Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 06. 2011.

Kameron uči od Štrumpfova

Svakog 25. juna, na dan rođenja crtača Pjera Kulifora, umetničkog imena Pejo, širom sveta - pa i u Srbiji - obeležava se Svetski dan Štrumpfova

s
štrumpfovi

Ove godine, u susret prvom 3-D filmu o malim plavim stvorenjima, koji će u našu zemlju stići 11. avgusta, i novoj popularnosti Štrumpfova, čini se, više nego ikada pre raspredaju se priče o njima.

Počelo je izjavom francuskog sociologa Antoana Buena, koji je Štrumpfove nazvao „komunjarama" i „nacistima" koji šire antisemitizam, a u Britaniji je pokrenuta nešto pomirljivija polemika: da li je „političko uređenje" Štrumpfova model za neko buduće društvo. Komšije tamo pomažu jedni drugima, svako poseduje neku sposobnost i ne libi se da je koristi, i to samo zato da bi svima bilo dobro. Njima nije potreban novac, a svako dobija - baš kao i u komunizmu, doduše samo na papiru - onoliko koliko mu je potrebno.

Profesor Elis Kešmor sa Univerziteta u Stafordu kaže da to po mnogo čemu podseća na ideje koje propagira britanski premijer Dejvid Kameron, koji je ovih dana pozvao građane da se okrenu „lokalu" i da, u pravom smislu reči, „pomažu bližnjem svom".

Muškarci će, opet, primetiti da sve to u teoriji dobro zvuči, ali da čitavo društvo ima samo jednu ženu. A to je retko za koga podnošljivo...

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage