom, više nije ni spominjao, a počeo je vezu i s drugom devojkom.

 

FOTO: PROFIMEDIA


Danas bi tužilaštvo trebalo da ispita 10 svedoka, među kojima su i roditelji Nuše Bunić, mladić s kojim je bila u vezi, njene poznanice i bivše kolegice. Na sudu će svedočiti i prijatelji Nikole Tureka koji je, osim što je bio uspešan preduzetnik, bio i bajker i predsednik varaždinskog kluba Baroker.

 

Mediji su došli je i do drugog video snimka koji je predstavljen na sudu, a koji sadrži Nikolin poziv Operativnom centru 112.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage