Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 05. 2018.  - Autor: B92

Zamenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore

Podgorica -- Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore žena je otpuštena sa tuđom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre.

Foto: Gettyimages/Christopher Furlong
Foto: Gettyimages/Christopher Furlong

Porodilja i odgovorna sestra nisu primetile da je beba zamenjena i da majka i dete nemaju isti broj, a zamenu je otkrio otac, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamenu i najavio sankcije prema odgovornoj sestri.

"Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen", saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG). 

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG. 

"Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dve medicinske sestre)", saopšteno je iz KCCG. 

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi. 

"Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti", saopštili su iz KCCG.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage