Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

papa i fejsbuk

21. 11. 2010.  - Autor: (AG.)

Internet opija mlade ljude

Već smo navikli da se sociolozi, psiholozi i razni drugi stručnjaci bave internetom i njegovim uticajem na ljude. Pogotovo se ističe uticaj interneta - tačnije Fejsbuka, Tvitera, četova - na mlade ljude...

s
Papa kaže da veb kvari
Upozorenje... Papa kaže da veb kvari

Sada se povodom sve veće preokupacije mladih društvenim internetskim mrežama javio i Vatikan, tačnije sam papa. Službeni Vatikan ima pomešana osećanja kada je reč o internetu. Ističe se da nove tehnologije ljudima donose velike pogodnosti. Istovremeno, istaknuto je i da internet nosi i razne opasnosti kojima su naročito izloženi mladi ljudi.

Prošle godine ključni ljudi iz Gugla, Vikipedije i Fejsbuka govorili su katoličkim biskupima o internetskoj kulturi. Papa Benedikt XVI pokrenuo je kanal na Jutjubu. Takođe, papa je ohrabrio sveštenike da pišu blogove, a mladim vernicima uputio je poruku da koriste internet kako bi širili svoju veru.

Ipak, pre nekoliko dana došlo je do promena u Vatikanu, tačnije u stavovima samog pape. Papa Benedikt je pre nekoliko dana korisnicima interneta izdao upozorenje u kome se navodi da je World Wide Web „omamio" mlade ljude i stvorio „obrazovno izvanredno stanje". On je to stanje opisao kao izazov na koji možemo i moramo odgovoriti kreativnom inteligencijom.

- Veliki broj mladih ljudi... uspostavlja oblike komunikacije koji ne povećavaju humanost, nego osećaj samoće i dezorijentacije - rekao je papa Benedikt. Ovo nije bila njegova jedina kritika društvenih mreža. Tako je pre mesec dana papa oštrim rečima prokomentarisao opijenost mladih Fejsbukom, Tviterom i ostalim društvenim mrežama. On je izjavio da nove tehnologije poput interneta dovode do ravnodušnosti prema stvarnom životu.

- Zbog novih tehnologija i napretka koji one donose, moglo bi postati nemoguće razlikovati istinu od zablude, pa bi moglo doći do mešanja stvarnog sveta i virtualne stvarnosti - upozorio je Papa.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage