Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

RETRO PRESS... Zvala se sasvim obično

09. 11. 2008.  - Autor: N. MILENKOVIĆ

Jagodinka Simonović

Ko je najpoznatija Jagodinka u Srbiji? Pa, naravno, Jagodinka Simonović zbog koje su u bivšoj Jugoslaviji godinama prsate tinejdžerke dobijale taj nadimak

slika

Varljivo leto... Scena iz filma

Legenda kaže da je sve počelo od replike u filmu „Varljivo leto ‘68." Gorana Paskaljevića kada je zaljubljeni Petar (Slavko Štimac) izgovorio kultnu rečenicu:

- Zvala se sasvim obično: Jagodinka Simonović, mirisala je na sveže testo, kifle i pekarski kvasac.

Jagodinku Simonović igrala je Dragana Varagić, u to vreme jedna od najlepših i najprivlačnijih glumica, zbog koje se nijedna repriza pomenutog filma nije propuštala. Ulogu koja ju je proslavila, kaže, sama je izabrala.

- Verovatno mi se svidela, što je u toj seriji sama, što je iz provincije i što se reditelj Goran Paskaljević složio da joj damo da peva meksičku pesmu. U sceni o kojoj i danas pričaju nema ničeg vulgarnog, samo naznaka erotike, baš koliko treba - priča nam danas Dragana.

Ali i ta „naznaka erotike" bila je dovoljna da cela tadašnja Jugoslavija, ali i mnoge generacije koje su je nadživele, napamet nauče replike: „Samo da ti čujem glas" ili „Mesi, mesi, ništa neće da ti fali".

Osim uloge Jagodinke, glumica Dragana Varagić odigrala je nekoliko zapaženih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ali nijedna nije dostigla popularnost „prsate pekarke".

Polovinom devedesetih, sa suprugom, čuvenim karikaturistom Dušanom Petričićem, preselila se u Kanadu, gde i danas živi.

- Živimo u Torontu i imamo ćerku Mihaelu. Osim što povremeno glumim, režiram i bavim se produkcijom, predajem glumu na Školi dramskih umetnosti na Univerzitetu Vindzor. A, da li sam uspela u inostranstvu, to valjda vi u Beogradu određujete - kaže nam iz dalekog Toronta najpopularnija Jagodinka.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage