Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

dara bubamara

10. 12. 2011.  - Autor: Biljana Radulović

Palim se na brzu vožnju

Za volanom sam pravi muškarac! Na autoputu volim da cepnem po gasu, ali se u gradu pridržavam ograničenja. Imam dosta kazni, ali ih plaćam. Kada me policajci zaustave, pokušavam da se izvučem da žurim na snimanje ili da moram da presvučem sina Kostu

Dara
Dara

Dara Bubamara je ljubitelj brze vožnje i skupih automobila, a ujedno i kolekcionar saobraćajnih kazni. Ona je za Press reviju strastveno pozirala pored oldtajmera i otkrila nam detalje o početku karijere, tajnom venčanju sa Lakijem, braku sa sadašnjim suprugom Milanom Kesićem i odnosu sa Sašom Popovićem i Sekom Aleksić.
Dara je rođena 21. maja 1976. godine u Novom Sadu, gde je završila osnovnu školu. Otac Petar i majka Mica podržali su, kako kaže, sve njene razumne hirove i postavili osnove njenog vaspitanja, ali su joj pružali podršku čak i kada je grešila.
- Uvek sam bila temperamentno, energično, ali i poslušno dete. Bila sam fina devojčica, ali nemirna. Mama i tata su znali da sam kontraš i svaki put kada su pokušavali na silu da mi nametnu pravila, radila sam suprotno. Tata je znao sa mnom, radovao ga je moj nemirni duh, ali je umeo da ga ukroti na lep način.

Koje dečje igre su te najviše privlačile?


- Volela sam da se družim sa dečacima, igrala sam sa njima košarku, odbojku i fudbal. Nisu mi bile strane ni lutkice i lastiš, ali sam najviše uživala u igri partizana i Nemaca, kada smo se borili jedni protiv drugih. Moje detinjstvo je bilo lepo, ali kratko, jer sam rano počela da gradim karijeru. Molila sam roditelje da me vode u „Muzički tobogan" Minje Subote, na Zmajeve dečje igre, razne dečje festivale... Dok su se druga deca igrala, ja sam se spremala za nastup. Znala sam da će nešto biti od mene. Kada sam krenula u srednju saobraćajnu školu, rekla sam tati: „Moram da počnem da pevam ozbiljno, jer ne vredi više da svoj glas trošim u kupatilu i kući. Hoću da ljudi čuju za mene."

Jesi li volela školu?


- Ma, ko je voleo školu?! Niko, pa ni ja! Dok sam učila i sedela nad knjigom, bila sam super đak. Kasnije, kada sam se „uhvatila" društva i izlazaka, sve je palo u vodu. Tada sam popustila u školi, a onda je usledila pevačka karijera i tako je nastala Dara Bubamara.

Sa 12 godina bila si gošća na koncertu Lepe Lukić.


- To je bila ideja nekog menadžera, a Lepa nije ni znala da ću se pojaviti. Kada me je videla, bila je šokirana jer sam bila dete. Rekla je: „Ova mala da peva?! Šta će ona, bre, da peva?!" Kada sam pustila glas, ona se oduševila. Posle koncerta mi je rekla da veruje da ću uspeti.

Pokojna majka te je savetovala da se paziš u svetu estrade. Kojih se saveta najradije sećaš?


- Ja sam kao voz koji ide i ne staje. Apsolutno me nije zanimalo šta je bilo ko pričao, jer sam bila veoma sigurna u sebe. I mami sam još sa devet godina rekla: „Mama, samo ti uživaj, još malo ću biti velika zvezda, imaću veliku kuću i voziću 'porše'." A ona me grdi: „Sine, nemoj tako da pričaš, budi skromna kako sam te učila. Ne leti visoko, Coko." Sećam se kada smo se vraćali vozom iz Beograda sa nekog takmičenja i bukvalno smo jedva imali novca za kartu jer sam odrasla u radničkoj porodici. Nikada nismo gladovali, ali nismo ni imali toliko novca da bi me vodili na sva takmičenja. Pre sedam godina vozila sam „porše" i podsetila sam je na tu rečenicu i obećanje. A ona mi kaže: „Joj, jeste, sećam se. Valjda te je bog tada čuo."

Kako je otac reagovao na odluku da kreneš putem estrade?


- Podržao me je bez ijedne reči protivljenja, samo je zahtevao da na moje svirke po novosadskim klubovima sa mnom idu brat i jedna prijateljica sa televizije, jer sam bila maloletna. Posle samo dva meseca pojavio se „Dara Bubamara šou bend", u koji sam ušla kao Radojka Adžić.

Sa njima si počela da nastupaš u tada popularnom klubu „Taš„, gde su dolazili da vas čuju Brena, Saša Popović, Futa i Marina... Kakve su bile njihove prognoze za tvoj uspeh?


- Oni su se tada bukvalno grabili ko će da nam snimi album jer su čuli demo snimak pesme „Košava sa Dunava", koji im se dopao. Njihovi komplimenti su mi davali vetar u leđa i bolji put za početak karijere nisam mogla da imam. Pokojni Raka Đokić je rekao: „Ova mala će biti velika zvezda, rođena je sa harizmom." Poznata sam kao inadžija, pa su mi veću energiju davali oni koji su me mrzeli i prozivali jer sam u inat njima dokazivala da sam bolja. Namerno sam išla protiv sile.

Dara
Dara

Zamerila si se najvećima u svojoj branši - „Grandu", Braji, Aci Lukasu, Seki Aleksić... Jesi li se bojala da će te publika zbog tih svađa osuditi?


- Publika voli ljude sa stavom i prepoznaje iskrenost. Nikada nikoga nisam napala, uvek sam se branila. U životu nisam napustila nijednog menadžera, prijatelja ili produkcijsku kuću, nego su me oni naterali da to uradim. Mrzim kada neko hoće da me potceni ili iskoristi, zato sam otišla prvo iz grupe, gde su mi na albumu od 10 pesama dali da pevam tri jer su hteli da me uguše, s obzirom na to da sam postala popularna. Nismo se svađali oko para, kao što se pričalo, jer smo svi delili novac na jednake delove, iako sam ja bila pevačica. Iz „Granda" sam otišla jer nisam bila ispoštovana, a bila sam im najtiražniji pevač. I svima sam iz inata pokazala da mogu bez njih, i to bolje. Tako je i Braja rekao da ću da puknem bez njega, pa sam nakon toga napravila najveći bum u karijeri. Hvala svim mojim neprijateljima jer danas ne bih bila ovo što jesam da nije bilo njih.

Nedavno si izgladila odnos sa većinom njih.


- Možda sam jedina na estradi koja, kada se sa nekim posvađa, sa njim završi za ceo život. Ne vraćam se, kao što to nisam uradila sa mnogim kompozitorima i menadžerima koji su me zvali da se vratim. Ne pljujem nikoga, ali kada prelomim odnos - ne vraćam se. Uvek idem srcem i brišem neprijatelje sa mape postojanja. Nisam se pomirila ni sa Sašom Popovićem, ni sa Sekom Aleksić, ali smo prekinuli to ćutanje koje godinama vlada kada su mi poslali poruku nakon majčine smrti. Mislim da je to bilo veoma lepo sa njihove strane i nije u redu da ne pređem preko svega, ali naš odnos nikada neće biti kao pre niti ću se ikad vratiti u „Grand". Šta je bilo - bilo je, svađali smo se i na to smo stavili tačku. Promenila sam taktiku, i sada šta god da neko ružno kaže o meni, samo kažem - nek su živi i zdravi i stavim tačku. Neću da se bavim ljudima koji nisu na mom nivou.

Da li si imala problema sa pijanim gostima u kafanama?


- Bila sam zaštićena jer su u početku brat, a kasnije i bend bili moja zaštita. Nisam u početku imala kontakt sa publikom, stajala sam na bini i nisam kao neke pevaljke išla od stola do stola. Čak i kada su mi prilazili gosti, gledali su me kao devojčurka jer nisam polugola u korsetima i minićima odlazila na nastup. Zato me nisu doživljavali kao sisatu i zgodnu pevačicu koju bi da štipnu.

Kako si prihvatila nadimak Dara Bubamara, koji je bacio u zasenak tvoje ime?


- Sve je krenulo od neke bubamare od stiropora koja je stajala u ćošku i tako je bend dobio naziv, a onda i ja ime, koje mi je i danas ostalo. S obzirom na to da se zovem Rada, to na šatrovačkom zvuči Dara, i tako je sve krenulo. Meni je to bilo simpatično. Kada sam šefu benda rekla da se zovem Radojka Adžić, on je zaprepašćeno rekao: „Ju, kakvo seljačko ime."

Tvoja veza sa Lazarom Dugalićem Lakijem i vaše tajno venčanje posle mnogo vremena su dospeli u javnost. Zašto si to sakrila?


- Javnosti sam poznata kao budala koja je uvek imala duge veze, prvo sa menadžerom, pa sa Lakijem. Ne bih mnogo pričala o njima jer sam danas udata žena. Veza sa Lakijem se završila sa dosta njegovih ružnih reči. Do venčanja je došlo iz čisto praktičnih razloga jer je moj tadašnji menadžer zakazao nastupe u Nemačkoj godinu dana unapred, a zbog loše političke situacije u našoj zemlji nisam mogla da dobijem vizu. Predložio mi je da se venčam sa Lakijem zbog papira. Možda je to bio nepromišljen potez, ali sada nema kajanja.

Pre tri godine venčala si se sa Milanom Kesićem, koji je potpuno drugačiji od tvojih bivših momaka. Čime te je osvojio?


- To računam kao prvi i pravi brak, koji je sklopljen u Srbiji i Parizu pred 600 zvanica. Milan me je osvojio dobrotom, lepotom, poverenjem, sposobnošću i svojim roditeljima, jer mi je veoma bitno iz kakve porodice neko dolazi. A i on je takav - tek kada je upoznao moju majku i oca rekao je da će se oženiti mnome. Posle svih momaka koje sam do tada imala, a koji su psihički i materijalno bili slabiji od mene, nailazi on, koji ima stav. Svi bivši su se predstavljali kao opasni, a bili su slabi, dok Milan nije imao potrebu da glumi i to me je fasciniralo. Zato mu je i pošlo za rukom da me ukroti.

Dara
Dara

Oko čega se najčešće svađaš sa Milanom?


- Možda mi nećeš verovati, ali nikad se nisam posvađala sa njim jer nisam imala razloga. Čak i kada se za nešto naljutim, on mi kaže: „Kako si slatka kada si ljuta" i razoruža me. Jedino ume da mi protivreči kada je moja karijera u pitanju i uvek je u pravu. Ispostavi se da je njegova ideja bolja. S obzirom na to da njegova firma snima spotove za muzičare na stranom tržištu, ima osećaj za muziku. Kada se umešao u moj posao, nastali su najveći hitovi. Uvek mu na kraju kažem: „Svaka ti je ka Njegoševa."


Kako se slažeš sa svekrvom?


- Divno, da mi nije njihove podrške, ne znam šta bih radila. Muž i ja idemo krajem decembra u Ameriku i sina ostavljamo kod njih u Parizu. Svekrva mi stalno šalje poklone, čak mi je za venčanje kupila dve venčanice i „čopard" nakit, ali i bez tih poklona oni su u duši fenomenalni ljudi. Takve porodice nema nigde.

Na koga liči vaš sin Konstantin?


- Fizički liči na supruga, ali što je stariji, primećujem da ima moje oči, usne i temperament. Znam da je svakoj majci njeno dete najlepše i najbolje, ali on je stvarno predivan. Sad će da napuni tri godine, a toliko je razuman i inteligentan... Aktivno uči nemački, engleski i francuski. Crtane filmove sluša na francuskom i kaže da sve razume. Nikada u životu nije plakao za mnom, navikao je da bude sa bakom, tetkom, tatom i kada se vratim posle radnog vikenda, on pita: „Mama, danas si dugo spavala, jesi li pevala?" Čak i kada sam promenila frizuru nije mu bilo neobično, već mi je rekao da će i njemu vaspitačica da napravi jež frizuru.


Pokazuje li afinitete prema muzici?


- Joj, ima talenta, ali mnogo više voli da sluša stranu muziku. Kada se vozimo u autu, traži da pustim neki rep. Od mojih pesama zna napamet „Mami, mami" i „Ćao, amore", ali najviše voli kada pevam „Galamu". Talentovan za muziku jeste, ali mislim da će biti fudbaler jer neverovatno voli da ide na treninge i s loptom je pravi maher. Kada ga pitam šta će biti, kaže mi - Spajdermen!

Kada će dobiti batu ili seku?


- Još uvek ne traži to jer je okružen decom. Toliko se sada lepo osećam i energiju sam usmerila na karijeru da o drugom detetu ne razmišljam. Mada, meni i mužu pravljenje dece ide od ruke - kada poželimo, mi legnemo i ja ostanem trudna (smeh). Nisam žena koja može da bude vezana toliko za kuću i smara me trudnoća jer ne mogu da putujem i skačem na bini. Što se mene tiče, meni je Kosta dovoljan, rodila sam sina lepotana i naslednika, tako da neću da žurim.

Godina koja protiče bila je za tebe veoma teška jer si izgubila majku. Kako se boriš sa tim?


- Ne bih da patetišem, ali koliko mi je poslovno godina bila dobra - toliko mi je privatno bila teška. Majka nije bila bolesna, pa mi je to bio veliki šok... Prve dane nakon njene smrti muški i ponosno sam iznela, ali je posle toga bilo sve teže. Kada sam posle mesec dana shvatila da je zaista nema i da ne mogu da je pozovem na telefon ili odem na ručak, slomila sam se psihički. Još uvek u svojoj glavi to ne prihvatam i lakše mi je da podnesem tako što još uvek neću da verujem u to. Pričam o njoj i njenim šalama. U svojoj glavi verujem da ona živi i neću da se pomirim da je nema.


Ljubitelj si brze vožnje. Koliko kazni imaš?


- Uh, ne znam, imam dosta, ali ih plaćam. Uglavnom na licu mesta platim jer umem da cepnem po gasu na autoputu, ali se u gradu pridržavam ograničenja. Kroz crveno svetlo ne prolazim. Za volanom sam stvarno pravi muškarac, ali kada me zaustave, pokušavam da se izvučem kako žurim na snimanje ili da mi se Kosta ukakio, pa moram da ga presvučem. Policajci uvek umru od smeha od mojih laži.

Promenila si imidž - sada si crnka. Otkud ta odluka?


- Ovo je pun pogodak jer ovo sam zapravo ja. Ovako temperamentna žena krila se godinama iza neke nežne plavušice, a u stvari sam prava, vatrena crnka.

Dara
Dara

Najavljuješ li možda novi imidž i novi album?


- Imam već neke melodije, ali možda ću tek na proleće da izbacim novi album. To zavisi od Marine Tucaković, koja mi piše pesme. Sada je singl sa reperom Cvijom pun pogodak, a za album, o tom - potom. Neću da žurim.

Gde nastupaš za doček Nove godine?


- U Americi nastupam sve do Božića. Za doček sam u Klivlendu, onda putujem za Njujork, odakle ću sa Milanom na sedmodnevni odmor u Majami. Za to vreme Kosta će biti u Parizu kod bake i deke, kojima ćemo se pridružiti po povratku.

Šta ćeš poželeti za Novu godinu?


- Samo zdravlje, džaba mi putovanja, karijera i sve ostalo ako sam bolesna. Želim, naravno, i da snimim dobar album, da budem još lepša i da održim veliki koncert u Beogradu. Mislim da je konačno došlo pravo vreme za taj spektakl.

Smeta li ti gužva na estradi?


- Ne smeta mi, jer imam svoje mesto. Na estradi ima mnogo pevača, ali malo njih ima posla. Od svih njih, ne računajući Cecu, Brenu i Čolu, jedino dobro zarađuju Lukas, Aco Pejović, Dženan Lončarević, Dado Polumenta, Boban Piroman, Jana, Dragana Mirković, Seka i ja. Sve ostale je pokosila ekonomska kriza.     

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati