Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

02. 10. 2011.

Kuća kao Sikstinska kapela

Britanski dekorater u penziji Robert Berns (64) impresioniran knjigom o Vatikanu koju je kupio od uličnog prodavca, oslikao je unutrašnjost svoje kuće u Brajtonu muralima renesansnog stila koji podsećaju na Sikstinsku kapelu

s
Kuća kao Sikstinska kapela

- Nikada ništa nisam naslikao, osim što sam dekorisao prostor. Posle više pokušaja i grešaka, iznenadio sam samog sebe da, u stvari, mogu da naslikam renesansu sliku - izjavio je Berns AFP.

Ambiciozni poduhvat dekoracije kuće sa dve spavaće sobe u Brajtonu, koja je u vlasništvu opštine, Berns je započeo 2003. godine. Osam godina kasnije gotovo sve površine u njegovoj kući bile su pokrivene muralima koji podsećaju na stil čuvenih majstora poput Mikelanđela. Za razliku od njih, Berns nije slikao u ulju, već je radio vodenim bojama i u brojne murale uklopio i portret svoje supruge, kao i kontroverznog britanskog glumca Rasela Brenda kao Isusa.

Tokom rada Berns se često pitao da li je otišao predaleko u svojoj nameri, ali ga je supruga podsticala da posao odradi do kraja.

- Morao sam da joj kažem u jednom trenutku da mislim da je malo previše jer se kuća polako pretvarala u Vatikan, a ona mi je rekla: „Ne, počeo si, nastavi".

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage