Press Online :: Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/rss.html Biće mnogo vrućih scena u novom spotu http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/227097/bice-mnogo-vrucih-scena-u-novom-spotu.html Romale, Romali - Pesma „Baksuz" će biti pravi letnji hit, a u vrelom spotu biće mnogo prljavog plesa sa Tristanom ]]> Pop pevačica Ana Nikolić ovih dana vredno snima spot za novi singl „Baksuz". U njemu će se pojaviti i svetski poznati plesač Tristan Templ, koji će posle saradnje sa Rijanom i Kajli Minog igrati „prljavi ples" sa atraktivnom Paraćinkom.

U intervjuu za Press nedelje pevačica priča o saradnji sa Tristanom, bračnim planovima sa svojim verenikom, crnogorskim biznismenom Draganom, izletu u modne vode, borbi s kilogramima...

Nedavno ste promovisali singl „Baksuz", kako je pesma prošla kod publike?

- Prezadovoljna sam reakcijama publike, pesma će biti pravi letnji hit. U spotu će biti mnogo vrućih scena i prljavog plesa sa Tristanom, koji me je oduševio svojim plesačkim umećem, a izgleda da sam i ja ostavila utisak na njega, pošto mi je obećao da će sledeće godine doći sa celom svojom grupom na moj solistički koncert.

Kako će na taj prljavi ples i vruće scene reagovati vaš verenik Dragan?

- On se ne meša u moj posao, kao ni ja u njegov. Najvažnije mi je što u svakom trenutku imam podršku čoveka s kojim sam u vezi.

Da li je „Baksuz" autobiografska pesma?

- Nije autobiografska, to je štosna letnja pesma. Mislim da će se u njoj pronaći svaka devojka jer smo sve imale nekog svog baksuza u životu, a verovatno smo i mi nekada nekom bile baksuz.

Da li planirate venčanje, budući da ste vereni?

- Trenutno ne razmišljam o venčanju jer smo se i Dragan i ja posvetili poslu. Veridba je bila logičan nastavak naše ozbiljne veze. Ne opterećujemo se datumom svadbe i uživamo u statusu verenika.

Ovih dana estradu potresa priča o porno-snimcima koji su pronađeni kod ubijenog biznismena Ace Kostura, a na kojima se nalaze pevačice, glumice i manekenke koje se bave VIP prostitucijom. Znate li ko je sve na tom spisku?

- Nemam komentar o tome.

Važite za jednu od najlepših devojaka na estradi, da li ste vi dobijali „nepristojne ponude"?

- Nikada mi muškarci nisu prilazili s tim namerama. Mislim da je sve u stavu žene i signalima koje šalje muškarcima. Drčna sam, otresita i držim do sebe i verujem da upravo zato i ne smeju da me pitaju tako nešto.

Mnogi primećuju da ste ponovo doveli liniju do savršenstva. Kako ste uspeli u tome, nedavno ste imali problema s kilogramima?

- Nije istina da sam se ugojila 17 kilograma, kao što su neke novine pisale, nabacila sam tri-četiri kilograma, što se na meni odmah primeti. Da bih bila u top-formi odričem se svega i živim spartanski, ne jedem slatkiše, pijem mnogo vode, po ceo dan vežbam. Laž je kada neke žene kažu da jedu sve, da se ničeg ne odriču i imaju savršenu liniju. Ne poznajem nijednu takvu ženu.

Privodite kraju i modnu liniju „Ejndžel". U čemu ste pronalazili inspiraciju, kome su namenjeni vaši modeli?

- Krajem meseca prirediću koktel i reviju u ekskluzivnom prostoru u Ulici Kralja Petra gde ću predstaviti svoju prvu kolekciju namenjenu damama koje žele da se bar na trenutak osete kao zvezde na crvenom tepihu, ali biće modela i za izlazak na kafu ili odlazak na fakultet... Moda je moj hobi odmalena, završila sam dizajnersku školu, a u poslednje dve godine nosila sam odeću koju sam, kao i kolekciju, dizajnirala sa Tamarom Todorović.

Kako ćete provesti ovo leto, gde ćete letovati?

- Celo leto ću raditi, imam zakazane koncerte do septembra na Crnogorskom i Hrvatskom primorju, a na jesen pravac u neku egzotičnu destinaciju, kao i svake godine. 

]]>
Sat, 16 Jun 2012 18:22:10 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/227097/bice-mnogo-vrucih-scena-u-novom-spotu.html
Ognjen Janković: Vladi nije nameštena pobeda http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/227127/ognjen-jankovic-vladi-nije-namestena-pobeda.html Maneken Vlada Vuksanović nije pobedio u "Survajveru" zahvaljujući rodbinskim vezama, niti su mu doturane informacije koje bi mu olakšale da pobedi, tvrdi za Press nedelje Ognjen Janković, jedan od članova "Beogradskog sindikata", koji radi u produkciji rijalitija. ]]> On objašnjava da nije tačno da je Vuksanović pobedio jer mu je sestra od ujaka voditeljka Bojana Janković, inače Ognjenova supruga. Janković kaže da je krajnje neodgovorno dovođenje u vezu pobedu Vlade Vuksanovića i njega kao nekoga ko mu je krčio put, kao i da je to klasična zloupotreba njegovog imena i napad na "Sindikat".

Sve po ugovorima


- Niko sa strane, pa ni ja, ne može da se pojavi na snimanju i bilo šta da kaže nekom takmičaru, a da to ne vidi neki drugi takmičar ili ekipa. Svi smo pod strogim ugovorima i držimo se toga. Apsolutna je laž da sam ja ili bilo ko drugi mogao da doturam bilo kakve informacije takmičarima. Lažno sam predstavljen i kao glavni producent, a ja niti sam producent, niti glavni producent "Survajvera". Izvršni producent je "Vižn tim", a ja sam tamo zaposlen u kreativnom timu. Nemam veze sa parama, sa novčanom nagradom, niti po svojoj funkciji imam kontakte sa takmičarima tokom snimanja i nakon toga - objašnjava on.
Janković dodaje da se od početka znalo da je Vlada Vuksanović brat od ujaka njegove supruge Bojane i da je ta informacija prošla sve provere. Vlada se sam prijavio da učestvuje i ispunio sve uslove za to.
- "Survajver" se radi i po babu, ni po stričevima. Sa Vladom se ne čujem ni ja, a ni moja porodica, jer je dalji rođak sa kojim nemamo kontakt. I Vlada može da potvrdi da nismo kontaktirali ni pre početka, ni tokom trajanja, a ni posle proglašenja pobednika. Pobedu u "Survajveru" je nemoguće namestiti, niti sam ja to fizički mogao da uradim. Ako neko to pokuša, biće provaljen i kažnjen za prekršaj. Kada je posle prve sezone emitovanja bilo takvih priča, namerno smo se sa Prvom televizijom dogovorili da ubuduće finala budu uživo i da se glasa transparentno i javno - kaže Janković.

Napad na "Sindikat"


On dodaje da mu cela priča deluje kao pokušaj da se diskredituje poštenje jednog od člana "Sindikata".
- Sve što je objavljeno u medijima je čista podmetačina i laž. Ovo je atak na moj profesionalizam i napad na "Sindikat". Ovo je maliciozna pretpostavka koja nema veze sa mnom, ali je moje ime i prezime iskorišćeno jer nekome ovde nešto smeta. Ako nekome smetam, neka izađe kao vitez i saspe mi to u lice, a ne kao plašljivi zec da napada mene i moju porodicu - kaže Janković.
Njegov advokat Feđa Dimović kaže da će ako napadi na Jankoviće i "Sindikat" ne prestanu, svoja prava morati da zaštite na sudu.

]]>
Sun, 17 Jun 2012 10:00:36 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/227127/ognjen-jankovic-vladi-nije-namestena-pobeda.html
Velike grudi oduzimaju pet godina života http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/223995/velike-grudi-oduzimaju-pet-godina-zivota.html Problemi - Ne samo da od težine dojki mogu stradati leđa ili vrat, već žene mogu da imaju i bolove u rukama, glavobolje, razne osipe... Sve to konačno može da utiče i na njihovu psihu ]]> Velike grudi mogu ženama oduzeti i do pet godina života, navodi se u istraživanju koje je objavio poznati časopis za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju „Journal of Plastic and Reconstructive Surgery".

Kako i sami navode, nije isključeno da će neko odmah pomisliti da je opet reč o „bajci za zabavu medija", ali tvrde da priča ima i drugu stranu. U istraživanju se navodi da žene s velikim grudima žive kraće i do pet godina jer imaju ozbiljne zdravstvene probleme pa sve više traže pomoć hirurga, prenosi hrvatski „Jutarnji list".

Teško iskustvo

Tako je Britanka Džejn Klark (60) ispričala o svojim mukama, kao i kakav je preporod doživela nakon što su joj hirurzi skinuli preveliko breme koje je godinama nosila.

- Čim bih ujutro otvorila oči, posegnula bih za bočicom lekova protiv bolova. Neopisivo su me boleli leđa i vrat pa su lekovi protiv bolova postali svakodnevna nužnost - kaže Džejn.

No, njen slučaj nije redak. Iz godine u godinu stručnjaci svedoče da je prosečna veličina grudnjaka iz pedesetih porasla sa oznake B na C, a sve je više žena koje koriste korpe D. U nekim robnim kućama u Velikoj Britaniji, u kojima je sprovođeno istraživanje o prodaji grudnjaka, kažu da je u poslednje tri godine udvostručena prodaja grudnjaka veličine D i da oni sada već čine četvrtinu celokupne prodaje tog dela ženskog rublja. Štaviše, u prodaji se mogu naći i grudnjaci veličine G, pa i J.

Lekari upozoravaju da posledice za zdravlje žena s tako velikim grudima mogu biti pogubne.

- Ne samo da im od težine mogu stradati leđa ili vrat, već mogu imati i bolove u rukama, glavobolje, razne osipe, a sve to konačno može uticati i na njihovu psihu - kaže dr Tugomir Gverić, plastični hirurg.

Estrogen je kriv

A zašto grudi postaju sve veće? Naučnici kažu da ima više razloga. Između ostalih, već u mlađoj dobi žene unose veću količinu kalorija, pa je delovanje estrogena sve veće, što je uzrok i sve većih grudi u pubertetu. Njihov se rast nastavlja i kasnije zbog estrogena u tabletama za kontracepciju i hormonalnoj terapiji u menopauzi. Naučnike najviše zabrinjava studija koja je pokazala da majčino mleko može da sadrži neke hemikalije poput pesticida ili retardanata za koje veruju da mogu delovati na receptore estrogena u telu, a time i na rast tkiva dojki. Drugim rečima, grudi s godinama neretko rastu, što se dogodilo i Džejn, koja je kao tinejdžerka imala prosečne grudi, a u pedesetima su krenule nevolje...

Sama kaže da joj se s godinama metabolizam usporio i dobila je nekoliko kilograma pa su i grudi postale veće.

- Odlučila sam se za operaciju smanjenja grudi, koju sam, nažalost, morala platiti, ali sad sam srećna jer više ne moram svakodnevno da pijem tablete protiv bolova - kaže Džejn.

Razlog za smanjenje grudi nije estetski već stvarni zdravstveni problem, čemu se neretko posvećuje jako malo pažnje.

]]>
Sat, 2 Jun 2012 22:10:15 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/223995/velike-grudi-oduzimaju-pet-godina-zivota.html
Nosim srpske recepte kući http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/221107/nosim-srpske-recepte-kuci.html Jedan od najpopularnijih kuvara današnjice Rudolf van Vin u velikom kulinarskom spektaklu u Beogradu ocenjivao je petoro najboljih kuvara amatera, izabranih na konkursu „Impresioniraj Rudolfa". Okupljeni Beograđani s pažnjom su u Tržnom centru „Ušće" posmatrali simpatičnog kuvara i upijali njegove savete ]]> Lice koje svakodnevno gledamo na holandskom kanalu „24 kitchen" ima emisiju u kojoj se bavi pripremanjem predivnih kolača i torti sa slatko-kiselim kombinacijama. Za Press nedelje je priznao da ne poznaje baš dobro srpsku kuhinju, ali da mu se dopada sve što je probao. Kako navodi, uzeće bar tri recepta naših jela koja će da uvežba kod kuće.

- Kuvar je najstariji zanat. Smatram da je kulinarstvo spoj lepog i korisnog i to treba razvijati i usavršavati. Kuvanje se pretvara u dobru zabavu kada se kombinuju razna jela - kaže Rudolf van Vin.

Harizmatični plavušan Van Vin je već 12 godina jedan od najpopularnijih holandskih televizijskih kuvara, poznat ne samo u svojoj zemlji već i u celom svetu.

- Moj otac je bio mornar, pa sam se kroz njegove sjajne i putopisne priče sretao sa ogromnom paletom namirnica, začina i boja koje nikad nisam ni video. Osim toga, pričao je kako se tamo negde daleko zaista sve pravi od svežih namirnica, sa pijace su stizali džakovi graška i boranije, koje su čistili bake. Ta magija kulinarstva me je toliko očarala da sam joj se potpuno na kraju predao - kaže Rudolf.

Beskrajno talentovan i ležeran, on iz rukava sipa božanstvene recepte. Smatrate li kuvanje dosadnom aktivnošću koja vam oduzima previše vremena ili nemate petlje da se rešite gotovih jela, dopustite Rudolfu da vas preobrati.

- Ne zaboravite, hrana hrani dušu i telo. Uvek me je fasciniralo da bukvalno ni iz čega napravim neko ukusno jelo - priča Rudolf.

On kuvanje doživljava kao umetnost, stoga slobodno možemo reći da su njegovi recepti prava mala umetnička dela.

- U vreme svakodnevnog stresa ljudi zaboravljaju da uživaju u nekim osnovnim životnim stvarima. Treba znati da mirisi, ukusi, tehnika i estetika menija bude sva čula i omogućavaju ljudima da zadovolje svoje snove i da ih treba u potpunosti otkrivati i koristiti - ističe on.

U svojim emisijama se trudi da što više pojednostavi kuvanje.

- Recepti predstavljaju pravi zatvor. Važno je da se oslobodite straha, pa ćete vremenom dostići nivo intuitivnog kuvanja. Nećete više zavisiti od recepata, šoljica za merenje, kašika, brojčanika na šporetu ili zidnih satova. Moći ćete da izmerite sastojke, da intuitivno odredite temperaturu i vreme služeći se zdravim razumom - zaključuje naš sagovornik.

Kuvati se može iz ljubavi, za porodicu i prijatelje.

- Divan je osećaj kad se u očima čoveka koji jede obrok koji si mu spremio vidi zadovoljstvo. To mi je najveća satisfakcija. Nikad pred gosta ne bih izneo tanjir ako sam ne bih poželeo da pojedem to što se na njemu nalazi - kaže naš sagovornik. 

]]>
Sat, 19 May 2012 17:44:13 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/221107/nosim-srpske-recepte-kuci.html
Zatezanje lica u 6 pravaca http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/221108/zatezanje-lica-u-6-pravaca.html Podmlađivanje - Doktorka Violeta Skorobać savetuje za Press nedelje kada su „prave" godine za peglanje bora, ali i kada su i koje operacije opravdane ]]> Peglanje bora i ulepšavanje pomoću estetske hirurgije poslednjih nekoliko godina sve su popularniji, pa sve više žena razmišlja pozitivno o ovom načinu podmlađivanja i otklanjanja nedostataka. Ipak, mnoge od njih ne znaju kada su prave godine za prvu posetu plastičnom hirurgu, bilo radi fejsliftinga, povećanja grudi ili operacije nosa.

Doktorka Violeta Skorobać, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koja je bila jedini predavač i učesnik iz Srbije na prošlonedeljnom internacionalnom kongresu Federacije svetskih udruženja facijalnih plastičnih hirurga u Rimu, priča za Press nedelje i o tome kad su „prave" godine za peglanje bora, a kada su i koje operacije opravdane.

Oprezno pod nož

- Pre tridesete godine ne treba razmišljati o podmlađivanju lica, ali i oni koji se odluče na neku intervenciju treba najpre da biraju manje agresivne tehnike, kao što je hijaluron, ili popunjavanje lica sopstvenim masnim ćelijama. Period posle treće dekade života najbolje je vreme da krenete sa manje invazivnim metodama podmlađivanja - kaže naša priznata doktorka, koja je u SAD 2003. godine dobila nagradu za najbolje rezultate u oblasti lečenja gojaznosti pomoću ultrazvučne liposkulpture.

Do sada se zatezanje lica radilo u jednom vektoru ili u eventualno dva, a dr Skorobać je izložila svoju inovativnu metodu fejsliftinga u šest vektora, kao i aktuelno podmlađivanje lica sopstvenim masnim ćelijama, koje je potvrdila kao suvereno na preko 500 pacijenata u poslednjih deset godina.

- To nije inovativna metoda, ali sam im ja na kongresu bila interesantna jer je obično procenat preživljavanja masti presađenih sa jednog dela tela na drugi između 30 do 40 odsto ili se kompletno resorbuje, a ja sam dala podatak da je mast u zahvatima koje sam ja vršila preživljavala 85 odsto. Stvar je u tehnici kojom se ubacuje mast u više nivoa, manjim količinama i različitim pravcima ubacivanja - objašnjava ona.

Ipak, svedoci smo da devojke pod uticajem javnih ličnosti veoma rano počinju da rade plastične operacije, za 18. rođendan na poklon dobijaju operacije uvećanja grudi ili usana i operaciju nosa. Dr Skorobać kaže da, osim funkcionalnih operacija nosa ili klempavih ušiju, opravdava estetsku hirurgiju samo tamo gde zaista ima razloga.

Nametnut trend

- Javne ličnosti su ipak javne ličnosti i moraju da budu drugačije jer su izložene javnom sudu. Klempave uši detetu treba operisati i pre polaska u školu zbog njegovog samopouzdanja, dok nos nikako ne sme da se operiše pre 18. godine, kako se ne bi ugrozila funkcija nosa - kaže ona.

Dr Skorobać smatra da nijedna operacija nije neadekvatna ukoliko ima razloga za nju, jer zašto nešto što vam je dostupno ne biste sebi priuštili. Danas je postalo ultimativno da, ako ste žensko, treba da imate izražene grudi, dok pre 40 godina na to niko nije obraćao toliku pažnju.

- Opravdavam da devojka uradi operaciju povećanja grudi kad uopšte nema razvijene grudi ili ima deformisan grudni koš. Kada dođe devojka i želi uvećanje grudi, ja sam na prvom mestu lekar i moram da joj objasnim šta je sve čeka u životu. I u odnosu na to podstičem je da razmisli o svrsishodnosti operacije ili da se izaberu kvalitetni implanti umerenijih veličina - objašnjava ona. 

]]>
Sat, 19 May 2012 17:49:30 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/221108/zatezanje-lica-u-6-pravaca.html
Kako se leči kompleks sestre http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/215972/kako-se-leci-kompleks-sestre.html Da li je upoređivanje neminovnost? ]]> Koliko baš ono, kada ga ima, ostavlja traga na onim, najlepšim emocijama? O ljubavnim parovima na javnoj sceni gotovo je sve rečeno. Svi su zapleti potrošeni. Iznenadi nas tek neka baš originalna kombinacija. Muževi i žene, devojke iz predgrađa i tajkuni, ostvarene pevačice i njihovi momci bez prave šanse.
Sestre su nešto sasvim drugo. Na prvom mestu, reč je o ženama. O polu koji lakše i obilatije izražava emocije, ali i povređenu sujetu. Trenutno su najpopularnije sestre u Srbiji Nataša i Kristina Bekvalac. I utisak je da je Nataša, ta neprikosnovena kraljica štampe, topovsko meso medija, prvi put u senci. I to u senci rođene sestre, Kristine. Voljena i omražena, hvaljena i osporava, žena u čijem su privatnom životu kamere i objektivi učestvovali više od nje same, konačno može da predahne. Šarmantna, čak pomalo naivna Kristina, osvaja simpatije auditorijuma svojim veštim preživljavanjem na dalekom ostrvu na kojem su muškarci uspostavili diktaturu. Neposredna, spontana, draga. Ovaj „duel" sestara moguće je jedino pročitati kao sestrinsku pomoć. Nataša, u danima kada sve oči prate Kristinu, doskora poluanonimnu, može na miru da radi na novim pesmama i karijeri koju su bure privatnog života poslednjih godina ozbiljno kočile.
Nasuprot njima, Lidija Ocokoljić nikada nije izašla iz senke svoje sestre Svetlane Cece Ražnatović. Nije čak ni pokušala. A verujem da bi retko ko odoleo prilici da preuzme makar zrno slave tako velike zvezde kao što je Ceca. Čak i sasvim otvoreno, sestrinski. Uprkos tome, zluradi nisu izdržali da pronađu među njima ono čega nema. Nazivajući Lidiju potrčkom slavne sestre, stvorili su pogrešnu sliku o jednoj istinski stabilnoj, pametnoj i obrazovanoj ženi.
Sestre Bobić su kompleks bliznakinja rešile na drugi način. Mira je „pucala" na lepotu, a Zorica na pamet. Možda su se odabrane uloge poslednjih godina izmešale budući da obe izgledaju sjajno i svaka je kreativna na svoj način. Spisateljica i kulturolog. Slikarka i ambasador. Neobično inspirativne godinama.
Iznenađujuće je i da su bučna, na rokenrolu stasala Viktorija i odsečna, stručna, ali neobično nežna Jorgovanka Tabaković sestre. I tu je podela uloga na muziku i politiku interesantna. Zaključak je da sestre, ako jedna od njih „povuče nogu", gotovo po pravilu dospevaju na javnu scenu. Aleksandra i Kristina Kovač, Marija Tarlać i Jelena Maćić, Bojana i Ana Maljević. Najlepše je kada tu istu scenu svaka svojim umećem obogati.

]]>
Sat, 21 Apr 2012 18:31:26 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/215972/kako-se-leci-kompleks-sestre.html
Među nama nema ljubomore http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/215991/medju-nama-nema-ljubomore.html Odmalena smo jedna drugoj poveravale sve tajne, od onih najbezazlenijih dečjih, pa do onih ozbiljnih. Nas dve smo prevashodno sestre, ali smo i jedna drugoj najbliži poslovni saradnik. ]]> Plavokose panonske zavodnice, Kristina i Nataša Bekvalac, koje će ovih dana postati Beograđanke, za Press Reviju otvoreno govore o međusobnom odnosu koji ih čini sestrama za primer, barem kada se radi o uzajamnim emocijama i ponašanju jedne prema drugoj. Promenom sredine njih dve promeniće i navike, budući da će u živeti u maloj ženskoj komuni. Spremne na žrtvu i odricanja zarad svojih naslednica Hane i Petre, pevačica i stilistkinja kažu da su srećne u svojoj koži i da su sestre „do koske".

Koliko ste jedna drugoj podrška u privatnom životu i karijeri?
Nataša: Nas dve smo oduvek bile upućena jedna na drugu. I privatno i poslovno jedna drugoj smo podrška, ali isto tako i najveći kritičari kada su naše karijere, ali i privatni životi u pitanju.

Da li često savetujete jedna drugu?
Kristina: Kada sa nekim živite ceo život delite svaki uspeh i pad, najveću sreću i tugu, kada jedna o drugoj znate baš sve saveti su najmanje što jedna drugoj dajemo.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU PRESS REVIJE.

U ŠTAMPANOM IZDANJU PRES REVIJE PROČITAJTE JOŠ:


Dom poznatih - Igor Lazić Nigor

Muzičar je moderno opremio stan u Mirijevu, u kojem živi sa devojkom


Intervju - Ana Bekuta

Pevačica otvoreno priča o stavu prema braku i odnosu sa Milutinom Mrkonjićem


Zvezda „Vojne akademije" - Bojan Perić

Glumac tvrdi da ga slava nije ponela i da nije očekivao toliki uspeh serije


Sasvim lično - Halit Ergenč

Poručuje da se ne razvodi od Bergizar i otkriva kako ga je lepa glumica osvojila


Ličnost broja - Madona

Otkrivamo kako dokazuje da titulu kraljice popa, ali i skandala nije zaslužila tek tako


Modni editorijal - Neda Ukraden

Pevačica kaže da joj je krivo što neke vredne komade ne može često da nosi


Ispovest - Tihomir Stanić

Glumac nam je otkrio kako je posle tri decenije uspeo da ostavi alkohol


Kuhinja - Marija Lazić

Voditeljka priznaje da je veoma sebična i da kuva samo za svoj ćef 

]]>
Sat, 21 Apr 2012 19:28:01 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/215991/medju-nama-nema-ljubomore.html
Lepa kao glumica http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/212183/lepa-kao-glumica.html Legenda počinje sa Bebom Lončar i Oliverom Katarinom. ]]> Bile su prve jugoslovenske pin-ap lepotice za koje su scenaristi pisali uloge, a reditelji snimali filmove baš zbog toga što su imali uloge za njih. Jedne od najlepših glumica nekadašnje Jugoslavije nasledile su mnoge koje danas smatramo divama.
Plave oči Milene Dravić i lepota njenog lica dolazili su do izražaja i u partizanskoj i u uniformi bolničarke. Olivera Marković je fascinirala pozorišni svet Beograda raskošnom igrom naslovne uloge u komadu Tenesija Vilijamsa „Mačka na usijanom limenom krovu". Bila je naša Liz Tejlor, može se reći mirne duše i nimalo pretenciozno.
Onda je došla epoha „Višnje sa Tašmajdana". Neda Arnerić se od talentovanog devojčurka razvijala kao jedna od najvoljenijih i najangažovanijih glumica osamdesetih godina. Napravila je i korak dalje. Erotske scene, ne samo one komične kao u „Ko to tamo peva", ušle su u istoriju domaće kinematografije i delile su javnost. Nedavno je u jednom intervjuu izjavila da ih je snimala kao devica. Devedesete su donele mnogo talenta, ali malo te klasične, filmske lepote.
Branka Katić jeste vrhunska komičarka, podjednako uverljiva i kod Dragojevića i kod Kusturice, ali nikada nije predstavljala tipičnu filmsku lepoticu. Mislim na ideal, rođen u Holivudu, ovekovečen u njegovim zlatnim godinama i ostavljen u amanet čovečanstvu. Fabrika snova je predstavila filmske dive - plavuše, crnke, brinete - koje nadahnjuju i danas kada su njihove karijere okončane. Nešto od tog glamura, ali malo uloga, tokom devedesetih imala je samo Katarina Žutić.
Tek sa pojavom Katarine Radivojević vraća se pojam „lepe glumice". Interesantno, ali u folklornoj varijanti, u formi čiste, prirodne lepote i narodne estetike, budući da je Katarina publiku osvojila u Šotrinoj „Zoni Zamfirovoj". Prati je Sloboda Mićalović, a potom na scenu stupaju Marija Karan i Mirka Vasiljević. Generacije se menjaju. „Kad porastem biću Kengur" Raše Andrića zapravo su Dragojevićevi „Anđeli" postpetooktobraske generacije. I u njima - crnka i plavuša.
Poslednje generacije glumica, koje su svoj debi imale većinom u popularnim televizijskim serijama, najavljuju lepotom bogata vremena. Ali i talentom. Zavidna moć transformacije, graciozne figure, lepota koja je u skladu sa standardima ovog vremena, ali opet sasvim autentična. One su tu, među nama - Tamara Dragičević, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Danina Jeftić, Dragana Mićalović, Olja Lević, Marija Petronijević....

]]>
Sat, 31 Mar 2012 16:37:29 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/212183/lepa-kao-glumica.html
Zbog dobre uloge ljubile bismo se sa ženama http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/212184/zbog-dobre-uloge-ljubile-bismo-se-sa-zenama.html Tamara Dragičević, Tijana Pečenčić i Dragana Dabović otkrivaju da će snimanje hit serije pamtiti po napornim vojnim vežbama, ali i prijateljstvu koje ih je zauvek vezalo, i poručuju da bi pristale na neuobičajene scene ako one imaju umetničku vrednost. ]]> Tamara Dragičević, Tijana Pečenčić i Dragana Dabović osvojile su gledaoce ulogama kadetkinja u hit seriji „Vojna akademija". Mlade glumice u intervjuu za Reviju otkrile su na šta su sve spremne zbog uloge, da li bi se odrekle ljubavi zbog karijere i da li bi se obnažile za muške časopise.

Šta vam je bilo najnapornije na snimanju?
Tamara: Čekanje i vojne vežbe za nas koji smo prvi put u tim ulogama!
Tijana: Ne mogu reći da mi je išta bilo naporno, snimanje je napredovalo s lakoćom i za to su zaslužni ljudi i ispred i iza kamera, koji su činili da atmosfera bude fenomenalna. To je, naravno, rezultiralo uspehom „Vojne akademije".
Dragana: Ništa mi nije bilo previše naporno jer se sve to zaboravlja kad je rad zdrav i ispunjavajući, ali svakako ću pamtiti jutra pre izlaska sunca i pištaljku koja označava red, rad i disciplinu.


KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU REVIJE.

U ŠTAMPANOM IZDANJU REVIJE PROČITAJTE JOŠ:


 

Tema broja - nove nade srpskog filma

Istražili smo da li smo konačno dobili glumice koje mogu da pariraju najlepšim holivudskim divama


Dom poznatih - Ivana Selakov

Pop pevačica sa svojim verenikom uživa u oazi na periferiji Beograda


Intervju Marija Savić Simić

Vlasnica najstarije modne agencije u Srbiji tvrdi da lepota nije dovoljna za uspeh


Glumac u ulozi producenta - Gordan Kičić

Zvezda filma „Ustanička ulica" kaže da supruga i ćerka ne ispaštaju zbog njegovog posla


Sasvim lično - Alka Vuica

Hrvatska umetnica i učesnica rijalitija „Parovi" kaže da je pravo vreme da rodi ćerku


Ličnost broja - Merjem Uzerli

Otkrivamo da li je  glavna glumica u seriji „Sulejman Veličanstveni" zavodnica ili lezbijka


Modni editorijal - Nina Radulović Lečić

Voditeljka „Trenutka istine" priznaje da ne nosi štikle jer ih već ima prirodno ugrađene


U poverenju - Vlada Vuksanović

Učesnik „Survajvera" poverio nam se da posle raskida veze želi neko vreme da bude sam


Kuhinja - Nikola Lazetić

Bivši fudbaler otkriva da obožava da kuva i da uživa u italijanskim specijalitetima 


]]>
Sat, 31 Mar 2012 21:13:02 +0200 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/212184/zbog-dobre-uloge-ljubile-bismo-se-sa-zenama.html
Dres-kod za suđenje http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208230/dres-kod-za-sudjenje.html Budući da naše zvezde umesto biblioteka i pozorišta sve češće posećuju sudove, novinarka Jelena Vraneš je uz pomoć modnog kreatora Saše Vidića istražila koja je odevna kombinacija najidealnija za pojavljivanje pred licem pravde. ]]> Domaća estrada sve češće posećuje sudije, što zbog problema sa zakonom, što zbog međusobnih tužbi. I dok se jedni za odlazak u sud oblače shodno situaciji, trudeći se da budu neupadljivi, dotle neki koriste i takve situacije da budu u centru pažnje. Istaknuti srpski modni kreator i stilista Saša Vidić pristao je da za Press Reviju prokomentariše sudski autfit domaćih, ali i stranih zvezda koje su se pojavljivale pred licem pravde

Iako postoji pravilo da se u sud ne može ući u papučama, bermudama ili majici na bretele, to izgleda ne važi za Anu Nikolić. Pop pevačica je za svoje pojavljivanje na sudu, na ročištu sa organizatorima „Beovizije", odabrala kratki sako, korset i šorts. Razgolićena pevačica je na komentare da je bila neprikladno odevena u jednoj ovakvoj instituciji istakla da je odevna kombinacija za koju se odlučila, prema njenom mišljenju, idealna za pojavljivanje pred sudijom.
Stilista Saša Vidić za Press Reviju ističe da je Anin primer prilično tužan:
- Ova slika Ane Nikolić je klasičan primer - ima se, može se. I poprilično je tužno, ne za zgodnu Anu koja ima i treba da pokaže noge, nego za naše sudstvo. Pitajte tog sudiju koji joj je dozvolio ulazak u šortsu gde je završio pravo. U Gani - kaže Vidić.
Nešto manje sreće na vratima Palate pravde imala je Nikolićkina koleginica, folkerka Zorica Brunclik, kojoj sudsko obezbeđenje prvobitno nije dozvolilo da uđe u sud u bermudama. Posle skandala koji je pevačica zbog toga napravila, ona je ipak ušla na zakazano ročište sa kolegom Milošem Bojanićem, koga je tužila za povredu ugleda i časti u rijalitiju „Farma".
Smerna i dostojanstvena Ceca, provokativna i fejk JK

Svetlana Ceca Ražnatović se do sada nekoliko puta pojavljivala na sudu. Folk diva je svaki put izgledala uredno, lepo i negovano, ali neupadljivo. Jednom je bila u belom, a drugi put u svedenom crnom odelu, bez ikakvih dodatnih detalja za koje se odlučuje u drugim prilikama.
Jelene Karleuša, koju ju Ceca Ražnatović tužila za klevetu i uvredu, na prvo ročište početkom godine u sud je došla u provokativnom izdanju - uskoj haljinici i bundi, cipelama sa nitnama i naočarima za vid sa velikim crnim okvirom.
- Ceca je u obe varijante dostojna i decidirana, bez krzna, perja i fejk (lažnih) intelektualnih naočara - smatra Saša, dok JK i njen sudski autfit komentariše kao skaradan.
- Upotrebiću samo naziv čuvene pripovetke Petra Kočića - „Jazavac pred sudom"!
Nedavno se na sudu nekoliko puta našla i pop pevačica Maja Nikolić, kojoj preti zatvorska kazna zbog antisemitskih izjava na „Dvoru". Pevačica je za jedno svoje pojavljivanje u Palati pravde izabrala crne mrežaste čarape, čizme iznad kolena i crnu jaknu ispod koje nije moglo da se nasluti da li Maja nosi suknjicu ili prekratki šorts. Vidić je šokiran njenim izborom garderobe.
- Šta reći što već nije rečeno, tužna slika jedne sjajne pevačice. U ovom ni na tezgu ne bi trebalo da ide, a ne u jednu ovakvu državnu instituciju - kaže poznati stilista.
Za razliku od Maje i Karleuše, većina naših VIP dama koje imaju problem sa zakonom se, poput Cece, odlučila za neupadljivu odevnu kombinaciju. Smerna kombinacija bila je izbor Danijele Vranić, kojoj se sudi zbog napada na policajca. Ona se odlučila za bež kaput i torbu i maslinastozelene pantalone.
- Danijela Vranić uvek ima spreman autfit za sud pošto je poslednjih godinu dana isključivo slikaju pred zgradom te institucije. Ovo što vidimo je autfit „skrhana sam" - kaže Saša.
U neupadljivoj kombinaciji pred sudstvom je istupila i nekadašnja manekenka Katarina Rebrača, koja je ispod crnog mantila imala crno-belu kombinaciju sakoa i suknje. Međutim, Vidić je ovu priliku iskoristio da kaže kako neupadljivo ne znači i dosledno i primereno prilici.
- Bivša VIP humanitarka nikada nije imala stila, pa ni sada - kaže Vidić.
Najdrastičniji primer je slučaj voditeljke Petre Cvijić, koja je nedavno dolazeći u sud obukla crni komplet, a lice prekrila šalom. Ličila je na žene sa islamskog podneblja kojima se vide samo oči.
- Lično, ovde ne vidim ništa sem da se žena krije od novinara, a mislim da Petra ima zaista odličan stil - smatra Vidić.

Strane zvezde poštuju sudski dres-kod

Svetske zvezde, takođe, često odlaze pred sud i uglavnom poštuju sudski dres-kod, trudeći se da odaju utisak ozbiljnih osoba koje se i na taj način dodvoravaju sudijama da im progledaju kroz prste.
Bež je bilo dobitna sudska kombinacija manekenke Naomi Kembel prilikom njenog pojavljivanja pred Haškim tribunalom.
Paris Hilton, koja je inače poznata po neobaveznom i provokativnom stilu, za sud je ipak izabrala smernu kombinaciju. Svedeno odelo, jednostavna frizura i naočare za sunce bili su Hiltonkin izbor, dok se Nikol Riči odlučila za jednostavnu malu crnu haljinu.
- Paris Hilton je ovom prilikom decidirana, primerena, bez kolora i svega onoga što je čini onako cirkuski dopadljivom, tj. grotesknom - napominje Vidić.

]]>
Sun, 11 Mar 2012 16:17:00 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208230/dres-kod-za-sudjenje.html
Katarina Ostojić Kaya: Moja noć u pritvoru http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208238/katarina-ostojic-kaya-moja-noc-u-pritvoru.html Na letovanju u Grčkoj policija me je zaustavila u automobilu u kojem sam bila sa još pet osoba, što je protiv zakona. Priveli su nas jer nismo imali dokumenta kod sebe. Dok nisu stigli pasoši iz hotela i potvrda iz ambasade da nemamo dosijee, nisu želeli da nas puste. Ceo dan i noć bila sam u pritvoru. ]]> Katarina Ostojić Kaja pristala je da učestvuje u neobičnom performansu kreativnog tima Press revije. Budući da u poslednje vreme sve više VIP ličnosti ima problema sa zakonom, atraktivna pevačica prihvatila je da se na jedan dan nađe u ulozi bogatašice koja je osuđena na šestomesečnu zatvorsku kaznu, koju je odslužila u svojoj vili zarobljena lancima, a utehu je pronašla u veri i tajanstvenom muškarcu. U intervjuu za naš list Kaja je govorila o svom iskustvu sa policijom, otkrila da li će se udati treći put i da li priželjkuje da se ponovo ostvari u ulozi majke, kao i detalje inostranog albuma koji za nju radi njen verenik, poznati di-džej Džunior Džek.


Kako komentarišeš kućni zatvor Cece Ražnatović i kaznu koju je odslužila?
- Generalno, svako treba da odgovara za ono što je učinio, ali mi je priča oko Cece preterana iz razloga što se kriminalci koji su počinili stravične zločine, kao što su ubistva, silovanja, iznude i otmice, slobodno kreću i niko im ništa ne može. Evo, ona je sad svoje odslužila i nadam se da su zadovoljni svi koji su o njoj govorili kao da je ne znam kakav kriminalac. Mišljenja sam da će Ceca uvek imati podršku javnosti i publike, ma šta joj stavili na teret.

Da li ti imaš iskustva sa policijom?

- Naravno. Svaki čas mi neki manijak putem Fejsbuka ili anonimnih SMS-ova zapreti nekim privatnim snimcima i fotografijama i ucenjuje me. Naravno, pošto znam da tako nešto ne postoji, jer da postoji dosad bi se pojavilo, odmah trčim u MUP i prijavljujem (smeh). Prava sam tužibaba (smeh). Ne dozvoljavam da mi neko narušava mir i stresira me. Zato to radim.

Zaista nikad nisi privedena?
- Jesam jednom. To je bilo pre nešto više od deset godina na letovanju u Grčkoj. Sa drugaricama sam iznajmila kuću na Zakintosu i jednog dana smo iznajmile i automobil kako bismo se provozale. Bilo nas je šestoro u kolima, što je protiv zakona. Policija nas je zaustavila i odlučili su da nas privedu. Pošto nijedna od nas nije imala dokumenta kod sebe, odveli su nas u pritvor. Prosto nismo mogle da verujemo šta nam se desilo i sve vreme smo se zezale na sopstveni račun misleći da će nas pustiti pre mraka. Ipak, to se nije dogodilo. Dok nisu stigli pasoši i potvrda iz naše ambasade da nemamo nikakave dosijee i da nismo osuđivane, nisu želeli da nas puste. Ceo dan i noć smo bile u pritvoru, ali nismo to shvatile tragično, pošto smo znale da nismo uradile ništa toliko strašno što bi moglo da ugrozi našu slobodu. Toga se sećam kao dobrog zezanja, mada ne preporučujem da se krši zakon. Pogotovo ne u inostranstvu.
U poslednje vreme desilo ti se dosta stvari - razvod, veridba, preseljenje u Novi Sad, poslednja pesma na srpskom, snimanje pesme za inostrano tržište... Da li ti je ovo najlepše životno doba?
- Kada to sve odjednom nabrojite, zaista tako ispada (smeh). Ipak, mislim da će najlepši trenuci u životu početi kada se svi moji planovi vezani za inostranu karijeru ostvare. Moj život se u poslednjih šest meseci zaista promenio iz korena. Vodim uredniji život, posvetila sam se poslu, mnogo manje izlazim, trudila sam se da dovedem u red i fizički izgled. Osećam se zaista preporođeno. Nema sumnje da svaka žena, kada ima sreće u ljubavi, procveta. Klasičan sam primer za to.

Posle razvoda od Uroša Duvnjaka na Tviteru si napisala - najzad srećno razvedena žena. U kakvim si sada odnosima s njim?
- Živim za dan kada će novinari zaboraviti na moja prva dva braka i kada mi neće postavljati pitanja o bivšim muževima (smeh). Ne mogu da kažem da smo u lošim odnosima jer su svi naši konflikti izbledeli, a sa druge strane, ne mogu ni da kažem da smo u dobrim pošto se uopšte ne čujemo. Bila je to luda, mladalačka ljubav koju smo nesmotreno i ishitreno krunisali brakom. Nije trebalo to da učinimo. Moj savet svim mladim devojkama je da pre stupanja u brak prvo provedu neko vreme pod istim krovom sa partnerom. Tada će definitivno znati da li je taj čovek pravi za njih ili nije. Mi nismo bili dobar par, uticali smo loše jedno na drugo. Sada sam srećna i zaljubljena i njemu želim isto. Nikada neću ružno pričati o nekome s kim sam živela i delila dobro i zlo. Ali taj brak svakako želim da zaboravim.

Zašto ne planiraš više da snimaš na srpskom jeziku?
- Imam još dosta pesama koje su snimljene u periodu kada sam pripremala novi album. Ne znam šta da radim s njima, da li da ih objavljujem ili da ih prosledim nekoj koleginici (smeh). Prijatelji me ubeđuju da ne prestanem da snimam na srpskom, ali moj dečko smatra da, ukoliko želim ozbiljno da gradim internacionalnu karijeru, moram stoprocentno tome da se posvetim. Za sada su moji planovi vezani isključivo za inostranstvo, što ne znači da baš nikada više neću pevati na srpskom. Videćemo. Za sada mi poželite sreću kada je inostrana karijera u pitanju. Uvek mogu da se vratim svojoj publici u Srbiji.

Da li ti se smučila domaća estrada i da li si zbog toga isprozivala pojedine koleginice?
- Dobra sam devojčica i nikoga ne prozivam (smeh). Zaista, nisam imala nameru da s bilo kim ulazim u konflikt. Ukoliko aludirate na Seku Aleksić, nijednog trenutka nisam želela da je prozivam ili vređam, samo sam na Tviteru sa svojim prijateljima podelila čuđenje što svakodnevno čitamo o aktivnostima njenih kućnih ljubimaca. Seka je velika zvezda i sigurna sam da može da se piše o mnogo čemu kada je ona u pitanju a da to nisu kućni ljubimci. Nisam ni sanjala da će moj komentar izazvati toliko pažnje. Ne želim da devalviram bilo čiji rad i trud i nije mi jasno zašto su toliko ozbiljno shvatili moj šaljivi komentar.

Mnogi s podsmehom komentarišu tvoje najave inostrane karijere, dok ti uporno ćutiš na tu temu. Zbog čega?
- Savršeno me boli uvo kako mnogi komentarišu. Ćutim zato što želim sve da iznenadim i ne želim da pričam previše, najbolje je da vide gotov proizvod i šokiraju se. Pozitivno, naravno. Verujte mi, uopšte ne bih pričala da ne držim fenomenalan trik u rukavu. Moja prva pesma na engleskom jeziku se zove „Disco ball" i to je sve što za sada želim da otkrijem. U pitanju je haus numera, dosta podseća na rad Keli Rouland i Dejvida Gete i jednostavno sam ubeđena u njen uspeh. Ono što je zanimljivo - neću je pevati sama. Sa mnom će je izvesti neko za koga ste svi sigurno čuli, a nije iz Srbije. To je sve što želim da otkrijem za sada.

Da li će ti u ostvarenju inostrane karijere pomoći dečko Džunior Džek?
- Naravno. On je najzaslužniji. On je napisao pesmu, on je producent i uz pomoć njegovih veza smo stupili u kontakt s mnogim značajnim ljudima u inostranom šou-biznisu. Bez njega sigurno ne bih uspela.

Da li je tačno da je on insistirao na tvom inostranom albumu i zbog čega se, kako si sama rekla, ne boriš za svoju karijeru?
- Iako su mi mnogi pre njega to govorili, on je bio najuporniji u nameri da me ubedi da moj glas jednostavno nije iskorišćen kako treba u pesmama koje sam do sada izvodila i da treba da pevam na engleskom. Njemu se ne dopadaju moje pesme na srpskom. Iako se nikada nisam žalila na svoj uspeh u Srbiji, jer radim već godinama, a moje pesme „Nemoj da me zoveš ljubavi", „Promaja", „Lepa a sama", „Htela bih" su zaista veliki hitovi, smatram da tek treba da se dokažem u pevanju na engleskom. Nikada nisam ni pokušavala da se probijam preko granica našeg govornog područja jer sam po tom pitanju pomalo lenja i mislila sam da je dovoljno to što od mog rada moje dete i ja možemo pristojno da živimo. Sada su mi se, zahvaljujući Vitu, otvorili novi horizonti i promenila sam gledanje na mnoge stvari.

Da li si Džeka upoznala sa roditeljima?
- Za sada se znaju samo preko „skajpa". Vito i moja mama su pravi tandem. Nekada satima pričaju preko „skajpa" da ja i ne znam. On je njen miljenik. Čak i kada nas dvoje uđemo u neki mali sukob, ona mu drži stranu i govori mi da je on toliko divan da sigurno nije ni za šta kriv i da treba da popustim. Srećna sam što se lepo slažu. To je veoma važno. On sada sprema i svoj album, koji uskoro izlazi u prodaju širom sveta, pa je okupiran sastancima sa izdavačima i nema previše vremena da dolazi u Srbiju, ali čim se to promeni, svakako će dosta vremena provoditi ovde.

Da li planirate zajednički život i kako funkcioniše vaša veza na daljinu?

- Da se on pita, ja bih odavno živela u Briselu (smeh). Ipak, ne želim da prestanem da radim u Srbiji jer sam od svoje šesnaeste godine samostalna i dok ne ostvarim neki uspeh u inostranstvu, dovoljan da bih mogla sama da izdržavam sebe i svoje dete, neću se preseliti.

Posle dva neuspela braka, šta sada misliš o toj instituciji i da li planiraš da ponovo staneš na ludi kamen?
- Nadam se da Vitu niko neće prevesti moj odgovor (smeh). Potpuno sam izgubila veru u brak i trenutno mi nije ni na pameti. On mene jeste zaprosio, i to više puta, i ja jesam pristala, ali veridba ne znači da za dva ili tri meseca moram da se udajem. Mnogo će još vode Dunavom i Savom proteći dok ja ne obučem venčanicu. Imam fobiju, razumite me (smeh).

Čime te je osvojio Džek, a čime ti njega?
- On je povučen, miran i staložen muškarac. Stariji je od mene, razumniji, pun životnog i profesionalnog iskustva. Ima tu jednu fascinantnu osobinu, da ne mogu da se naljutim na njega. Previše je divan i umiljat i nikada čak ni glas na njega nisam podigla. Prosto, on je muškarac kakvog svaka žena priželjkuje pored sebe i pored kojeg može da se skrasi. A ne mogu da pričam o tome čime sam ga ja osvojila. On meni kaže da sam najlepša na svetu. Naravno da mu ne verujem (smeh).

Zbog čega si se preselila u Novi Sad?

- Zato što mi je nedostajala porodica, zato što sam vodila neuredan život i bilo mi je neophodno da pobegnem od buke, gužve i loših ljudi kojih je Beograd pun. Novi Sad me je preporodio i to je bila sjajna odluka. Kad god mi zafali dobar provod, Beograd je udaljen samo sat vremena.

Da li bi volela da se ponovo ostvariš u ulozi majke i da li tvoja ćerka to traži od tebe?
- Nisam spremna na to. Naravno, Nikolina želi brata i već godinama mi postavlja isto pitanje kao i vi, ali jednostavno mislim da sada nije vreme za to. Odgajanje dece je vrlo ozbiljna stvar i ne treba je tako olako shvatati. Za koju godinu, kada karijeru postavim na nivo na koji želim, razmišljaću o tome.

Poznata si po tome što voliš noćni život prestonice. Budući da si sa Džekom izlazila i u mnogim svetskim mondenskim mestima, kakve su razlike između noćnog života ovde i tamo?
- Što se Brisela tiče, gde Vito živi, nemam zaista da kažem ništa preterano lepo. Klubovi su drugačiji, ljudi uštogljeniji i ne znaju da se provode kao mi. To misle i moji prijatelji koji su posetili mene i Vita u Belgiji. Medutim, Ibica i Goa su zaista fantastični i sigurna sam da na svetu ne postoje takva mesta za provod. Ipak, Beograd ima dušu, provod je jedinstven i uvek ću mu se vraćati.

Šminka i frizura:
Srđan Petković
Hair and make up studio
Hadži Milentijeva 14
063 210 377
Stilista:
Nemanja Ivanišević
Model:
Stefan Šiljegović

Garderoba:
haljine, kaiševi i blejzer
Mango
Knez Mihailova 20
korset
Yamamay
Knez Mihailova 18
ObuĆa:
Aldo
Knez Mihailova 17

Mesto snimanja:
Vila Jelena
Generala Šturma 1a
Beograd
Tel: +381113066521
www.vila-jelena.com

]]>
Sat, 10 Mar 2012 22:58:54 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208238/katarina-ostojic-kaya-moja-noc-u-pritvoru.html
Vratiću se kad snimim svoj film http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208260/vraticu-se-kad-snimim-svoj-film.html Jedan od naših najboljih glumaca Nebojša Bakočević godinama je u medijskoj ilegali, koju je nakratko prekinuo manjom ulogom u seriji „Vratiće se rode" i rolom u filmu „Artiljero", koji je trenutno u postprodukciji. ]]> Iako je najavljivano da je to njegov povratak na veliko platno, Bakočević u ekskluzivnoj izjavi za Press Reviju kaže da se ne vraća na film kao glumac već da planira druge poslove u sedmoj umetnosti.
- Nije to moj veliki povratak već sam samo učinio uslugu prijateljima Raši Andriću i Srđi Anđeliću - kaže glumac, i napominje da ne želi da daje intervjue jer nije estradna ličnost.
- Nisam deo tog sveta i mislim da je bolje da pišete o estradi, a ne o meni. Ljude to više zanima. Imam neprijatna iskustva sa novinarima, a i stvarno nemam šta da ispričam. Ako budem uradio svoj prvi film, možda ću u tom slučaju pričati za medije - kaže zvezda kultnih ostvarenja „Crni bombarder" i „Kako je propao rokenrol".
„Večiti dečak" srpske kinematografije, kome su mnogi predviđali holivudski uspeh, već na početku karijere postao je tema žute štampe. Mediji su pisali o njegovoj prekoj naravi, problemima sa narkoticima, vezi sa danas poznatom balerinom Ašhen Ataljanc...
Pominjalo se i da je krao, zbog čega je i odlučio da se izoluje.
- To da li se drogiram je moja stvar. Čak sam i svom ocu Lazaru Bakočeviću dao mokraću na analizu. U rezultatima nije bilo ničega, tako da, ukoliko to nekoga zanima, imam i crno na belo. Čudna stvar mi se dešava u poslednje vreme... Otkad sam počeo da govorim istinu - niko mi ništa ne veruje - rekao je u jednom od retkih intervjua 2004. godine.
Glumac, za kojim su devojke osamdesetih i devedesetih „sekle vene", nikad nije krio ljubav prema lepšem polu.
- Akademiju sam upisao zbog žena. U životu me zanimaju isključivo dve stvari: hrana i žene. Za Oskara me zabole uvo. Volim vesele, lepe i pametne žene. Da bih se oženio, ona bi morala da se brine o meni, a ja o svemu ostalom. Još je davno Leonard Koen napisao da će žene jednog dana da preuzmu sve u svoje ruke, a muškarci će da se bave svojim detinjastim poslovima, kao što su umetnost, poezija... One i onako održavaju ovaj svet u životu - rekao je Bakočević. 

]]>
Sat, 10 Mar 2012 19:51:55 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208260/vraticu-se-kad-snimim-svoj-film.html
Bez ljubavi ne mogu da živim http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208268/bez-ljubavi-ne-mogu-da-zivim.html Trenutno imam neke prijateljice sa kojima volim da popijem vino, ali za brak i decu još ima vremena. Za muškarca nikada nije kasno da se ostvari u tim ulogama. ]]> Proslavljeni glumac Milutin Mima Karadžić, koga trenutno gledamo u seriji „Budva na pjenu od mora" u liku crnogorskog biznismena Save Bačića, otkriva za Press reviju da uprkos tome što se nije ostvario u ulozi supruga i oca, nije izgubio veru u ljubav i san o velikoj porodici.

Mima, koji je nedavno promenio vizuelni izgled - ošišao se na ćelavo - kaže da je, posle velikog ljubavnog iskustva, sa svim ženama koje su ga osvojile isključivo bio zbog emocija i priznaje da je trenutno zaljubljen.
- Imam sada neke prijateljice s kojima volim da pijem vino. Mogu da volim i verujem u ljubav. Bez nje ne bih mogao da živim ni dva dana. Verujem da se mogu voleti i majka i sestra i žena i ljubavnica, to je ljudski, to nije pitanje tranzicije, već pitanje veka i sveta. Neki ljudi su imali ljubavnice iz mode, neki iz trenda, neki iz ne znam koje potrebe, a neki jer su stvarno voleli te žene. Ja sam bio uvek sa svim ženama u svom životu isključivo zbog emocija.

Da li ste se pokajali što do sada niste stvorili porodicu?

- Nikada nije kasno za to, pogotovo kod muškarca. Nemam nikakav fizički problem, jedino ako ga možda imam u glavi. U svakom slučaju, ne manjka mi želja već je poenta u tome da se nekome desi u dvadesetoj, a nekome u šezdesetoj godini. Ne volim o takvim stvarima da pričam, ipak je to neka moja intima u kojoj se sam sa sobom borim. Ja sam sebe često iznenadim u životu nekim životnim stavovima pa se nikad ne zna šta može biti sutra.

Zbog čega vas je povredilo što je obelodanjeno da ste ipak bili u braku?

- Nikad mi nije smetalo ništa što se piše o meni i to sam prihvatio od onog dana kada sam počeo da se bavim ovim poslom. Samo sam par puta reagovao jer sam džentlmen i želeo sam da zaštitim žene sa kojima sam bio. Zašto bi nju neko prozivao kad ima svoj život. To mi smeta. To prosto nije fer. O meni su pisali da sam gej, da sam u ljubavi sa ovim ili onim, pisali su da sam bio sa pola estrade... To nikad nisam demantovao, ma bravo, sjajno, fenomenalno, sve u rok službe. Nemam taj problem i sve prihvatim kroz šalu, ali nemoj da cimaš neke ljude koji nisu više u toj priči.

Šta mislite zbog čega ste toliko privlačni ženama?

- Jako sam druželjubiv. Ja sam čovek koji kad sedne ima vremena, koji voli puno da priča o nebitnim životnim stvarima. Satima mogu da vodim polemiku o moru, putovanjima... pa ako je to nekom zanimljivo, on sedi u mom društvu, a ako nije - nikom ništa. Imam dosta devojaka i ljudi koji dva-tri puta izađu sa mnom i četvrti put im nije zanimljivo, a ima onih koji me zovu da se družimo. Nije da ja imam neku priču koja pali kod ovih, ja sam samo muškarac koji je svoj, koji je u životu puno radio, jednostavno imam dara za priču. Po svom habitusu ja ne bih ni mrava zgazio, nikog u životu nisam namerno povredio, nisam ni grub ni nasilan.

Pored žena, vaša velika strast su vino i cigare. Da li to znači da ste hedonista?
- Jesam i to veliki. Nije lako biti hedonista, ali je zato nemoguće biti boem. Boem je neko ko je pripadao Skadarliji devedesetih godina, ljudi koji su mogli da sede tri dana bez prestanka, piju vino i pišu stihove, a danas je to jednostavno nemoguće. Ja svakog dana imam obaveze, predstave, snimanja... Zato se trudim da slobodne trenutke pretvorim u ispijanje čaše vina, kafe, druženja, lepe razgovore... Ako je to hedonizam, onda sam hedonista.

Zbog čega ste promenili imidž i ošišali se na ćelavo?
- Imam neku filmsku tezgu. Porašće, mada mi nimalo ne smeta. Štaviše, svi mi govore da mi lepo stoji, a ja se onda šalim da Brus Vilis snima u Beogradu pa su me zvali da budem kaskader. Što je najsmešnije, dosta ljudi poveruje u tu priču.

Da li ste zadovoljni uspehom koji je serija „Budva na pjenu od mora" do sada postigla?
- Moram da priznam da smo prošli bolje nego što smo očekivali. Serija je atraktivna, snimljena je odlično, dobri su glumci. Milion ljudi mi kaže da se razboli kada gleda seriju i da bi odmah otišli za Budvu. Ali ono što ljudi nisu očekivali jeste naša hrabrost da predstavimo priči o mitu i korupciji. Priča je realna i ljudi je prepoznaju jer se govori o problemu bogatih i siromašnih, kako oni mogu da opstanu zajedno. Nađite momka iz radničkog naselja i devojku sa Dedinja i šta može da ih veže - ljubav? To može da traje par dana, ali se ipak nalaze ljudi koji mogu zajedno da opstanu.

Da li vas je bilo strah da ćete se nekom zameriti s obzirom na temu serije?
- Nije. Ni Milan Karadžić ni ja nikada nismo radili političke tekstove. Napravili smo seriju koju mogu da gledaju i mama, i tata, i deca, i da ih ne bude sramota zbog nečega. Čak naprotiv, serija može da ukaže na neke pozitivne stvari, jer priprema mlade ljude na svet oko njih. Ovo nije samo priča o tranziciji. Ovako se živi u mnogim zemljama u regionu i ne mislim da nema mita ni korupcije ni u Švajcarskoj, Norveškoj ili Danskoj. Ima i te kako, ali je to tamo upakovano u drugim rukavicama, a ovde je to transparentno i očigledno. Skoro je na Novom Beogradu na jednoj zgradi napisano Savo Bačić, i svi znaju šta to znači. Takođe, na internetu se pojavio slogan da je Čak Noris otpušten jer Savo Bačić može sve. To su dobre stvari.

Koliko ste privatno slični Savi Bačiću, liku koji tumačite u seriji?

- Mislim da svaki glumac, radeći neku ulogu do koje mu je stalo, toliko se preda i da sebe, da na lik prenese i neke svoje osobine. Savo Bačić, kao i u „Montevideu" gazda Rajko, potpuno su različiti likovi, ali imaju i jedan i drugi nešto od Mime Karadžića. Mnogo više ljudi znam kao što je Savo Bačić, družim se sa njima i oni su vrlo uspešni ljudi. I da se razumemo, on nije negativan čovek. Da nije takvih, ništa se ne bi gradilo u ovoj zemlji. Takvi ljudi su vizionari, veliki, učeni i harambaše na svoj način. Savo Bačić ima ženu i ćerku koje mnogo voli, i ljubavnicu koju mnogo voli, imaće još jednu ljubavnicu koju će takođe mnogo da voli. On je porodičan čovek. Neko kaže da se ne mogu voleti dve žene, ma mogu četiri, samo je pitanje do čoveka. 

]]>
Sat, 10 Mar 2012 23:00:19 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208268/bez-ljubavi-ne-mogu-da-zivim.html
Mislio sam da ću umreti za sinom http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208269/mislio-sam-da-cu-umreti-za-sinom.html Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj, ali me je supruga Mira trgnula i naterala da radim, jer je znala da ću u tome naći smisao opstanka. Mi imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je retkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, uspešno odolevamo prekim pogledima. ]]> Legenda domaće kinematografije Ljubiša Samardžić, koji se tokom bogate karijere borio sa brojnim glumačkim i rediteljskim iskušenjima, najteži životni udarac doživeo je kada je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije. U potresnom razgovoru za Press reviju popularni Smoki otkriva da je zbog gubitka sina njegov život izgubio smisao i napominje da ga je supruga Mira podigla sa dna.
- Od kad smo formirali porodičnu produkciju pre dvadeset i kusur godina, naš Gaga je obavljao veoma delikatne produkcione poslove. Posle njegovog odlaska produkcija je ostala bez glave. Majka u prvo vreme nije mogla ništa da radi, jer je njegov odlazak trebalo izdržati. Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću moći da izdržim i da će mi uskoro doći kraj, ali me je Mira trgnula i naterala da radim jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka. Kako je vreme odmicalo, a teret bivao sve veći i veći na mojim plećima jer je dugove trebalo vratiti, Mira je shvatila situaciju i spontano je zauzela njegovo mesto u produkciji. Ona je oduvek mnogo radila jer potiče iz čestite i vredne porodice u kojoj je rad svetinja, a ne teret. Nas dvoje smo srećan spoj. Težimo istom cilju, da snimimo nešto prijatno, lepo, ukusno, da delo nosi toplinu, da ispunjava ljude, da mogu da gledaju i bake i deca. Mi jedno prema drugom imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je retkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, odolevamo uspešno prekim pogledima.

Koja njena osobina vas je toliko čvrsto povezala?
- Kao što je ljubav presudna u životu junaka svih mojih filmova i serija, tako je i za mene bila presudna ljubav u izboru životnog saputnika. Zavoleo sam prelepu, šarmantu, pametnu i premladu Miru iz čestite građanske porodice. Vodio sam, dakle, računa s kim počinjem zajednički život. Osvajao sam je danima stihovima Salinasa: „Ljudska česmo lepa, izvore zadovoljstva dražeg od sviju, okrugla vodo, ženo naga, zar ću jednoga dana prestati da te gledam..." Ili Oskara Daviča sa njegovom „Hanom": „Čim sam joj video prsa nad vagom kroz izlog, između presečene narandže i sapuna, zavoleo sam je što je najlepša, što je sva kao usta puna". Osećao sam da je ona žena mog života. I nisam se prevario. Mira je rasla u porodici koja poštuje dom, knjigu, muziku, pozorište, ali ponajmanje film! Venčanjem je unela u moj razbarušeni život unutrašnji red i mir, neophodan za mirnu karijeru glumca. Divio sam se njenom odnosu prema deci, meni, prijateljima, smislu za lepo, a osobito komunikaciji sa ljudima. Bila je i ostala ponosna i čestita. Ćutala je i kada jesmo i kada nismo imali. Znala je da drugima podari radost i pomoć, i sve je uvek činila srcem i iskrenošću. I, eto nas četrdeset pet godina zajedno, na moju sreću!

Jeste li vernik i da li smatrate da nam je sve u životu unapred predodređeno?

- Ne verujem u magiju i vradžbine. Verujem u rad kao smisao života. A vera je intiman čin.

Razlikujete se od ostalih producenata po tome što oni imaju ekipu saradnika, a vi radite samo sa suprugom. Nedostaju li vam saradnici?
- Niko vam nije sigurniji saradnik od vaše druge polovine, od supruge. Kustina Maja je integralni deo njegove radne sigurnosti. Gledam Radoša, uz celu porodicu mirnije radi i diše, iako ima malo više kila... Da nije moje Mire da uvede red u moj stvaralački haos, siguran sam da bi sve bilo drugačije.

Koliko ste često sa unucima Sarom, Stefanom i Martom i hoće li vas neko od njih naslediti?
- Deca će se razvijati uz svoje roditelje koji iz dana u dan otkrivaju njihove naklonosti. Roditelji su ti koji najbolje osećaju i znaju šta im je sa decom činiti kada stasaju.

Prikazivanjem vaše TV serije „Miris kiše na Balkanu" na hrvatskoj televiziji razbili ste mnoge barijere. Kako se osećate zbog te činjenice?
- Ponosno, zadovoljno i uspravno. Ko što se vidi, imalo je smisla što smo se latili rada na snimanju serije i filmova po romanu Gordane Kuić, koji su izazvali nemalo interesovanje svih naših suseda, i ne samo njih. Malčice smo pokrenuli savest mnogih televizijskih programskih veća da ne misle samo na profit, već da svoju pažnju usredsrede na kvalitetne tekstove i da misle malo više o negovanju davno izgubljenih porodičnih tradicija. Živimo u vreme ala i aždaja, kada je svaki novi dan drugačiji od jučerašnjeg. Kapitalizam i kapitalisti gutaju i unesrećuju porodice i nemaju milosti. Pripadam starijoj generaciji koja pamti sklad, harmoniju, brižnost, poštovanje unutar kuće. I kada je čovek čuvao svoju vrednost. A moralni kredo naše porodice ostao je neukaljan prema svima s kojima smo se družili, od Tolmina do Đevđelije kada su i bombe padale.

Tokom višedecenijske karijere zavredili ste veliki broj nagrada, a poslednja među njima je Zlatna antena za režiju na Prvom festivalu domaćih igranih serija u Rakovici. Kako gledate na pokretanje jedne takve manifestacije u Srbiji?
- Mali broj ljudi zna da je televizija, kao fenomen vremena, stara 55 godina. Ta „čarobna kutija" koja svira, peva i govori ponela je i očarala sve i promenila lice ljudi u novoj Jugoslaviji. Ovu veliku zemlju, bolje reći uniju zemalja, koja je na krilima slobode i zanosa bila na strani pobednika protiv fašizma, vezivali su bratstvo i jedinstvo i u njoj se nije postavljalo pitanje ko je koje vere, već ko je kakav čovek. Televizijski centri postali su kreativne radionice koje su se utrkivale da snime što kvalitetniji televizijski program. Dok je bilo one velike zemlje, išlo se na televizijski festival u Portorož ko na ćabu, kako su filmske kolege išle na filmski festival u Pulu. Ti festivali imali su ogroman značaj za promociju kulture zemlje kojoj smo pripadali. Jedne godine pobedio je „Vruć vetar", druge „Kuda idu divlje svinje", treće „Pozorište u kući"... A što se tiče prve televizijske manifestacije FEDIS u radničkoj Rakovici prošle jeseni, mislim da joj predstoji dug život, jer je našoj zemlji potrebno više kvalitetnih televizijskih programa kako bi se sagradio ukus mlađe generacije na temama kojim se afirmišu porodica, poštenje, dobročinstvo, obrazovanje, kultura, vaspitanje, kao smisao života.

Smatraju vas legendom, koliki teret nosi ta „titula"?
- Prolaznik u ovom kratkom životu. Taj epitet se danas deli šakom i kapom! I onima koji trenutno blesnu, pa nestanu kao mehur od sapunice. Na sreću, ima nekoliko glumaca velike Jugoslavije koji ostaju kao trajne vrednosti i čija imena ne tamne.

Sve manje glumite, nedostaje li vam gluma?
- Umorio sam se od dugih noćnih učenja tekstova. Uvek sam sebi postavljao visoke zadatke, čime sam branio svoje poštenje i profesionalnost. I tako sačuvao svoj hleb. A danas glumci, nemali broj njih, ponašaju se kao primadone, traže unapred ono što još nisu zaradili. I tako nestaju sa scene. Gluma traži profesionalnost, poštenje i strpljenje u zahtevima kojima nas zatrpavaju reditelji.

]]>
Sat, 10 Mar 2012 23:02:19 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208269/mislio-sam-da-cu-umreti-za-sinom.html
Skupo je tugu lečiti šopingom http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208282/skupo-je-tugu-leciti-sopingom.html Svaki put kad sam loše raspoložena otišla u kupovinu, kupila sam pogrešnu stvar. Radije ću otići u dobar restoran, jesti sjajnu hranu i piti vino. Jeftinije je, ali i delotvornije. ]]> Nina Badrić, predstavnica Hrvatske na Evroviziji, otkriva da na najvećem evropskom muzičkom takmičenju neće modno eksperimentisati, već će ostati verna svom stilu odevanja. Lepa pevačica dozvolila je ekipi Press revije da zaviri u njen ormar i tašnu, otkrila nam da bi volela da nauči da šije i priznala da ne zna kako bi opisala svoj modni stil.

- Kombinujem više stilova i oblačim se kako se osećam u tom trenutku. Ponekad mi odgovara sportski stil, a ponekad se ne izvlačim iz haljina i crvenog ruža.

Koliko se tvoj stil tokom godina menjao?

- Menjao se mnogo. Naučila sam pravila koja su u mom poslu neophodna jer postoji neka odeća koja vas veoma vizuelno širi na televiziji, dok je uživo fantastična. Takve male trikove sam tokom vremena naučila i još uvek učim, ali jedno je uvek ostalo isto - nikad nisam bila preterano sklona šljokicama, PVC materijalima i oskudnijem odevanju.

Koliko se tvoj način odevanja privatno razlikuje od onog na sceni?
- Razlikuje se dosta jer privatno sebi mogu da priuštim mnoge stvari koje ne mogu na sceni, čak i vrlo kratke i uske haljine, pogotovo leti, bez straha da li će nešto slučajno nezgodno ispasti. Na pozornici mi je važan osećaj sigurnosti i bila bih najsrećnija kada bih znala da šijem, pa da za svaki nastup sašijem sebi stvar koju sam zamislila.

Koje boje preovladavaju u tvom ormaru?
- Crna i bela.

Ko su tvoji stilisti i da li nekad ne želiš da obučeš ono što su ti oni spremili?
- Sarađujem sa mnogo ljudi, a uvek se trudim da pronađem najtalentovanije među najmlađima i neafirmisanima. Želim da im pomognem da se afirmišu i naprave prvi korak. Postoji mnogo stvari koje sam odbila da obučem jer mi zaista nisu stajale.

Kakav stajling spremaš za Evroviziju?
- Ne znam još uvek šta će na kraju ispasti, ali imamo neke ideje. Za takvo takmičenje mora da bude nešto jednostavno a pamtljivo.

Da li će to biti nešto seksi ili glamurozno?
- Keep it simple.

Planiraš li da promeniš boju kose?
- Imam i to u planu.

Svaka žena ima fetiš kada je kupovina u pitanju. Koji je tvoj?
- Cipele, torbe, jakne, farmerke, haljine... Možda je bolje da stanem (smeh).

Kažu da šoping kod žena leči tugu i depresiju.

- Nisam deo te grupe žena jer svaki put kad bih u takvim raspoloženjima otišla u šoping, uvek bih kupila pogrešnu stvar. Radije ću otići u dobar restoran i degustirati sjajnu hranu i vino. Jeftinije je, ali i delotvornije (smeh).

Jesi li pobornik kupovine brendiranih stvari ili te možemo sresti i u nekoj kineskoj četvrti?

- Pronašli biste me i na jednoj i na drugoj strani, ali na buvljacima ne kupujem. Volim tu gužvu i kič, ali tamo volim samo da se šetam i kupujem sitnice.

Čini li odelo čoveka?
- Prvi utisak je najvažniji i svakako da je lepše videti čoveka koji drži do sebe od onog koji je neuredan i ne drži do estetike. Ipak, ljudi se raspoznaju po onome što nose u sebi, a ne na sebi.

Šta oblačiš kada želiš da izgledaš seksi?
- Muškarci su izglasali farmerke.

Da li biraš udoban i pamučan veš ili si više za seksi saten i čipku?
- I jedno i drugo, prema potrebi. Kako mi dođe.

Šta ističeš, a šta skrivaš garderobom?
- To neću da vam odgovorim jer ćete onda saznati sve o meni.

Kada bismo zavirili u tvoju tašnu, šta bismo pronašli?
- Tablete kalcijuma za glas, sjaj za usne, novčanik, pasoš, vozačku dozvolu, ključeve, žvake i još mnogo toga. Ja sam jedna praktična žena.

Koliko pažnje posvećuješ nezi lica i tela?
- Mnogo, jer je koža lica i tela važna. Negovana žena i u trenerci izgleda privlačno. Lice negujem sjajnom kremom „krem de la mer", a telo svim mogućim uljima i kremama koje vlaže kožu.

Kojim malim trikovima se služiš kada su u pitanju nega, oblikovanje i sređivanje kose?
- Da budem iskrena, uvek koristim usluge frizera jer imam dosta nezahvalnu kosu koju sama ne znam da dovedem u red, osim da je skupim u rep. Niti je ravna, niti je valovita. Dakle, frizer je za mene spas.

U kojim trenucima ne želiš sebe da pogledaš u ogledalo?
- To su oni dani u mesecu kada sama sebi izgledam natečeno. Mislim da svaka žena zna o čemu govorim.

Jesi li vešta u šminkanju i šta uvek stavljaš na lice?
- Znam da se našminkam i godinama sam verna „Šanelu". Ne volim mnogo šminke na licu i mislim da je tačno pravilo „manje je više".

Koji ti je najveći modni promašaj?

- Uf, bilo ih je nekoliko, ali ništa tako kardinalno da bi me pratilo kroz celu karijeru.

Koji modni detalj najviše voliš?
- Velike komade otkačenog nakita od fine bižuterije.

Koji deo garderobe prvo primetiš na muškarcima i koliko ti njihov stil govori o njihovom karakteru?
- Kod nas ima malo muškaraca čiji stil mi imponuje jer mislim da su premalo opušteni u kombinovanju stvari. Volim sportsku eleganciju, ili možda više sportski stil. Muškarac u farmerkama i običnoj majici je moj tip muškarca. To mi govori da je dovoljno siguran u sebe, još ako mu sve to stoji besprekorno, ništa ne mora ni da govori (smeh).

Šminka:
Saša Joković  frizura: Mijo Majhen   

]]>
Sun, 11 Mar 2012 16:16:18 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208282/skupo-je-tugu-leciti-sopingom.html
Kutak u kom nastaju najlepše balade http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208283/kutak-u-kom-nastaju-najlepse-balade.html Kada u pola noći dobijem inspiraciju, samo se iz spavaće sobe preselim u studio. Tako je nastao i poslednji hit „Kako posle nas", koji sam napisao za pet minuta, kaže estradni zavodnik, koji svoj stan u Zemunu opisuje kao idealnu kombinaciju radnog i životnog prostora. ]]> Kantautor Saša Kovačević otvorio nam je vrata svog momačkog stana u Zemunu, koji opisuje kao idealnu kombinaciju radnog i životnog prostora. Sašin dom čine muzički studio, kutak za zabavu, spavaća soba, kuhinja i kupatilo i to mu je, kako tvrdi, sasvim dovoljno dok buduću suprugu ne prenese preko praga.

Saša je pre nekoliko godina, na samoj granici između Novog Beograda i Zemuna i u blizini porodičnog stana, odlučio da sagradi radni prostor sa studiom, u koji se kasnije i preselio. Ugostio nas je u delu stana koji ovaj miljenik žena naziva „blejana".
- U ovom delu stana uvek je zabavno. Nakon desetak sati rada u studiju, ekipa obično završi na ovim foteljama, gde se opuštamo uz piće. To i jeste prednost prostora u kome radim, odmaram se, uživam i spavam. U početku smo brat Rade i ja ovde samo radili jer nam je porodični stan udaljen samo pet minuta, ali sam se kasnije potpuno preselio - započinje priču naš domaćin.
U stanu dominiraju bela i siva boja, čiju hladnoću razbijaju topli tonovi narandžastih resa duž prozora. Na drvenom pultu do kuhinje nalazi se nekoliko plišanih lutaka i fotografija pevačevog brata Radeta i njegove devojke, Sašine koleginice Milice Todorović.


- To su lutke koje je Mica poklonila Radetu jer smo nas dvojica ranije delili ovaj prostor, ali je on u poslednje vreme ili kod nje ili su u našem porodičnom stanu - kaže Saša.
Staklena komoda sa nagradama smeštena je tik uz vrata studija. Saša nam objašnjava čime je zaslužio priznanje počasnog građanina Zemuna, koje mu je uručeno prošle godine.
- U životu mi znače sve nagrade, ali moram da priznam da je ova posebna jer sam zemunsko dete. U medijima se provlačilo pitanje zašto sam ja dobio to priznanje, a ljudi ne razumeju da je tu nagradu dobilo više od 15 ljudi iz različitih oblasti. Nisam član nijedne stranke, iako mi to pripisuju. Potpuno sam apolitičan - napominje Kovačević.
Pitamo ga da li, kao i ostali Zemunci, kaže da je Zemun grad.
- Naravno da je grad, pored koga je Beograd - kroz osmeh kaže Saša, i dodaje da od zemunskih obeležja ima kajlu, kožnu jaknu i upasanu trenerku.
- Mislim da Zemun sada ostavlja drugačiji utisak u odnosu na devedesete - pristrasan je Saša dok nam pokazuje sliku Zemuna od pre 50 godina.
Stepenicama nas vodi do galerije, na kojoj je francuski ležaj bele i mastiloplave boje. Zanimljivo je da je stan osvetljen neonskim lampicama, koje se nalaze u uglovima svih prostorija.
- Angažovali smo arhitektu koji je najbolje iskoristio svaki kutak stana, ali smo mi birali boje i nameštaj. Najviše sam vodio računa o studiju jer tu provodim mnogo vremena. Ne moram da bežim od posla jer stvarno volim muziku. Zato sam i spojio sve u jednom stanu - kada dobijem inspiraciju, a to se vrlo često desi oko četiri ujutru, samo se iz spavaće sobe preselim u studio. Tako je nastao i poslednji hit „Kako posle nas", koji sam napisao za pet minuta.
S obzirom na to da zbog vrste posla kojim se bavi kroz njegov stan prođe dosta ljudi, pevač ne krije da se često lati metle.
- Ovde je često džumbus posle napornog radnog dana, pa Rade i ja to počistimo bez ustezanja. Ipak, za kompletno održavanje stana zadužena je teta Dušica - ističe Kovačević.
Na zidovima stana postavljene su fotografije svetskih metropola i dve ogromne plazme, na kojima Saša često igra „plejstejšn". Da je pravi hedonista, pokazuje i prostrano kupatilo sa đakuzijem i gomilom kozmetike oko ogledala.
Iako ima uslove za porodičan život, Saša kaže da mu još nije vreme za ženidbu.
- Zaista ne razmišljam o ženidbi iako mislim da sam dovoljno zreo da mogu da brinem o ženi i deci. Kad odlučim da stvaram porodicu, biće mi potreban veći prostor. Planiram da izgradim veću kuću sa bazenom i baštom. Znam da će to biti modernistički stil sa crno-belim tonovima i toplim elementima kako bih razbio sterilnost hladnih boja - otkriva Saša svoje planove.
Kovačević priznaje da obožavateljkama nije bilo teško da nađu njegovu adresu.
- Uglavnom su dolazile pred porodični stan, ali su bile veoma kulturne - tražile su samo poster, autogram-kartu ili da se slikaju. Sve je to simpatično, nikad nisam imao problema sa navalentnim obožavateljkama - kaže Saša.
Za kraj naše posete odveo nas je u studio i zapevao - narodnjake.
- Muziku delim na dobru i lošu, a ne po žanrovima. Pišem dosta pesama za folkere, čak ih pevam kolegama i prijateljima, ali nisam nijednu snimio - kaže naš domaćin, s kojim se opraštamo i najavljujemo posetu kada nova kuća bude završena.
A za novi singl moraćemo da sačekamo još mesec dana.

]]>
Sat, 10 Mar 2012 21:29:10 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/208283/kutak-u-kom-nastaju-najlepse-balade.html
Vlada Mandić: U domu mi fali samo krevetac http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203242/vlada-mandic-u-domu-mi-fali-samo-krevetac.html Slavni rukometaš, koji živi u velelepnom stanu od 200 kvadrata u srcu prestonice, priželjkuje proširenje porodice i da životni prostor upotpuni dečjim nameštajem. ]]> Rukometaš Vlada Mandić ugostio je ekipu Press revije u svom domu u srcu prestonice, u koji se uselio u novembru prošle godine. Po hladnom zimskom danu estradni zavodnik nas je poslužio čajem, uz zvuke novih pesama Zdravka Čolića.
- Volim da ga slušam, opuštaju me njegove note, ali pored zabavne muzike volim tamburaše i pojedine narodne pesme - kaže rukometaš, koji na polici ispod „plazme" ima diskove sa omiljenim kultnim filmovima „Kum", „Gladijator", „Troja" i „Hrabro srce".
Ranije je živeo na Dedinju, koje ga je privlačilo zbog mira, ali tvrdi da se brzo navikao na vrevu gradskog jezgra.
- Iskreno, ova lokacija mi se dopala jer u blizini živi dosta mojih prijatelja, a i noćni klubovi su mi nadohvat ruke. To je bilo presudno kada sam birao mesto gde ću živeti, a i finansijski mi je ispalo najpovoljnije. Svideo mi se i prostor, a stigao sam na vreme da zaustavim zidanje unutrašnjih pregrada - ističe rukometaš.
U stanu od 200 kvadrata nema mnogo zidova i u njemu su samo dnevna i spavaća soba, mala kuhinja i kupatilo. U ogromnom dnevnom boravku, u kome sve odiše crvenom bojom, nalaze se ugaona garnitura i omiljeni Vladin kutak sa stolicom za masažu i policom za vina.
- Uređenje stana prepustio sam arhitekti i vrlo malo se umešao. Stolicu za masažu naručio sam pre svih stvari, tako da su morali da joj nađu mesto. Prija mi kada uveče pred spavanje sipam čašu belog vina, sednem u fotelju za masažu i uživam - priznaje miljenik žena, koji ima kolekciju belih hercegovačkih vina.
Velika šestougaona ogledala krase zid naspram prozora u predvorju, gde se nalazi i veliki sto za kojim se okuplja njegovo društvo. Vlada nam objašnjava da je to jedan od detalja feng-šuija koji predstavlja prosperitet. Zanimljivo je da je Mandićev dom uređivao arhitekta koji je bio zadužen i za stan Nataše Bekvalac.
- Ne samo njen, već i mnogih drugih poznatih ličnosti, ali za razliku od Nataše, ja nemam dve spavaće sobe, već jednu ali vrednu. Zahtevao sam samo da krevet bude veliki, jer volim komfor - kroz osmeh kaže Mandić.
Pošto važi za velikog zavodnika, nismo mogli a da ne zavirimo u tu „jednu ali vrednu" spavaću sobu. Na našu opasku da je to najposećeniji deo stana Vlada se osmehnuo, rekao nam da se smirio i da za njega ne važi izreka „oženjen sam, al' ko momak živim".
- Drugačije je bilo ranije kada sam živeo momački i mnogo putovao, pa je bilo teško da me neko prati. Sve to ide s godinama i zrelošću. Oženio sam se u 26. godini, ostavio rukomet i mogao sam da se posvetim porodici, ali to možda nisam učinio onoliko koliko je trebalo. Sada opet živim sam, ali ne momački, već samo odvojeno od porodice. Svako je imao uspone i padove u braku, a ja se nadam da su krize u mom braku prošle i da više neće biti padova - dodaje Vlada.
Naslućujemo da bi ponovo mogao da živi sa suprugom, od koje se nije zvanično razveo, i da porodicu iz Novog Sada preseli u prestonicu.
- Nismo pričali o tome, ali je vrlo moguće. Mada, Novi Sad i Beograd su blizu, pa ćemo videti. Ćerka Saša dolazi često, barem vikende provodimo zajedno. U Novom Sadu joj pravim posebnu sobu po njenom ukusu - priča Vlada, i priseća se kako je bilo dok je sa suprugom i ćerkom živeo u vojvođanskoj prestonici.
- Proveo sam tamo nekoliko finih godina, imao sam divan komšiluk, ali posle Beograda ne možeš dugo da živiš u drugom gradu u Srbiji. Znao sam da u Novom Sadu ne mogu da ostanem trajno, nisam se uklopio. Bio je to spor način života za mene, ovde je sve u šestoj brzini, a tamo u drugoj - objašnjava Vlada.
S osmehom priča o ćerki Saši, zbog čega pitamo Vladu da li planira proširenje porodice i da u ovaj velelepni prostor unese dečji krevetac.
- Ako bog da, nadam se da ću uneti barem još dva kreveca. Sašino rođenje me je promenilo i učinilo emotivnijim. Ima ovde mesta za proširenje porodice - priznaje rukometaš, i otkriva da bi već za nekoliko meseci mogao da okonča sportsku karijeru.
- Do kraja maja igraću u Partizanu, nadam se da ću osvojiti titulu i nakon toga ću verovatno odustati od rukometa. Još uvek nisam doneo definitivnu odluku, ali sam sve bliži tome da se posvetim nekim drugim stvarima. Umorio sam se od svega, a pošto sam završio studije prava, malo me moji maltretiraju da magistriram, ali o tom - potom - kaže rukometaš.
Vlada u svom stanu nema nijednu spravu za vežbanje jer posao, kako kaže, ne nosi sa sobom kući. U održavanju stana pomaže mu žena koja dolazi četiri puta sedmično, s obzirom na to da ga nijedna devojka s kojom su ga godinama povezivali, nije naučila čak ni kako se uključuje veš-mašina.


- Nemam veze sa tom belom tehnikom, a svakodnevno zbog treninga imam gomilu stvari za pranje. Umem u kuhinji da napravim nekoliko jela, i to samo kada se dobro koncentrišem - kaže Mandić, i dodaje da retku priliku da probaju njegova jela imaju njegovi prijatelji.
- Ne volim kućne žurke, barem ne kod sebe u stanu, jer se takva okupljanja obično završe pijanstvom i uvek se nešto uništi ili razbije. Volim da pozovem prijatelje na večeru - ističe Vlada.
Za kraj naše posete tvrdi da Beograd voli svim srcem, ali priznaje da je malo falilo da zauvek ostane u Valensiji.
- Tamo sam igrao pre pet-šest godina i mislio sam da ću ostati zauvek, toliko mi se taj grad dopao. Malo je manji od Beograda, a tokom cele godine vreme je prelepo. U njemu sam pronašao i dobre prijatelje iz Srbije i zaista se osećao kao kod kuće. Onda sam morao da se vratim zbog privatnih problema i sada je moj život pustio korene ovde - zaključuje Vlada, i kao pravi domaćin ispratio nas do izlaza iz zgrade, gde smo mu obećali da ćemo ponovo svratiti, ali tek kada u stan unese krevetac.

]]>
Sun, 12 Feb 2012 11:03:25 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203242/vlada-mandic-u-domu-mi-fali-samo-krevetac.html
Svetlana Ceca Bojković: Ne odlazim teška srca http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203245/svetlana-ceca-bojkovic-ne-odlazim-teska-srca.html Čuvena glumica, koja sa suprugom Slavkom Kruljevićem odlazi na četiri godine u Helsinki gde je on dobio mesto ambasadora, poručuje da ne odustaje od glume i da ne žali što napušta Beograd. ]]> Svetlana Ceca Bojković odlazi na četiri godine u Finsku, gde je njen suprug Slavko Kruljević dobio mesto ambasadora. U intervjuu za Press reviju, poslednjem pred odlazak u Helsinki, legendarna glumica tvrdi da neće odustati od glume i otkriva da nije imala dilemu da li će prihvatiti Slavkov predlog o preseljenju.
- Da postoji mogućnost da se preselimo u Finsku znala sam mnogo ranije nego što sam o njoj javno govorila. Nisam imala dilemu da li ću prihvatiti njegov predlog, jer sam po prirodi takva osoba - brzo reagujem. Dileme, strahovi, trema i sve ostalo što je normalno usledilo je kasnije kada sam počela da razmišljam na tu temu. U međuvremenu sam se informisala o Finskoj i počela da se radujem odlasku. Sada to doživljavam kao jedan sasvim novi segment mog života.

Kako ćete bez glume u naredne četiri godine? Decenijama ste igrali ulogu za ulogom...
- Mislim da je predrasuda o meni da sam osoba koja ne može bez glume i da me jedino gluma interesuje u životu. Naravno da će mi gluma nedostajati, ali imam i brojna druga interesovanja. Mislim tu, pre svega, na ljubav prema čitanju knjiga i učenju stranih jezika, za šta do sada nisam imala vremena. Pritom, da pojasnim, ne povlačim se potpuno iz glume, igraću jednom u dva meseca „Gospođu ministarku" u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci. Planiram i da dođem s jeseni, kako bih odigrala ulogu koju sam dobila u filmu o Desanki Maksimović.

Hoće li „Mucijevi dani" proći bez vas? Kako su reagovale vaše kolege na vest da odlazite u daleku Finsku?
- Naravno da neće, planiram da dođem sredinom maja i prisustvujem „Mucijevim danima". Neki prijatelji mi isprva nisu verovali da ću to učiniti, ali su sada valjda shvatili da sam ozbiljna. Pritom, Perin odlazak (smrt Petra Kralja, prim. nov) umnogome je uticao na moju odluku. Bez njega ni gluma ni Beograd više nisu isti. Ostaću sa svojim prijateljima u kontaktu, a već sam naučila da koristim Skajp tako da će nam, pored mejla i telefona, komunikacija biti olakšana.

Kako je vaša ćerka Katarina Žutić reagovala na novonastalu situaciju?
- Kaja razume moje razloge za odlazak. Inače, moj suprug i ona su se brzo ukapirali. Priznajem da mi je to bilo veoma, veoma važno. Na sreću, nije bilo nikakvih problema među njima. Kaja će dolaziti u Helsinki i posećivati nas, a bićemo na vezi i putem interneta.

Kako ste se u ozbiljnim godinama odlučili za treći brak?
- Prvi brak sa Mišom Žutićem došao je kao posledica trogodišnjeg zabavljanja u mojoj ranoj mladosti, od 18. do 21. godine. Sa Mucijem Draškićem sam takođe preživela divne godine i veoma me je pogodila njegova smrt. Bila sam dugo sama posle njega. Odluku da ponovo stanem pred oltar nisam donela na prečac. Ta odluka je bila čvrsta. Ipak, da mi neko pre nekoliko godina rekao da će sve ovako izdešavati i da ću se ponovo udati, ne bih mu verovala.

Koliko se brak sa Slavkom Kruljevićem razlikuje od ostalih i čime vas je on osvojio?

- Očekujem da mi ovaj brak bude rasterećeniji od prethodnih. Ljubav u ovim godinama je nekako dublja, staloženija i mirnija nego u mladosti. Ono što me čini posebno srećnom otkad sam sa Slavkom je moj sve duži boravak u kuhinji. Mnogima će možda to izgledati čudno, ali oduvek sam volela da kuvam. A čime me je osvojio? Nije tu bilo neke romantike, udvaranja, osvajanja... Iz prostog razloga što ja nisam takva osoba. Ako moram da definišem to što se među nama desilo, reći ću da je to bilo prepoznavanje. Jednostavno smo se prepoznali. Naravno, nije se to desilo na prvi pogled, već smo se neko vreme kretali u istom društvu.

Kako planirate da provodite vreme u Finskoj?
- Planiram sto stvari da radim. Osoba sam koja se trudi da joj nikada nije dosadno. Pre svega želim da pročitam sve knjige koje nisam stigla svih ovih godina zbog silnih obaveza u pozorištima. Pada mi na pamet i da bih možda mogla da počnem da se bavim pisanjem. Planiram i da putujem, jer je moj suprug ambasador ne samo u Finskoj, već i u Estoniji, pa ću posetiti i tu zemlju. Probaću i da savladam bar deo finskog jezika, mada tamo uglavnom svi razumeju engleski, koji takođe želim da usavršim.

]]>
Sun, 12 Feb 2012 11:03:58 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203245/svetlana-ceca-bojkovic-ne-odlazim-teska-srca.html
Posvećena sam samo ćerki http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203247/posvecena-sam-samo-cerki.html Na prvom mestu sam majka i radim sve ono što će mojoj Luciji biti u interesu. Nisam interesantna poput Nataše ili Goce, jer se pevanjem više ne bavim. Razumem da ljude zanimaju životi aktuelnih zvezda, ali ja odavno nisam u tom košu, poručuje pevačica, ne želeći da potvrdi ni demantuje navode da se razvodi od Filipa Pata. ]]> Leontina Pat je u centru pažnje medija zbog sve učestalijih glasina da se razvodi od Filipa Pata, s kojim ima ćerku Luciju. Plavokosa pevačica uporno odbija da priča na tu temu jer ne želi da se tim povodom eksponira u javnosti. - Ne gradim karijeru na privatnom životu. Nisam interesantna publici poput Nataše ili Goce jer se pevanjem više ne bavim. Razumem da ljude zanimaju životi aktuelnih zvezda, ali ja odavno nisam u tom košu - kaže Leontina, i dodaje da je trenutno potpuno posvećena vaspitavanju dvogodišnje ćerkice Lucije:
- Majčinstvo mi je oduzelo dosta vremena, jer sam prvenstveno želela da moje dete ne oseti moju zaokupljenost poslom. Dakle, na prvom mestu sam majka i radim sve ono što će mojoj ćerki biti u interesu, a tek onda na red dolaze druge stvari. Tu se uklapam kako znam i umem. Često u šali umem da kažem da sam slobodna od devet do 17 časova, kada je inače Lulu u vrtiću. Posle 17 časova postojim samo za druženje sa detetom i prijateljima sa sličnim interesovanjima.
Leontina se ne bi protivila ako bi njena ćerka poželela da je nasledi u poslu.
- Ako su moje stope šetale od autorstva ka pevanju, u jednom periodu i ka fotografiji, a potom ka produkciji, organizovanju, osmišljavanju i rukovođenju, onda da - želela bih da i moje dete poseduje više talenata s kojima će uvek imati slobodu traženja novih izazova i osvajanja novih nivoa uspeha - poručuje ona.
Ne isključuje mogućnost da Luciji podari brata ili sestru.
- Iskreno, svako dete na ovoj planeti je dobrodošlo, mada lično ne osećam spremnost da ponovo „uđem u pelene". I sa Lulu nisam ništa planirala, neka viša kosmička sila je sve uredila. Ako nešto treba da se desi - desiće se! - kaže Leontina.
Iako je svojevremeno bila među najpopularnijim pevačicama, ne želi da se vrati profesiji koja ju je proslavila.
- Ništa se u vezi sa pevanjem nije promenilo, i dalje nemam ambicije da snimam nove pesme samo iz hobija, bez mogućnosti da vratim uložena sredstva. Drugim rečima, nemam para za bacanje, a kako je vreme novac - nemam ni vremena. Mislim da Srbija nije tržište za pop i zabavnu muziku i kvalitetne izvođače, već nešto iznad toga - traže se ekscentrici, šoumeni, zavodnici... Uglavnom, muški pevači prolaze bolje jer je ženska publika najvernija - objašnjava pevačica, koja se posvetila komponovanju i dečjem horu „Čarolija".
- Uradila sam odavno jednu pesmu za Lepu Brenu i čekam trenutak kada će pesma ugledati svetlost dana. Ona je izvođač s kojim sam oduvek želela saradnju, jer je iskreno volim i poštujem od kad znam za sebe. Što se hora tiče, „Čarolija" je zaista na vrhuncu, ima nas u celoj Srbiji, ne samo u Beogradu. Podatak da postojimo od 2006, a da su mnoge moje koleginice kasnije, poučene našim uspesima, naprasno rešile da se bave decom i njihovom muzičkom edukacijom, pokazuje koliko vredimo. Učesnici smo gotovo svih važnih edukativnih akcija za decu! Trenutno radim sa crnogorskim kolegama i planiram lepe stvari vezane za decu i muziku u Crnoj Gori. Nedostajalo mi je to podneblje, a i moji dragi prijatelji tamo - zaključuje Leontina.

]]>
Sun, 12 Feb 2012 11:04:39 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203247/posvecena-sam-samo-cerki.html
Za sve krivim sebe http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203248/za-sve-krivim-sebe.html Nikad za svoje neuspehe ne tražim krivicu u drugima. Ivana i ja živimo odvojeno, ali se nismo razveli, za sada je takva situacija. Ne kajem se ni zbog čega, ali mi se čini da je greška što smo pomešali ljubav i posao. Najbitnije je da i dalje verujem u idealnu ljubav. ]]> Hrvatska zvezda Toni Cetinski (43) nastupiće 14. februara u Beogradskoj areni u okviru balkanske turneje „Furia tour". Posle izuzetno uspešnog koncerta u Ljubljani u decembru prošle godine, Toni će svoje hitove izvesti, sudeći po interesovanju domaće publike, u punoj Areni. Cetinski je u intervjuu za Press reviju istakao da od 2012. očekuje najbolje, budući da mu prošla godina na privatnom planu nije bila naklonjena jer mu je brak sa jednom od najboljih balkanskih menadžera Ivanom Nobilo, uz koju je dostigao vrhunac slave, bio na klimavim nogama.

- Svakako da sam težio da odvojim privatan od poslovnog života i da imam neku intimu. To mi nije uspelo i sada nemam šta da krijem. Ivana i ja živimo odvojeno, ali se nismo razveli. Za sada je takva situacija. Ne kajem se ni zbog čega, ali mi se čini da je greška što smo nas dvoje pomešali ljubav i posao. Ne kažem da je trpeo posao, jer ona svoj posao izvrsno radi. Vremenom je došlo do bračnih nesuglasica, koje nismo uspeli da rešimo i stigli smo tu gde smo danas. Na sreću, imamo mogućnost da živimo odvojeno, a da nikom ništa ne fali. Razgovaramo bez problema, i dalje poslovno sarađujemo, a najviše od svega nas veže naša princeza, ćerka Pia, koja ne sme da trpi zbog naših odnosa.

U javnosti ste predstavljeni kao veliki zavodnik. Da li je neka dama kriva za nesuglasice sa Ivanom?

- Nema treće osobe. Za sve uvek krivim sebe i nikad za svoje neuspehe ne tražim krivicu u drugima.
Kada iza sebe imate dva braka, jedan okončan, a drugi u krizi, malo je verovatno da su vaše supruge bile krive?
- Pa, rekao sam da sam glavni krivac za sve. Najbitnije je da i dalje verujem u idealnu ljubav.

Sa Ivanom ili uopšte?
- Uopšte. Verujem da idealna ljubav postoji, a o takvoj pevam i slavim je kroz moju muziku.

Sa istim žarom pevate svuda, a šta Beograd i susret sa ovdašnjom publikom budi u vama?
- Beograd je poseban grad. Publika je veoma zahtevna, a kada dobije ono što očekuje i želi, ume i te kako da vam zahvali. Volim da pevam u Beogradu i Areni. Spreman sam za 14. februar i drago mi je da vlada interesovanje za moj koncert. Pre dve godine ovde sam imao odličan nastup.

Šta za vas predstavlja praznik na koji pevate - Dan zaljubljenih?
- Lep povod za izlazak sa voljenom osobom. Večera je idealno rešenje. Od onih sam tipova kojima datumi nisu povod za darivanje. Poklone dajem i bez povoda. Volim da iznenadim drage ljude sitnicom za koju mislim da će im se dopasti i pričiniti im zadovoljstvo.

Šta ste spremili za Beograđane?
- Sve pesme koje ću otpevati na beogradskom koncertu su prearanžirane i izvešću ih uz pratnju mog benda i Zagrebačke filharmonije, pod dirigentskom palicom Ive Lipanovića. Obećavam vam zaista dobar koncert, u koji je uloženo mnogo rada, emocija i ljubavi. Verujem da će hemija između mene i publike u Beogradskoj areni učiniti nastup dobrom zabavom za mene i vas.

Hoćete li imati goste na beogradskom koncertu?
- Gosti su uvek iznenađenje i njihova imena se čuvaju u tajnosti, ali otkriću vam da ću imati više gostiju, četiri ili pet. Dvoje će biti iz Srbije, a ostali iz regiona.

S obzirom na to da pregovarate sa Prvom televizijom, da li je moguće da se kao vaš gost pojavi pobednik ili neki drugi učesnik šoua „Prvi glas Srbije"?
- Na prethodnim koncertima u okviru ove turneje ugostio sam dosta mladih, kojima sam uvek spreman da pružim podršku. Gostovanje na koncertima afirmisanih pevača njima mnogo znači. Ne znam da li će mi se neko iz „Prvog glasa" pridružiti na sceni Arene.

Da li je tačna informacija, objavljena u skoro svim regionalnim izdanjima, da ste najplaćeniji hrvatski pevač zajedno sa Jelenom Rozgom?
- O ciframa nikad ne govorim, jer je to krajnje nepristojno. Međutim, moram da istaknem da je u medijima mnogo toga neistinito.

Pripremate i novi album.
- Skoro da je gotov, a izaći će sa prvim zracima prolećnog sunca.

Budući da imate izuzetne vokalne sposobnosti i odlično izvodite operske arije, da li planirate da snimite album u tom pravcu?

- Imam želju da za deceniju ili čak dve snimim rok album, jer se veruje samo matorim rokerima.

U ljubljanskom Tivoliju pre mesec dana oduševili ste publiku. Kako je vama bilo?
- Zaista sjajno. Pet biseva vam sve govori. Nisu mi dali da odem.

U proteklom periodu nastupili ste sa zaista velikim imenima - Monserat Kabalje, Majklom Boltonom, Hoseom Karerasom i Plasidom Domingom. Ko je na vas ostavio najjači utisak?
- Svi su me oduševili jer su to istinske zvezde s kojima je čast pevati i biti na istoj sceni. Ipak, Domingo me oduševio svojim glasom, koji iz njega izlazi kao bujica, bez ikakvog napora. Najzahtevnije delove peva bez grča na licu.

Koliko su bliska vaša deca - sin Kristijan iz prvog i Pia iz drugog braka?

- Kristijan i Pia se mnogo vole i lepo se slažu, bez obzira na veliku razliku u godinama. Kristijan je veliki momak, sada ima 14 godina i zaštitnički se ponaša prema maloj Pii.

Pokazuju li vaši naslednici interesovanje za muziku i imaju li ambiciju da naslede tatu?
- Oboje su talentovani. Kristijan odlično svira gitaru, a mali zvrk, iako ima samo tri godine, već udara bubnjeve.

Kažu da ste veoma dobri u skijanju.
- Nedavno sam bio na planini. Kristijan i ja smo dosta vremena proveli na stazi, ali svako je upražnjavao svoj sport. Ja sam starog kova i volim da skijam, dok Kristijan vozi bord.

]]>
Sun, 12 Feb 2012 11:07:34 +0100 Revija http://www.pressonline.rs/vesti/Revija/203248/za-sve-krivim-sebe.html