Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 05. 2011.

Otkriveno još 17 piramida

Ekipa američkih naučnika analizirala je snimke iz svemira duže od godinu dana i došla do frapantnog otkrića - još 17 piramida u Egiptu skriveno je ispod površine zemlje!

s
Otkriveno još 17 piramida

Snimci su napravljeni sa više od 700 kilometara visine. Osim piramida, snimci napravljeni infracrvenom tehnikom otkrivaju i više od 1.000 grobnica i 3.000 drevnih naselja. Početna iskopavanja već su potvrdila postojanje nekih od navedenih nalaza, uključujući i dve piramide.

- Iskopati piramidu san je svakog arheologa - izjavila je Sara Parsak iz Nasine laboratorije u Alabami, dodajući da je njena ekipa zapanjena količinom pronađenih građevina.

U više od godinu dana rada njena ekipa analizirala je satelitske snimke. Kamere koje su korišćene toliko su snažne da na površini Zemlje mogu da pronađu objekte prečnika manjeg od jednog metra, a infracrvenom tehnikom otkriveni su različiti materijali ispod površine.

Stari Egipćani u gradnji su koristili cigle od blata, čija je struktura puno gušća od okolnog tla, tako da pod zemljom mogu da se otkriju obrisi građevina.

Sara Parsak veruje da će biti otkriveno još drevnih nalazišta.

- Mnogi objekti su blizu površine, a postoje još hiljade njih koje je Nil prekrio muljem. Ovo je samo početak posla - zaključila je Sara Prasak, Nasin stručnjak.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage