Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kanski dnevnik

16. 05. 2011.

Vitez Kusturica i „Pirati sa Kariba"

Dan peti:

s
Emir Kusturica, Igor Miklja, Savo Milošević i Milorad Dodik
Društvo... Emir Kusturica, Igor Miklja, Savo Milošević i Milorad Dodik
Ksenija Pavlović
Ksenija Pavlović, specijalno za Press iz Kana

10:00 Na terasi hotela „Martinez" intervjuišem ekskluzivno Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske.

11:00 Današnji dan u Kanu je mirniji nego obično. Pres-konferencija za film „The Artist" ne izaziva pomahnitalo interesovanje medija kao obično.

Umesto o filmovima, svi danas pričaju o žurkama. Još jedna velika zabava u Kanu bila je sinoćna žurka „Pirati sa Kariba", na kojoj je Kanje Vest pevao preko sat vremena, ali samo za odabranu grupu ljudi. Žurka je bila prava holivudska, sa vatrometom i fontanom u kojoj je sve vreme umesto vode tekao šampanjac. Hollywood Style. Big Time.

14:00 U poslednja dvadeset četiri sata najvažnija vest u Kanu je dodela Ordena Legije časti Emiru Kusturici od strane francuskog ministra za kulturu i informisanje Frederika Miterana.

14:20 Juče su u društvu Emira Kusturice bili Milorad Dodik, Savo Milošević i Igor Miklja. Atmosfera u biblioteci bila je uzvišena. Emir Kusturica je čovek koji film, kulturu i politiku spaja na jedinstven način. Reditelj kome je francuski ministar za kulturu i informisanje Frederik Miteran dodelio Orden Legije časti.

14:30 Emir Kusturica je jedan od retkih umetnika koji su imali prilike da Zlatnu palmu dobiju dva puta. U svom govoru Kusturica nije propustio da kaže da je Orden Legije časti koji je dobio veliko priznanje za zemlju kao što je Srbija. Možda tajna Emira Kusturice leži upravo u tome što je osim dokazanog talenta koji prevazilazi sve kulturološke i nacionalne okvire ostao toliko normalan i neposredan čovek.

15:00 Nakon jako uspešne projekcije filma „Jelena, Katarina, Marija", isključivo za filmsku industriju i producente, engleska rediteljka Nina Hatcvel izjavila je da joj se film veoma svideo i da smatra da je veoma interesantan za britansku filmsku industriju. Pre nego što se sa Savom Miloševićem jutros vratio za Beograd, Igor Miklja je ekskluzivno za Press izjavio: „Naša misija je bila da iskoristimo Kanski festival i da se vidimo sa direktorima velikih festivala koji su zanimljivi za premijerno emitovanje našeg filma. Imali smo zanimljive susrete i za dve do tri nedelje znaćemo i rezultate našeg boravka u Kanu. Koristim priliku da specijalno zahvalim Emiru Kusturici koji nam je mnogo pomogao uprkos obavezama koje ima kao predsednik žirija i njegovom gotovo mitskom statusu u Kanu."

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage