Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 09. 2011.

Asanžov kompjuter od pola miliona dolara

Sajt Vikiliks pokušaće da reši finansijske probleme u koje je upao onlajn aukcijom stvari koje pripadaju osnivaču Džulijanu Asanžu. Na sajtu I-bej pojavilo se nekoliko ovakvih stvarčica, a početna cena je od 315 dolara za šolju za kafu koju je Asanž koristio u zatvoru, do 6.000 dolara za njegov laptop

s
Džulijen Asanž

Na aukciji će se naći i „ekskluzivna" fotografija sa likom Asanža, sa početnom cenom od 947 dolara, koja je, navodno, nastala 10. jula, na zabavi povodom njegovog 40. rođendana, dok je bio u kućnom pritvoru. Kompjuter je navodno korišćen baš za pripremu depeša za medijske partnere i objavljivanje, a ko „calne" pola miliona dolara, neće morati da se nadmeće sa ostalim ljudima.

- U njemu su pohranjene i sve depeše, ali i pristup za naš sajt i sve šifre koje imamo - napisao je Vikiliks na Tviteru.

Vikiliks, koji je objavio više od 250.000 depeša američkih ambasada širom sveta, ima velike probleme sa finansijama, jer je većina načina da dobiju novac osujećena. Ali, nisu to jedini problemi koji muče Asanža i njegovu ekipu: on se posvađao sa nekoliko drugih osnivača sajta, o tome kako „borba" treba da bude vođena, dok iščekuje odluku da li će biti izručen Švedskoj zbog navodnog silovanja dve žene.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage