Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 03. 2011.  - Autor: AG.

Mobilni u obliku čoveka

Japanski istraživački centar predstavio je prototip mobilnog telefona u obliku minijaturnog ljudskog bića, „revolucionarni medij" za bolji osećaj da je sagovornik prisutan

mobilni u obliku čoveka

Ovaj telefon, koji liči na lutku sa glavom, ispruženim rukama i nogama, nešto je malo veći od običnog mobilnog telefona. Obložen materijalom koji pruža osećaj dodira kože, ovaj telefon trebalo bi da vizuelnim putem (bojom i animacijom) i putem dodira doprinese boljem osećaju prisustva sagovornika u komunikaciji.

Uz ovu minijaturnu reprodukciju lice sa kojim razgovarate postaje gotovo opipljivo.

Možemo očekivati da će uskoro na glavi telefona prilikom poziva biti prikazan lik sagovornika.

- Mobilni telefoni veoma se brzo razvijaju i sada se proizvode sa izuzetnim softverom i interfejsom - napominje Institut za napredna telekomunikacijska istraživanja (ATR).

Institut naglašava da takvi telefoni omogućavaju prisustvo sagovornika jedino putem njegovog glasa.

Prototip ovog novog telefona nema tastere jer je cilj da se koriste glasovna uputstva, svetlosne površine i površine osetljive na dodir ili prepoznavanje slike.

Na prvi pogled jasno je da se radi o predstavljanju novog vida komunikacije koji ima za cilj da poboljša osećaj prisustva ljudi, što bi moglo da doprinese promeni načina na koji živimo.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage