Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 05. 2011.

Vatikan nosi „armani"

Đavo možda nosi „pradu", ali se Rimokatolička crkva opredelila za „Armani"

s
Vatikan nosi „armani"

„Armani" je dizajnirao odoru monsinjora Domenika Mogavera biskupa Mazara del Vala na Siciliji (na slici) za njegovu inauguraciju u novu crkvu na ostrvu Panteljerija.

- Ne pokušavam da budem moderan. To je inicijativa pokrenuta s ciljem uključenosti modnog dizajnera, koji voli ostrvo Panteljeriju i da se iskoristi njegova originalnost u službi vere i Boga. Tokom leta videću se sa Armanijem i lično ću mu zahvaliti na odori - rekao je Mogavero.

Đorđo Armani (76) je četvrti na listi najbogatijih Italijana i ima jake veze sa Sicilijom, jer tamo odlazi na odmor u proteklih 40 godina, dok je 2006. godine proglašen za počasnog građanina.

Ovo nije prvi put da se Rimokatolička crkva povezuje sa svetom mode. Papa Benedikt Šesnaesti stekao je nadimak „Prada papa" nakon što se pojavila vest da je par crvenih kožnih mokasina napravljen u italijanskoj modnoj kući. Vatikan je negirao te izveštaje, naglašavajući da su mokasine proizvod papinog ličnog obućara iz Rima.

Termin „Đavo nosi pradu" proizišao je iz istoimene knjige Lorin Vajsberger iz 2003. i kasnijem filmu snimljenom 2006. u kojem jednu od uloga tumači Meril Strip.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage