Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 06. 2012.  - Autor: Piše Ana Marković

Samo pravi frajler dostojan je frajle

Četiri harizmatične Novosađanke, prepoznatljivog muzičkog i vizuelnog identiteta, šire pozitivnu energiju i svojim pesmama pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe njihovom „frajlističkom" pokretu

1
Četiri harizmatične žene odličnih vokala samo uz pratnju dve akustične gitare, neobični kostimi i frizure i gotovo kabaretski nastup za kratko vreme izdvojili su novosadske „The Frajle" na domaćoj muzičkoj sceni. Zahvaljujući savršenim obradama, ali i autorskim pesmama poput „Štiklice" ili „Ich liebe dich", ova ženska radionica dobre energije svakodnevno je na točkovima jer nastupaju po klubovima, domovima kulture, festivalima, a nedavno su održale i prve velike koncerte u Novom Sadu i Beogradu.

Marija Mirković, Nataša Mihajlović i sestre Nevena i Jelena Buča uspele su da ujedine različite muzičke pravce i pesme sa svih strana sveta i pretoče ih u „vojvođanski tango", koji je publika uzrasta „od 7 do 77 godina" odlično prihvatila. Dok narednih dana željno iščekuju izlazak prvog autorskog albuma „Naš prvi album sa putovanja", otkrivaju kako su pravnica, ekolog, filolog i psiholog završile na sceni, zašto je frajlomobil poseban, kao i koje taktike momci koriste da bi ih šarmirali.

Kako je došlo do nastanka sad već čuvene ženske četvorke?

- Poznajemo se dugi niz godina sa novosadske klupske scene, ali nismo sarađivale do proleća 2009, kada smo došle na ideju da udružimo snage i odemo da sviramo na more u Crnu Goru, da se lepo provedemo i usput zaradimo malo. Išle smo autobusom, spakovale gomilu stvari, instrumente, dobru energiju, ugovorile svirke i krenule u avanturu. I nismo imale pojma da će tih sedam dana biti presudno za nas i da ćemo shvatiti koliko se muzički i idejno dopunjujemo i koliko sve četiri želimo istu stvar, a to je da živimo muziku. Vratile smo se u Novi Sad i krenule u akciju. I evo nas!

KOMPLETAN INTERVJU SA GRUPOM "THE FRAJLE" PROČITAJTE U PRESSOVOM DODATKU "STIL & DOM"

2

Izvor: PRESS STIL & DOM

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage