Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kulinarski spektakl - Rudolf van Vin gostuje u Beogradu

20. 05. 2012.  - Autor: Zorica Janjušević

Nosim srpske recepte kući

Jedan od najpopularnijih kuvara današnjice Rudolf van Vin u velikom kulinarskom spektaklu u Beogradu ocenjivao je petoro najboljih kuvara amatera, izabranih na konkursu „Impresioniraj Rudolfa". Okupljeni Beograđani s pažnjom su u Tržnom centru „Ušće" posmatrali simpatičnog kuvara i upijali njegove savete

1
Lice koje svakodnevno gledamo na holandskom kanalu „24 kitchen" ima emisiju u kojoj se bavi pripremanjem predivnih kolača i torti sa slatko-kiselim kombinacijama. Za Press nedelje je priznao da ne poznaje baš dobro srpsku kuhinju, ali da mu se dopada sve što je probao. Kako navodi, uzeće bar tri recepta naših jela koja će da uvežba kod kuće.

- Kuvar je najstariji zanat. Smatram da je kulinarstvo spoj lepog i korisnog i to treba razvijati i usavršavati. Kuvanje se pretvara u dobru zabavu kada se kombinuju razna jela - kaže Rudolf van Vin.

Harizmatični plavušan Van Vin je već 12 godina jedan od najpopularnijih holandskih televizijskih kuvara, poznat ne samo u svojoj zemlji već i u celom svetu.

- Moj otac je bio mornar, pa sam se kroz njegove sjajne i putopisne priče sretao sa ogromnom paletom namirnica, začina i boja koje nikad nisam ni video. Osim toga, pričao je kako se tamo negde daleko zaista sve pravi od svežih namirnica, sa pijace su stizali džakovi graška i boranije, koje su čistili bake. Ta magija kulinarstva me je toliko očarala da sam joj se potpuno na kraju predao - kaže Rudolf.

A

Slavni kuvar i na Adi Ciganliji

Rudolf van Vin obišao je juče Adu Ciganliju i učestvovao na „Savršenom vikendu", koji „Stori" i „Naksi kutak" na makiškoj strani obale organizuju već četvrti vikend zaredom. Veliki broj posetilaca uživao je u različitim letnjim aktivnostima i u druženju sa mnogobrojnim poznatim ličnostima, a najveće iznenađenje bio je dolazak slavnog kuvara, koji se družio i fotografisao sa Beograđanima, ali i podelio neke od tajni svog kulinarskog umeća. Pored njega, u savršenom vikendu uživali su Goca Tržan, Miki Perić, Dragana Mićalović, Ana Kokić, Ksenija Mijatović, Nikola Šoć, Boško Jakovljević, Vesna Čipčić...

Beskrajno talentovan i ležeran, on iz rukava sipa božanstvene recepte. Smatrate li kuvanje dosadnom aktivnošću koja vam oduzima previše vremena ili nemate petlje da se rešite gotovih jela, dopustite Rudolfu da vas preobrati.

- Ne zaboravite, hrana hrani dušu i telo. Uvek me je fasciniralo da bukvalno ni iz čega napravim neko ukusno jelo - priča Rudolf.

On kuvanje doživljava kao umetnost, stoga slobodno možemo reći da su njegovi recepti prava mala umetnička dela.

- U vreme svakodnevnog stresa ljudi zaboravljaju da uživaju u nekim osnovnim životnim stvarima. Treba znati da mirisi, ukusi, tehnika i estetika menija bude sva čula i omogućavaju ljudima da zadovolje svoje snove i da ih treba u potpunosti otkrivati i koristiti - ističe on.

U svojim emisijama se trudi da što više pojednostavi kuvanje.

- Recepti predstavljaju pravi zatvor. Važno je da se oslobodite straha, pa ćete vremenom dostići nivo intuitivnog kuvanja. Nećete više zavisiti od recepata, šoljica za merenje, kašika, brojčanika na šporetu ili zidnih satova. Moći ćete da izmerite sastojke, da intuitivno odredite temperaturu i vreme služeći se zdravim razumom - zaključuje naš sagovornik.

Kuvati se može iz ljubavi, za porodicu i prijatelje.

- Divan je osećaj kad se u očima čoveka koji jede obrok koji si mu spremio vidi zadovoljstvo. To mi je najveća satisfakcija. Nikad pred gosta ne bih izneo tanjir ako sam ne bih poželeo da pojedem to što se na njemu nalazi - kaže naš sagovornik. 

Izvor: PRESS REVIJA

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage