Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 03. 2011.  - Autor: Ag.

Grob do Evitinog za 230.000 evra

Stanovnici Argentine dobili su šansu da kupe grobno mesto pored porodične grobnice Evite Peron za 230.000 evra

Stanovnici Argentine dobili su šansu da kupe grobno mesto pored porodične grobnice Evite Peron za 230.000 evra

Evita je oformila fondaciju koja je gradila bolnice, škole i sirotišta u siromašnijim delovima Argentine, a ostaje nacionalna heroina i posle skoro 60 godina od smrti. Oko 700.000 ljudi godišnje poseti groblje „Rekoleta" u Buenos Ajresu, gde je i njena grobnica.

U susednu grobnicu, koja je na prodaju, trenutno je smešteno 14 tela i svi su preci Damijana Sabelija. On je ovlašćen da u ime svoje porodice pregovara o prodaji.

- Reč je o daljim rođacima, koji su živeli tokom 19. veka. Međutim, svi oni mogu biti dislocirani odmah nakon prodaje. To je naše nasleđe i majka je odlučila da ga proda - rekao je on.

Evita Peron preminula je od raka 1952, u 33. godini života. Njeno balzamovano telo bilo je izloženo do 1955. godine kada je sa vlasti vojnim pučem svrgnut njen muž Huan Domingo Peron. Novi argentinski lideri, koji su strahovali da bi njeno telo moglo da pomogne opoziciji u prisećanju na prošli režim, naredili su da posmrtni ostaci brodom budu prebačeni u Italiju, gde je sahranjena pod lažnim imenom. Telo Peronove nije vraćeno u Argentinu do 1974. godine i od tada je smeštena u porodični mauzolej u „Rekoleti".

Po ceni koju Sabeli traži za grobnicu, Argentinci sebi mogu da priušte veći stan u luksuznijem delu Buenos Ajresa.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage